Welke type elektrische step gebruiken BIRD en LIME?

Laatst bijgewerkt door Herman de Groot op

We krijgen veel vragen van lezers die recent op vakantie de elektrische steps van de deelplatformen BIRD of LIME hebben gereden. Of mensen die het lenen van steps beu zijn en een eigen step willen aanschaffen.

De vraag is bijna altijd dezelfde: welk merk en model E-step gebruiken BIRD en LIME? Vaak zijn jullie lezers namelijk net zo enthousiast als mij en willen jullie een eigen elektrische step kopen!

Welke elektrische step gebruikt BIRD

Bird maakt gebruikt van de merken / modellen Xiaomi M365, Ninebot ES2 and Ninebot ES4 elektrische steps. Al deze modellen zijn vergelijkbaar, met een maximum snelheid tot ongeveer 25 km/u en een actieradius van ongeveer 20-30 kilometer.

Welke modellen BIRD gebruikt kan van stat tot stat verschillen. Toen ik in Warschau was, heb ik vooral op Ninebot e-steps gereden.

Bird

Bird is een van de grootste verhuurbedrijven voor elektrische steps. De e-steps van BIRD zijn in meer dan 60 steden in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika te vinden, met 10 miljoen ritten in het eerste jaar van exploitatie.

Huren van een step bij BIRD kost € / $ 1 om de scooter te ontgrendelen, daarna € / $ 0,15 per minuut

Welke elektrische step gebruikt LIME?

Lime maakt gebruik van de Ninebot ES2 and Ninebot ES4 elektrische steps. Momenteel is LIME samen met Ninebot bezig aan de ontwikkeling van de volgende generatie E-steps.

Lime

Lime is een deelplatform / huurplatform voor fietsen, scooters en auto’s. Ze hebben hun diensten in verschillende steden wereldwijd uitgerold..

De vervoermiddelen hebben geen vaste stations, maar kunnen overal in de stad gevonden worden. Ze worden verhuurd via een app. Het huren van een Lime elektrische step kost normaliter 1 dollar/1 euro per 30 minuten.

Lees ook: waarom je een eigen step zou kopen in plaats van een leenstepje

Kun je dezelfde E-steps ook kopen in Nederland en België?

De elektrische step die BIRD en LIME gebruikt kun je ook gewoon in Nederland en België kopen. Xiaomi en Ninebot leveren namelijk exact dezelfde steps aan particulieren.

De steps zijn gewoon via het internet te bestellen en werken exact hetzelfde als het leenstepje. Je kunt dus rijden met dezelfde ervaring, maar dan op je eigen step!

Steps zijn softwarematig aangepast

Onder de motorkap zijn alle stepjes hetzelfde, of je nu zelf een stepje koopt van een van de genoemde merken of een leenstepje gebruikt.

Wel zijn de steps van de deelplatformen softwarematig aangepast. Dat is hoofdzakelijk gedaan om goed samen te werken met hun apps, maar ook om te voldoen aan de lokale wet en regelgeving.

Zo verschilt per land en stad de maximum snelheid die de BIRD of Lime stepjes kunnen halen. Er wordt daarom vaak een begrenzer ingesteld. In sommige steden is het limiet bijvoorbeeld 20 km/u terwijl in andere steden 15 km/u snel genoeg wordt gevonden.

Koop je zelf een e-step van een van de genoemde merken? Dan zijn gewoon de standaard specificaties waarmee de steps vanaf de fabriek geleverd worden van toepassing.

De stepjes kunnen er bovendien in detail iets anders uit zien dan wanneer je hetzelfde model/merk stepje zelf koopt. Denk bijvoorbeeld aan de groene kleur van de lime steps.

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *