Waar een elektrische step kopen in Nederland en België?

Waar een elektrische step kopen in Nederland en België?

De elektrische step is nog relatief nieuw in Nederland en België. Hoewel de step steeds populairder wordt kun je het apparaat nog niet bij elke fietsenwinkel of elektronicazaak kopen. Als je jezelf afvraagt waar je een elektrische step kunt kopen, dan zijn er verschillende opties. Op hoofdlijnen is het antwoord: online via een webshop of in een fysieke winkel.

Degelijk, betrouwbaar, snel, lange accuduur, lichtgewicht en opvouwbaar. De Xiaomi is wat mij betreft de beste elektrische step van dit moment.

Voor wie op zoek is naar een stijlvol, snel en gemakkelijk op te bergen voertuig voor zowel korte als de wat langere ritten. De actieradius van de ES4 met 45 KM is indrukwekkend.

Hoe koop ik een elektrische step?

Hoe je een elektrische step koopt hangt een beetje af van jouw persoonlijke voorkeur. Soms kan het handig zijn om een product eerst uit te proberen voordat je het aanschaft, zoals met schoenen of kleding. Bij andere producten kun je prima vooraf op basis van de specificaties, reviews en andere informatie bepalen wat je koopt.

Lees ook: dit vind ik de beste elektrische steps

Elektrische step kopen in een webshop?   

Een elektrische step in een webshop kopen heeft een aantal voordelen. Het grootste voordeel van online is dat je een breed assortiment hebt en dat je op je gemak alle opties en prijzen kunt vergelijken. Bij een fysieke winkel kun je alleen de steps bekijken die ze op dat moment hebben staan. Maar er is nog een veel belangrijkere reden waarom je in een e-step webshop zou kopen en dat is de prijs! Veel webwinkels zijn goedkoper omdat ze minder hoge kosten hebben dan fysieke winkels en dus met minder hoge winstmarges toch genoeg winst kunnen maken. Webshops hebben bijvoorbeeld geen kosten voor huur van winkelruimte, kunnen met minder personeel vanachter de computer werken en hebben geen grote voorraad nodig, omdat ze rechtstreeks inkopen bij de leverancier. De lagere winstmarges maakt dat vaak iets goedkoper aan kunnen bieden dan de traditionele (fietsen)winkels.

E-step kopen in fietsenwinkel of elektronicazaak  

Ik verwacht dat je in de toekomst ook je elektrische step bij een fysieke winkel, zoals een fietsenwinkel, kunt kopen. Dat kan handig zijn wanneer je de step eerst wilt proberen en direct kunt zien of je het model wel mooi vind. Daarnaast kan het een veilig gevoel geven dat je direct naar de winkel kunt gaan mocht er iets kapot gaan. Helaas zijn elektrische steps nog niet legaal in Nederland. Daarom zal je de e-step nog niet veel aangeboden zien worden in fysieke winkels, zoals fietsenwinkels of elektronica zaken.

Lees ook: waar op letten bij het kiezen van een step?

Eerst thuis uitproberen

Maar eigenlijk zijn er verder geen redenen om niet online te kopen. De voordelen van fysieke winkels gelden namelijk ook steeds meer voor websites. Tegenwoordig kun je elk product dat je koopt eerst thuis uitproberen. Bevalt het niet, dan is wettelijk geregeld dat je zonder opgave van reden het product terug mag sturen. De webshop is verplicht je het aankoopbedrag terug te betalen. Je kunt er makkelijker ruilen (geen gedoe aan de kassa), je hoeft niet meer te parkeren of naar een winkel toe te gaan maar bestelt vanuit je luie stoel. Bovendien heb je vaak de bestelde producten de volgende dag al in huis en er zijn meestal meer producten op voorraad. En bij een aantal webshops vindt je ook nog eens reviews van andere consumenten die je kunnen helpen bij de aankoop.

Heb jij je elektrische step online gekocht of in een fysieke winkel?

Geef een reactie

Sluit Menu