Windgoo B20 – Review & Ervaringen

Laatst bijgewerkt door Kaz op

Windgoo B20 review

Gaat je voorkeur uit naar een veelzijdige en handige e-step? Dan kom je al snel bij de Windgoo B20 uit.

Net zoals de Windgoo B3 is deze step uniek vormgegeven, waardoor je van specifieke voordelen profiteert.

Om welke voordelen gaat dit precies? En is de aanschaf van de Windgoo B20 aan te raden? Je leest het allemaal in deze uitgebreide Windgoo B20 review!

De Windgoo B20 in het kort

Allereerst kan ik stellen dat de Windgoo B20 geen ‘normale’ elektrische step is. Bij aanschaf van deze step krijg je namelijk trappers meegeleverd. Deze trappers kun je op de step monteren, waardoor je ‘m als een elektrische fiets kunt gebruiken.

Daarbij komt uiteraard het verstelbare zadel ook goed van pas. Je neemt plaats op dit zadel, je begint met trappen en de trapondersteuning helpt je direct een handje. Je kunt hierdoor op een snelle, comfortabele en handige manier van plek A naar plek B reizen.

Zelf heb ik goede ervaringen met de Windgoo B20. Deze Windgoo elektrische step is handig te gebruiken, multifunctioneel en oprecht kenmerkend en onderscheidend te noemen. Met alle dank aan de unieke vormgeving.

Ook de specificaties van de Windgoo B20 spreken mij aan:

Maximale snelheid25 kilometer per uur
Actieradius17 tot 25 kilometer
Oplaadtijd2 á 3 uur
Vermogen accu36 V / 4,4 Ah
Motor vermogen350 Watt
Maximaal draaggewicht120 kilogram
Afmetingen uitgeklapt120 x 23,5 x 95 centimeter
Afmetingen ingeklapt67 x 36 x 58 centimeterWat ik goed vind aan deze step

Deze hele Windgoo B20 review is eigenlijk een complete loftrompet. Ik ben namelijk van mening dat dit één van de beste elektrische steps van dit moment is. Met alle dank aan onderstaande pluspunten.

Combinatie van een e-step en e-bike

De Windgoo B20 kun je het beste zien als een combinatie van een e-step en e-bike. Het elektrische vervoermiddel is hierdoor veelzijdig inzetbaar. Je zet ‘m in voor korte stukjes bij je in de buurt, maar je kunt er ook prima mee elke dag naar je werk toe gaan.

Ongeacht welke afstand je aflegt, geniet je van het nodige comfort. Het comfort is te danken aan het fijne zadel, de prima trapondersteuning en het fijne stuur.

Makkelijk in te klappen

Het feit dat je de Windgoo B20 in kunt klappen, spreekt mij aan. Het feit dat je dit ook nog eens makkelijk en snel kunt doen, maakt het totaalplaatje voor mij compleet.

Nadat je deze e-step ingeklapt hebt, neem je ‘m overal mee naar toe. Je kunt ‘m bijvoorbeeld in het openbaar vervoer meenemen, waarna je het laatste stuk naar je werk toe op deze e-step af kunt leggen.

Goed voor je lichaam en gezondheid

Deze elektrische vouwfiets/step van Windgoo is ook nog goed voor je lichaam en gezondheid. Om op dit vervoermiddel vooruit te komen, moet je namelijk zelf trappen. Je komt hierdoor in beweging en je zit ondertussen ook nog comfortabel.

In de tijden waarin veel mensen veel uren zittend doorbrengen, is dit een belangrijk voordeel. Een voordeel waarmee de Windgoo B20 zich oprecht weet te onderscheiden ten opzichte van andere e-steps.

Veilig

Windgoo heeft niet alleen aan het comfort gedacht, maar ook aan de veiligheid. Zo beschikt deze e-step over hele veilige remmen, grote luchtbanden en veilige verlichting.

Tevens is de Windgoo B20 van een bel voorzien, waarmee je andere weggebruikers attendeert op je aanwezigheid.

Prima specificaties

Dat de Windgoo B20 een geweldige e-step is, is wat mij betreft ook aan de specificaties te danken. Zo is de maximale snelheid van 25 km/u prima te noemen. Dit geldt ook voor de actieradius van maximaal 25 kilometer.

Mocht je deze step voor je woon-werkverkeer gebruiken, kun je ‘m prima op je werk opladen. De step is binnen 3 uurtjes volledig opgeladen, waardoor je deze step ook kunt gebruiken als je op een relatief verre afstand van je werk woont.

Met handige extra’s

De Windgoo B20 beschikt over de nodige handige extra’s. Zo heeft deze fiets/step een duidelijk display, waarop je onder meer de acculading af kunt lezen. Je voorkomt hiermee dat je plots met een lege accu komt te staan.

Een ander voorbeeld van een handige extra’s is de cruise control functie. Net zoals in een auto kun je de step hiermee op een vaste snelheid laten rijden. Ideaal als je een flinke afstand moet overbruggen en daarbij voornamelijk rechtdoor moet rijden.

Tot slot is het super dat deze e-step over een Europese Certificering beschikt. Deze certificering geeft aan dat de e-step aan alle Europese veiligheidseisen voldoet. Zodra in 2023 hopelijk de nieuwe wet in ons land ingaat, is deze e-step dan ook volledig legaal te gebruiken.

Zijn er ook mindere punten?

Net zoals de Windgoo B3 is de Windgoo B20 een prima elektrische step.

Maar, net zoals bij de Windgoo B3 moet je ook bij de Windgoo B20 met enkele (kleine) minpunten rekening houden.

  • Geen kilometerteller. Het is erg jammer dat de Windgoo B20 zonder kilometerteller uitgevoerd is. Dit had prima in het display verwerkt kunnen worden, maar daar heeft Windgoo dus niet voor gekozen. Een gemiste kans wat mij betref.
  • Banden kunnen lek raken. In tegenstelling tot veel andere merken heeft Windgoo voor luchtbanden gekozen. Een gekend nadeel van deze soort banden is dat de banden lek kunnen raken. Veel andere merken kiezen daarom inmiddels voor antilekbanden. Dat had ik ook graag gezien bij de Windgoo B20.

Aan wie zou ik deze e-step aanbevelen?

In mijn ogen is de Windgoo B20 een geweldige step voor veel mensen. Moet jij dagelijks bijvoorbeeld een flink eind naar je werk toe rijden? Met de Windgoo B20 doe je dit op een comfortabele, duurzame en voordelige manier.

Wat de afstand ook is, kun je gebruik maken van deze e-step. Woon je bijvoorbeeld op 15 kilometer van je werk af?

Laad ’s nachts de e-step op, rijd er mee naar je werk en laad ‘m op je werk weer op. Je hebt in de middag vervolgens voldoende acculading om ook weer 15 kilometer naar huis te fietsen/steppen.

Deze step is ook nog ideaal voor mensen die in beweging willen komen. Met deze step reis je gemakkelijk van plek A naar plek B, maar je moet hier zelf wel iets voor doen.

Op dat vlak is de Windgoo B20 dus een stuk interessanter dan de meeste andere elektrische steps.

Mijn eindoordeel over de Windgoo B20

De Windgoo B20 is naar mijn mening één van de beste elektrische steps van dit moment. Of beter gezegd: de beste combinatie van een e-step en e-bike. Dit elektrische vervoermiddel gebruik je op een veelzijdige en handige manier.

Sowieso is deze e-step van veel handige extra’s voorzien. Wat te denken van de makkelijke inklapbaarheid van de Windgoo B20? En wat te denken van de cruise control, de ongekende veiligheid en de prima specificaties?

Nagenoeg alle kenmerken en eigenschappen van deze e-step zijn naar mijn wens. Graag raad ik je daarom aan om de Windgoo B20 direct aan te schaffen. Hier ga je geen spijt van krijgen!

Windgoo B20: aanbieders en aanbiedingen

Heb je interesse om de Windgoo B20 aan te schaffen? Het is niet de goedkoopste e-step van dit moment, dus hou goed de aanbiedingen in de gaten. Ik heb alvast de beste aanbieders en aanbiedingen voor je verzameld:


Categorieën: Reviews