Xiaomi elektrische step kopen? Bekijk hier het aanbod!

Laatst bijgewerkt door Kaz op

xiaomi elektrische step

Xiaomi elektrische steps staan goed aangeschreven, worden in veel varianten aangeboden en zijn niet overdreven duur.

Heb je daarom ook je oog op een Xiaomi e-step laten vallen? Of wil je graag meer inzicht in het huidige aanbod krijgen?

In dit artikel zetten wij alle informatie over de Xiaomi e-steps voor je op een rijtje.

Welke e-steps verkoopt Xiaomi?

De kans dat je een Xiaomi e-step op straat tegenkomt, is vrij groot. De steps van dit merk vinden gretig aftrek en het merk biedt veel varianten aan. Over de verschillende Xiaomi e-steps vind je hieronder de belangrijkste informatie.

1. Xiaomi Essential 5100 mAh 250W

Xiaomi Mi Essential opvouwbare e-step

De Xiaomi Essential 5100 mAh 250W is een prima en betaalbare elektrische step van het merk Xiaomi. Deze step behaalt een maximale snelheid van 20 km/u, heeft een actieradius van zo’n 20 kilometer en is makkelijk te bedienen.

Dit is onder meer te danken aan de cruise controle functie en de Mi Home-app. Met de Mi Home-app kun je deze e-step makkelijk op afstand bedienen.

Tijdens het rijden geniet je van een kinetisch systeem, waarmee het remsysteem automatisch energie oplaadt. Dit innovatieve systeem draagt bij aan de maximale actieradius.
2. Xiaomi Mi Electric Scooter 3

Xiaomi-Mi-Electric-Scooter-3-elektrische-step-lichtgewicht

Wil je met een maximale snelheid van 25 km/u kunnen rijden? Dan sluit de Xiaomi Mi Electric Scooter 3 prima op je wensen aan. Deze elektrische step rijdt hard, heeft een actieradius van maar liefst 30 kilometer en is van een top kwaliteit.

Bij deze e-step is Xiaomi voor het beste van het beste gegaan. Getuige onder meer de krachtige 600 Watt motor, de dual-pad schrijfrem achter en de aluminium behuizing. Dankzij de slimme behuizing kun je deze e-step ook nog invouwen.
3. Xiaomi Mi Scooter Pro 2

Eén van de beste elektrische steps is de Mi Scooter Pro 2. Deze elektrische step is vrij prijzig, maar heeft wel een actieradius van 45 kilometer.

Met name als je dagelijks flinke afstanden wilt overbruggen, is dit een perfecte step. De maximale snelheid is overigens wel beperkt tot 20 kilometer per uur.

Deze step beschikt over tal van handige extra’s. Je kunt hierbij denken aan het unieke KERS systeem, waarmee de remmen extra energie opwekken.

Tevens kun je deze e-step makkelijk bedienen, geniet je van een dubbel remsysteem en zijn de 8,5 inch wielen van de beste kwaliteit.
4. Xiaomi Mi Electric Scooter 1S

De Xiaomi Mi Electric Scooter 1S is een geweldige e-step voor dagelijks gebruik. Deze step behaalt een maximale snelheid van 25 km/u, heeft een maximale actieradius van 30 kilometer per uur en is op afstand te bedienen.

Dit doe je dankzij de bluetooth verbinding en de handige app van Xiaomi. Belangrijk voordeel is dat je deze Xiaomi e-step makkelijk in kunt klappen. Je neemt ‘m hierdoor overal mee naar toe en je kunt ‘m hierdoor overal gebruiken.

De step zelf voelt robuust aan, beschikt over een goed remsysteem en stevige wielen. Deze wielen dragen bij aan het ultieme rijcomfort.
5. Xiaomi M365 PRO E-scooter

De Xiaomi M365 PRO E-scooter staat te boek als één van de beste e-steps van dit moment. Deze elektrische step kost 600 euro, waarmee het wel één van de duurste varianten van Xiaomi is.

Je ziet dit prijskaartje gelukkig wel in de specificaties terug; de step rijdt bijvoorbeeld 25 km per uur. Ook de actieradius van 20 kilometer is prima te noemen.

Deze Xiaomi elektrische step beschikt over een groot LCD display, meerdere veiligheidsfeatures en 8,5 inch opblaasbare banden.

Deze banden zijn antislip, schokbestendig en voor nagenoeg elke ondergrond geschikt. De Xiaomi M365 PRO E-scooter is ook nog eens makkelijk op te vouwen!
6. Xiaomi Electric Scooter 4Pro EU

Bij de Xiaomi Electric Scooter 4Pro EU vallen direct de grote wielen op. Xiaomi heeft bij deze step voor 10 inch banden gekozen, waardoor deze step een ongekend rijcomfort biedt.

Je staat erg fijn op de voetenplank, je voelt weinig trillingen en je kunt probleemloos langere afstanden afleggen. Dát is vooral te danken aan de maximale actieradius van maar liefst 50 kilometer.

Wil je vooral hard kunnen rijden? Dan is deze Xiaomi e-step iets minder geschikt; de maximale snelheid is slechts 20 kilometer per uur. Neemt niet weg dat de step alsnog prima is, onder meer vanwege de verschillende rijstanden.
Ervaringen met Xiaomi elektrische steps

We durven te stellen dat Xiaomi één van de beste elektrische step merken is. Dit durven wij op basis van onze eigen bevindingen te stellen, maar ook op de ervaringen van andere ervaringen.

Veel kopers van een Xiaomi step hebben inmiddels hun ervaring op internet achtergelaten.

Het grootste gedeelte van deze ervaringen is positief, waarbij enkele punten in veel reviews naar voren komen:

  • Prima prijs-kwaliteitsverhouding. Aan de kwaliteit is duidelijk te merken dat Xiaomi één van de beste merken is. De prijskaartjes zijn daarbij volgens veel kopers ook nog marktconform.
  • Handig te bedienen. De bediening van een Xiaomi step komt in veel reviews ook positief naar voren. Zo roemen veel kopers de handige app, waarmee je de step op afstand bedient.
  • Veilig. Ook de veiligheid van een Xiaomi e-step komt veel ter sprake. Ongeacht voor welke e-step je kiest, is de step van veel handige veiligheidsfeatures voorzien. Deze features dragen bij aan je veiligheid en aan de levensduur van de step.
  • Prima specificaties. De specificaties van de e-steps van Xiaomi kunnen ook op lovende woorden rekenen. Het gaat hierbij om zowel de maximale snelheid als om de actieradius. Tussen de verschillende steps bestaan op deze gebieden wel grote verschillen, dus maak een goede vergelijking voor jezelf.

Stukje info over het merk

Xiaomi-elektrische-step-merk

De firma Xiaomi zag in 2010 het levenslicht en heeft sindsdien een indrukwekkende groei doorgemaakt. Het merk zag in China het levenslicht, maar heeft inmiddels de gehele wereld veroverd.

Dit heeft Xiaomi met haar e-steps gedaan, maar ook met andere producten. Zo is Xiaomi inmiddels ook tot een gerenommeerde partij in de smartphone wereld uitgegroeid.

Verder biedt Xiaomi ook veel handige producten voor in huis aan, waaronder slimme verlichting en meerdere slimme apparaten.

Bij Xiaomi draait het om twee zaken: een hoge kwaliteit en een zo’n laag mogelijke prijs. Het doel is om de beste producten tegen een zo’n laag mogelijke prijs aan te bieden. Wij kunnen alleen maar stellen dat Xiaomi hier bijzonder goed in slaagt met het aanbod van e-steps.

Voor wie zijn Xiaomi steps geschikt?

Het aanbod van Xiaomi richt zich uitsluitend op steps voor volwassenen. Deze steps gaan namelijk veel te hard voor jonge kinderen; een snelheid van 20 kilometer per uur is voor een jong kind simpelweg gevaarlijk.

Wel zijn er meerdere steps van dit merk die door kinderen vanaf 14 jaar bereden kunnen worden. Ons advies is wel om dit alleen te laten doen als je kind al enige ervaring op een e-step heeft.

Een ander advies is om goed naar de rijstand van de Xiaomi step te kijken. Mocht je kind nog niet al te veel ervaring hebben, kun je beter voor de eco rijstand kiezen. Bij die rijstand gaat het om het optimaliseren van de actieradius, waardoor de maximale snelheid beperkt is.

Vergeleken met andere merken

Als je een nieuwe e-step wilt kopen, heb je tegenwoordig meer dan voldoende keuze. Er zijn tal van soorten e-steps door veel verschillende merken op de markt gebracht. Binnen dit aanbod valt Xiaomi in ieder geval direct op.

Maar, dit geldt ook voor andere merken. Merken als Segway by Ninebot, Suotu en Fast Trax leveren ook interessante e-steps.

Ten opzichte van die merken weet Xiaomi zich wel op meerdere vlakken te onderscheiden:

  • De kwaliteit van de Xiaomi e-steps is geweldig. We zeggen hiermee niet dat bovenstaande merken geen kwaliteit leveren, maar de kwaliteit van Xiaomi is simpelweg top te noemen.
  • Het aanbod is divers. Bij Xiaomi valt direct het diverse aanbod op. Weinig andere merken leveren dusdanig veel e-steps als Xiaomi dat doet.
  • De Xiaomi e-steps zijn makkelijk te bedienen. Bij een Xiaomi e-step is het mogelijk om de step middels je smartphone te bedienen. Het merk heeft hier een speciale app voor ontwikkeld, terwijl andere merken dit (nog) niet hebben gedaan.

Wil je voor kwaliteit gaan? En ben je ook bereid om geld uit te geven aan je nieuwe e-step? Dan sluit een Xiaomi elektrische step hier absoluut op aan.

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe e-step uit? Dan zit je bij het merk Xiaomi niet goed. Wat ons betreft kun je in dit geval beter voor een ander merk kiezen, zoals Denver.

Dit merk richt zich op goedkopere e-steps, maar daar zijn de specificaties en de kwaliteit dan ook naar.

Waar te koop?

Met een Xiaomi e-step doe je een prima aankoop. De steps van dit merk zijn van een hoge kwaliteit, voldoen aan onze eisen en zijn handig te bedienen. Ook is het een feit dat de steps over veel handige extra’s beschikken, zoals een opvouwmogelijkheid.

Bijkomend voordeel is dat je een Xiaomi e-step bij veel webshops en aanbieders kunt kopen. De beste aanbieders hebben we alvast voor je verzameld:Meer merken e-steps:

Categorieën: Merken