Windgoo B3: Review & Ervaring (Getest)

Laatst bijgewerkt door Kaz op

windgoo b3 review

De Windgoo B3 is een unieke elektrische step. Dit is namelijk niet alleen een elektrische step, maar ook een elektrische fiets.

Met alle dank aan de trappers waar de Windgoo B3 over beschikt. In deze Windgoo B3 review deel ik onze persoonlijke bevindingen met je.

De Windgoo B3 in het kort

Het merk Windgoo is in de afgelopen jaren flink aan de weg aan het timmeren. Dit merk heeft er bewust voor gekozen om geen standaard e-steps op de markt te brengen, maar juist om voor net dat beetje extra te kiezen.

Dit blijkt duidelijk uit zowel de Windgoo B20 als uit de Windgoo B3. Zoals ik in de inleiding van deze review al stelde, is dit een unieke e-step.

Dit komt vooral door de aanwezigheid van de trappers en het zadel. Je kunt hierdoor op deze e-step plaatsnemen, lange afstanden overbruggen en ondertussen ook nog in beweging komen.

Dat de Windgoo B3 populair geworden is, kan ik me goed voorstellen. Dit is te danken aan de unieke vormgeving en samenstelling, maar ook aan de specificaties:

Maximale snelheid25 kilometer per uur
Actieradius15 tot 25 kilometer
Oplaadtijd2 á 3 uur
Vermogen accu36 V / 4,4 Ah
Motor vermogen350 Watt
Maximaal draaggewicht120 kilogram
Afmetingen uitgeklapt105 x 96 x 50 centimeter
Afmetingen ingeklapt105 x 72 x 20 centimeterWat ik goed vind aan deze step

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen; de Windgoo B3 is een waanzinnige step. De step is uniek vormgegeven en biedt daardoor unieke voordelen.

Veelzijdig inzetbaar

De Windgoo B3 is wat mij betreft een e-step die je veelzijdig in kunt zetten. Je kunt ‘m voor langere afstanden gebruiken, terwijl ‘ie ook in een stad zijn werk meer dan prima doet.

Comfortabel

Rondrijden op de Windgoo B3 is een feestje. Het is een beetje alsof je de paus bent die in zijn speciale pausmobiel rondgereden wordt. Op de Windgoo B3 zit je namelijk erg comfortabel, met dank aan het zadel.

Verder is de rest van de vormgeving ook geoptimaliseerd. De afstand tussen het zadel en het stuur is bijvoorbeeld ideaal, waardoor je een aangename zithouding aanneemt. Ook is het fijn dat je het zadel nog naar wens kunt verstellen.

Top specificaties

Over de specificaties van de Windgoo B3 ben ik ook te spreken. De maximale actieradius van 25 kilometer is volgensmij gewoonweg prima. Zeker als je rondjes in de directe omgeving van je woonplaats wilt maken, is deze actieradius prima.

De maximale snelheid van 25 kilometer per uur is ook prima. Deze snelheid zorgt er overigens voor dat de Windgoo B3 vanaf 2023 waarschijnlijk legaal gaat worden.

Vanaf dat jaar gaat een nieuwe wet in, waarbij één van de voorwaarden is dat de e-step maximaal 25 km/u kan. De Windgoo B3 voldoet aan die eis.

Ook over de oplaadtijd ben ik erg te spreken. In maximaal 3 uur is de accu opgeladen, waardoor je snel weer je rit kunt vervolgen. Dit stelt je ook in staat om ’s ochtends naar je werk te rijden, de accu op je werk op te laden en ’s middags weer vrolijk naar huis te rijden.

Makkelijk inklapbaar

Ben je op zoek naar een step die je altijd en overal kunt gebruiken? Dan sluit de Windgoo B3 perfect op je wensen aan.

Je kunt deze compacte e-step namelijk makkelijk inklappen, waardoor je ‘m probleemloos overal mee naar toe neemt. Dit doe je bijvoorbeeld in het openbaar vervoer.

Doordat je deze step in kunt klappen, zie ik deze step eigenlijk ook als een elektrische vouwfiets. Een elektrische vouwfiets, een elektrische fiets en een elektrische step; de Windgoo B3 is oprecht een multifunctioneel vervoermiddel.

Miniem gewicht

Voor deze review heb ik ook een vergelijking gemaakt tussen de Windgoo B20 en B3. Bij de Windgoo B20 viel mij het hoge gewicht direct op; 19 kilogram.

De Windgoo B3 is daarentegen gelukkig een stuk lichter; 12 kilogram. Je bent hierdoor nog beter/makkelijker in staat om deze e-step overal mee naar toe te nemen.

Goed voor je gezondheid

Persoonlijk ben ik van mening dat de Windgoo B3 goed voor je gezondheid is. Dit komt vooral door de aanwezigheid van de trappers. Doordat deze e-step over trappers beschikt, word je gedwongen om op de e-step zelf iets te doen.

Je moet je benen rond laten draaien, waardoor je gericht aan je conditie werkt. Voor je gehele lichaam is het sowieso goed om op deze manier in beweging te komen.

Veilig

Dat de Windgoo B3 een top step is, blijkt ook uit de veiligheid. Deze e-step beschikt over alle mogelijke veiligheidsfeatures, is van een top kwaliteit en laat je in principe nooit in de steek. De veiligheid is onder meer aan de hoogwaardige banden en het veilige remsysteem te danken.

Zijn er ook mindere punten?

Tot op de dag vandaag ben ik de perfecte e-step nog niet tegengekomen. Ik heb veel steps uit mogen proberen, maar nog geen enkele step is perfect. Dat geldt ook voor de Windgoo B3.

Bij deze e-step moet je met de volgende nadelen rekening houden:

  • Deze step heeft geen kilometerteller. Tijdens het rijden heb je hierdoor geen idee hoe hard je precies rijdt. Als je bijvoorbeeld op tijd bij een afspraak zou moeten zijn, zou het toch wel handig zijn als je je snelheid in zou kunnen zien.
  • Banden kunnen snel lek raken. Veel fabrikanten kiezen tegenwoordig voor antilekbanden, maar daar heeft Windgoo niet voor gekozen. Het gevolg hiervan is dat de banden van de Windgoo B3 relatief snel lek raken. Met name als je met deze step over oneffen paden heenrijdt.

Aan wie zou ik deze e-step aanbevelen?

De Windgoo B3 is wat mij betreft een step die voor veel mensen geschikt is:

  • Voor mensen die duurzaam en voordelig naar werk willen gaan. Met de Windgoo B3 doe je het milieu geen enkele kwaad, terwijl het gebruik maken van de step ook voordelig is. Je betaalt immers alleen voor de stroomkosten.
  • Voor mensen die in beweging willen komen. Belangrijk voordeel van de Windgoo B3 is de aanwezigheid van de trappers. Dankzij deze trappers kom je in beweging, maar je hoeft uiteraard niet alles zelf te doen. Met dank aan de trapondersteuning kom je snel van plek A naar plek B.
  • Voor mensen die op een legale manier snel van plek A naar plek B willen reizen. Vanaf 2023 is de Windgoo B3 volledig legaal in ons land. Je kunt hierdoor legaal van plek A naar plek B reizen. En met dank aan de maximale actieradius, snelheid en korte oplaadtijd doe je dit ook nog eens snel.

Mijn eindvoordeel over de Windgoo B3

windgoo b3 beoordeling

De Windgoo B3 is een geweldige elektrische step. Deze e-step van het merk Windgoo is voor veel mensen geschikt, multifunctioneel inzetbaar en beschikt over tal van handige extra’s. De trappers, het minieme gewicht en de inklapbaarheid zijn daar enkele voorbeelden van.

Ook op andere gebieden is de Windgoo B3 volledig naar mijn wens. De actieradius is subliem, de accu is snel opgeladen en de overige specificaties zijn volledig naar mijn wens.

En met dank aan de gebruikte onderdelen is deze step ook nog eens heel comfortabel. Al met al is de Windgoo B3 wat mij betreft één van de beste elektrische steps van dit moment.

Windgoo B3: aanbieders en aanbiedingen

Wil je de Windgoo B3 zo voordelig mogelijk aanschaffen? Check direct de aanbiedingen bij de beste aanbieders:


Categorieën: Reviews