Windgoo elektrische step – Aanbod bekeken & Review

Laatst bijgewerkt door Kaz op

windgoo elektrische step

Ga je op zoek naar een nieuwe elektrische step? De kans is vrij groot dat je bij een e-step van het merk Windgoo uitkomt.

Dit e-step merk biedt namelijk unieke e-steps aan die behoorlijk populair zijn geworden. Bij onze partners staan de steps van dit merk dan ook goed aangeschreven.

Maar, wat heeft het merk Windgoo nou precies te bieden? Tussen welke elektrische steps en e-bikes kun je bij Windgoo kiezen?

En waarom zou je voor een Windgoo elektrische step kiezen? Je leest het allemaal in dit uitgebreide artikel!

Over het merk Windgoo

Windgoo-beste-merk-elektrische-step

Het merk Windgoo zag in 2014 het levenslicht. Een slimme, jonge onderneemster vond dat het tijd werd om haar ideeën in de praktijk uit te voeren.

Tijdens haar eerste business trip naar Europa merkte zij bovendien op dat er gigantische vraag was naar duurzame en groene vervoermiddelen.

Al snel was Windgoo geboren. Met dit merk trachtte de jonge onderneemster, Becky, om meer Europese mensen de mogelijkheid te geven om op een duurzame en groene manier hun leven te leiden. Dit deed Becky door elektrische vervoermiddelen te ontwikkelen.

Uiteindelijk kunnen we stellen dat Windgoo een serieus merk is geworden. Het merk heeft een flinke naam opgebouwd en doet er alles aan om de wereld een handje te helpen. De slogan van Windgoo luidt niet voor niets ‘Explore more fun with green lifestyle’.

Door de jaren heen heeft Windgoo meerdere producten op de markt gebracht. Het gaat hierbij om zowel elektrische fietsen als om elektrische steps.

In dit artikel richten wij onze pijlen op de elektrische steps, maar een Windgoo e-bike is eveneens een interessant product. Op de website van Windgoo vind je meer informatie over het huidige fietsenaanbod.

Het aanbod van Windgoo

Windgoo richt zich op het ontwikkelen en producten van unieke e-steps. Dit blijkt onder meer uit de Windgoo steps met trappers.

Door deze trappers is het elektrische vervoermiddel een combinatie tussen een step en een fiets. Onder meer de Windgoo B3 is een goed voorbeeld van een e-step met trappers.

Op het moment van schrijven biedt Windgoo meerdere interessante e-steps aan. De verschillende modellen bespreken we graag hieronder.

1. Windgoo M20

De Windgoo M20 is een fraaie en praktische e-step. De vormgeving is vrij simpel, waardoor het totaalgewicht relatief beperkt gebleven is.

Windgoo heeft bij deze e-step voor 10 inch luchtbanden gekozen, voor een veilig remsysteem en voor een slim frame. Dat het frame zo slim is, blijkt onder meer uit de opvouwbaarheid van deze step.

De specificaties van deze e-step zijn ook prima te noemen. Zo is de maximale snelheid 30 kilometer per uur en ligt de maximale actieradius op ongeveer 20 kilometer.

Tijdens het rijden geniet je van veel gemak, van de krachtige accu/motor en van een algehele prima kwaliteit. Bijkomend voordeel: tijdens het rijden heb je de keuze uit drie rijstanden.
2. Windgoo M12

Geef je liever iets minder geld uit aan je nieuwe elektrische? Dan is de Windgoo M12 wellicht een prima optie. Deze step is eigenlijk de kleinere variant van de M20 en is een stuk goedkoper.

Deze step beschikt over kleinere banden; 8,5 inch om precies te zijn. Je staat hierdoor iets lager op de step en het rijden is iets minder comfortabel. Desalniettemin is dit een geweldige elektrische step.

De step heeft een maximale snelheid van 25 km/u, een actieradius van 20 km en is snel opklapbaar. De step beschikt bovendien over een fijn veringsysteem en over een groot digitaal display.
3. Windgoo B3

Gaat je voorkeur uit naar een Windgoo e-step met trappers? Check dan de Windgoo B3. Deze e-step kost minder dan de Windgoo M20 en is eigenlijk een combinatie van een e-bike en een e-step.

Deze step beschikt namelijk over trappers én over een zadel. Dit is dan ook een step waar je op moet zitten in plaats van op moet staan.

Met deze step kun je alle kanten op. De maximale snelheid is 25 km/u, de maximale actieradius is 20 km/u en de step beschikt over cruise control.

Met dank aan deze functie is het erg comfortabel om lange stukken te rijden. Hierbij geniet je ook van de grote luchtbanden; 12 inch.
4. Windgoo T10

Wil je voor je tienerkind een e-step aanschaffen? Dan is de Windgoo T10 een ware aanrader. Deze stoere elektrische step is speciaal voor tieners ontwikkeld.

Dit blijkt uit de afmetingen van de step, uit de maximale snelheid en uit de opklapbaarheid. Ook is het fijn dat deze step binnen 3 uur volledig opgeladen is; je tiener kan hierdoor elke dag met deze step naar school toe.

Op het stuur van deze Windgoo elektrische step is een display aangebracht. Op dit display lees je de batterijstatus af en kun je de gewenste snelheid instellen.

Je hebt hierbij de keuze tussen 6 km/u, 15 km/u en 25 km/u. De maximale actieradius is 18 kilometer, wat volgens ons meer dan voldoende voor een tiener is.
5. Windgoo B9

Ben je op zoek naar een comfortabele e-step met zadel én opbergruimte? Dan sluit de Windgoo B9 volledig op je wensen aan. Deze opvallende e-step is een perfecte combinatie van een step met voetenplankje en het zadel van een fiets.

Op het zadel geniet je van veel comfort, terwijl je in het mandje aan de achterzijde van de step bijvoorbeeld je boodschappen op kunt bergen. Met deze step geniet je vooral van heel veel praktisch gemak.
6. Windgoo M1

Ben je voor een jong kind op zoek naar een geschikte e-step? Dan is de Windgoo M1 een prima optie. Deze e-step is in allemaal vrolijke kleuren te verkrijgen en is volledig afgestemd op kinderen.

Dit blijkt uit de vormgeving, de maximale snelheid (8 km/u), de actieradius (8 km) en de verstelbaarheid. Wat zeker ideaal is, is dat je deze step heel makkelijk op kunt vouwen. Als je met je kind op vakantie wilt gaan, kan de step dus mooi mee!
Windgoo elektrische step kopen: waar op letten?

Het is goed voor te stellen dat de steps van Windgoo je aanspreken. Veel mensen zijn je in ieder geval al voorgegaan met de aanschaf van een Windgoo elektrische step. Mocht je zelf ook zo’n step willen kopen, zou je goed op meerdere punten moeten letten.

Belangrijkste is dat je je wensen op een rijtje gaat zetten. Wil je bijvoorbeeld voor een normale elektrische step gaan? Of gaat je voorkeur toch uit naar een elektrische step met trappers en zadel van Windgoo? Met zo’n step geniet je absoluut van veel comfort.

Vervolgens moet je binnen het aanbod van Windgoo een goede vergelijking maken. Let hierbij op onderstaande punten:

  • Actieradius: hoeveel kilometer wil je ongeveer op één acculading kunnen rijden? De maximale actieradius is per e-step van Windgoo in ieder geval behoorlijk verschillend.
  • Maximale snelheid: ook de maximale snelheid verschilt per Windgoo elektrische step. Let hier dus goed op.
  • Banden: de banden vormen een belangrijk onderdeel van een step, aangezien dit het enige onderdeel is dat in contact met het wegdek staat. Check daarom goed hoe groot de banden zijn én of dat naar je wens is.
  • Rijmodus: bij veel Windgoo elektrische steps ben je in staat om zelf een rijmodus te selecteren. Ideaal en ga daarbij ook direct goed na of de e-step ook nog over cruise control beschikt.
  • Inklapbaarheid: in principe kun je elke Windgoo elektrische step inklappen. Hoe je dit precies moet doen, verschilt wel van e-step tot e-step. Check dit dus goed.
  • Prijskaartje: ook zou je goed naar het prijskaartje van de e-steps moeten kijken. De ervaring leert in ieder geval dat de meeste Windgoo e-steps vrij duur zijn. Je krijgt echter wel veel waar voor je geld.

Conclusie over de Windgoo elektrische step

De aanschaf van een Windgoo elektrische step is absoluut aan te raden. Dit geldt voor de normale steps van het merk, maar ook voor de steps met trappers. Die steps staan ook wel te boek als een Windgoo elektrische fiets.Ook interessant:

Categorieën: Merken