Veeley V5 – Review – Lees alles over deze elektrische step!

Laatst bijgewerkt door Kaz op

veeley V5 review

De Veeley V5 is om meerdere redenen een unieke elektrische step. De belangrijkste reden is toch wel dat dit eerste e-step was die legaal de weg op mocht in ons land.

De Veeley V5 kreeg hiervoor als eerste van het RDW een typegoedkeuring.

Ook op andere vlakken weet de Veeley V5 zich te onderscheiden. In deze Veeley V5 review vertellen we je hier graag meer over.

Zo bespreken we wat de plus- en minpunten zijn, voor wie de step geschikt is en wat de ervaringen van ons én andere gebruikers zijn.

De eerste indruk van de Veeley V5

Om deze Veeley V5 review te kunnen schrijven, kregen wij de beschikking over de Veeley V5.

Onze eerste indruk daarbij was om meerdere redenen erg goed:

 • De step voelt bijzonder robuust aan. Elk onderdeel van de Veeley e-step lijkt van de hoogste kwaliteit te zijn. Dit merk je aan het gewicht van 29 kilogram, maar ook aan de algehele robuustheid en kwaliteit.
 • Ideaal dat je de step in kunt klappen. Toen wij de Veeley V5 uit de doos haalden, merkten wij direct op dat je de step in kunt klappen. Het feit dat je dit kunt doen, is geweldig. Het feit dat je dit ook nog eens makkelijk en snel kunt doen, droeg ook bij aan onze hele positieve eerste indruk.
 • De step is veelzijdig in te zetten. We hadden al snel door dat de Veeley V5 veelzijdig in te zetten is. Dit is onder meer aan de specificaties te danken, maar ook aan bijvoorbeeld het zadel. Verder is het dus ideaal dat dit een e-step met typegoedkeuring van de RDW is.

De belangrijkste eigenschappen van de Veeley V5

Met de Veeley V5 haal je een bijzondere step in huis.

Een bijzondere step die onder meer vanwege onderstaande eigenschappen zo uniek is:

 • 100% legaal. De belangrijkste eigenschap van de Veeley V5 is toch wel het feit dat deze step 100% legaal is. Je mag met deze step dus van het openbare wegennet in ons land gebruik maken.
 • Je kunt deze step overal mee naar toe nemen. Dit heeft volledig te maken met het feit dat je de step in kunt klappen. Nadat je deze e-step ingeklapt hebt, neem je ‘m makkelijk in bijvoorbeeld de trein of bus mee.
 • Indrukwekkende specificaties. Met een maximale actieradius van 35 km kom je letterlijk en figuurlijk heel ver. Ook is het fijn dat de maximale snelheid 25 km/u is. Je komt hiermee snel uit op de gewenste bestemming.
 • Veilige verlichting en remsysteem. Het merk Veeley heeft bij de V5 veel aandacht aan de veiligheid besteed. Dit blijkt onder meer uit de geïntegreerde LED lamp en het veilige remsysteem.
 • Duurzame motor. De duurzame motor is één van de hoogtepunten van deze e-step. Deze step levert het gewenste vermogen (350 Watt), is onwijs stil en is van een uitmuntende kwaliteit. De komende jaren maak je dan ook met veel plezier gebruik van deze elektrische step.
 • Bluetooth & cruise control. De Veeley V5 is een ideale, moderne elektrische step. Dit blijkt onder meer uit de bluetooth functie, waarmee je je favoriete muziek kunt streamen. Ook beschikt deze elektrische step over cruise control; je legt hiermee fijn langere afstanden af.

Nadelen van de Veeley V5

Deze Veeley V5 review is vooralsnog erg positief, maar we hebben ook twee minpunten opgemerkt. Het eerste minpunt heeft betrekking op het gewicht; deze step weegt 29 kilogram.

Het tweede minpunt heeft betrekking op het prijskaartje. Voor deze e-step moet je ongeveer 1800 á 1900 euro betalen. Onwijs veel geld dus.

Voor wie is de Veeley V5 geschikt?

Wat ons betreft is de Veeley V5 voor veel mensen geschikt:

 • Voor mensen die op een duurzame manier naar hun werk willen reizen
 • Voor mensen die langere afstanden moeten overbruggen
 • Voor mensen die hoge eisen aan hun nieuwe e-step stellen
 • Voor mensen die alléén van een legale e-step gebruik willen maken

Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Onze ervaringen zijn erg positief, maar geldt dit ook voor de ervaringen van andere gebruikers? Ja, zeker. Nagenoeg alle ervaringen die wij online tegengekomen zijn, zijn positief tot heel positief.

Veel kopers roemen het feit dat dit een legale en veilige e-step is. Ook kunnen de specificaties, kwaliteit en inklapbaarheid op veel lovende woorden rekenen. Het prijskaartje is en blijft uiteraard wel een dingetje.

Is deze e-step het kopen waard?

Als je bereid bent om veel geld uit te geven, is dit simpelweg de beste elektrische step. De Veeley V5 is volledig legaal, beschikt over prima specificaties, is voor veel mensen geschikt en beschikt over veel handige extra’s.

Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over deze elektrische step. Geldt dit ook voor jou? Check dan goed de prijzen bij onderstaande aanbieders, zodat je van de laagste prijs kunt profiteren.


Categorieën: Reviews