Elektrische step in Antwerpen huren? Zo doe je dat

Laatst bijgewerkt door Kaz op

steps huren antwerpen

Op een elektrische step ontdek je de stad Antwerpen op een snelle, leuke en makkelijke manier. Je kunt de stad perfect op een step doorkruisen, waarbij je snel van punt A naar punt B reist.

In dit artikel lees je alles over het steppen in Antwerpen, maar ook over het huren van een step in Antwerpen.

Hoe kun je een step in Antwerpen huren?

Voor het huren van een step in Antwerpen heb je twee mogelijkheden. Ten eerste kun je steps huren in Antwerpen bij verschillende huurbedrijven.

Deze bedrijven hebben veelal een groot aanbod van steps, waardoor je uit verschillende soorten steps kunt kiezen.

Ten tweede is het mogelijk om een step bij een deelstepaanbieder te huren. Deze aanbieders zijn verantwoordelijk voor de vele deelsteps die inmiddels door heel Antwerpen te vinden zijn.

Deze steps kun je op straat ontgrendelen met een app, waarna je naar hartenlust je ritten kunt maken.

Vervolgens kun je ‘m op een plek in de stad terugzetten, de rit stopzetten en genieten van je bezoek aan de stad Antwerpen. De gereden kilometers worden automatisch verrekend met de app waar je gebruik van maakt.

Op dit moment zijn er in Antwerpen meerdere deelstepaanbieders actief:

  • Bird: kost 1 euro voor het ontgrendelen en vervolgens 0,25 euro per minuut dat je de step gebruikt.
  • Lime: kost 1 euro voor het ontgrendelen en vervolgens 0,19 euro per minuut dat je de step gebruikt.
  • Poppy: kost 1 euro voor het ontgrendelen en vervolgens 0,15 euro per minuut dat je de step gebruikt.

Wat betaal je voor een step huren in Antwerpen?

Het bedrag dat je aan een deelstep kwijt bent, hangt van het gebruik af. Rijd je de gehele dag door rondjes op de step? Dan lopen de kosten op, aangezien je een bepaald bedrag per minuut moet betalen.

Maak je af en toe een ritje in de stad? Dan vallen de kosten reuze mee. Met de app Lime betaal je voor een tocht van 10 minuten slechts 1,90 euro.

Gezien dit prijskaartje is een elektrische step in Antwerpen absoluut het goedkoopste vervoermiddel. Voor andere vervoermiddelen, zoals een taxi, moet je een stuk dieper in de buidel tasten.

Steppen in Antwerpen: hier moet je rekening mee houden

Het steppen in Antwerpen is niet geheel zonder risico. De stad is vrij druk en je bent op een elektrische step nogal kwetsbaar.

Het advies is daarom om altijd voorzichtig te rijden. Houd een defensieve rijstijl aan, pas je snelheid aan de omstandigheden aan en neem geen onnodige risico’s.

Tevens heb je in Antwerpen met meerdere regels te maken:

  • Het is tijdens het rijden niet toegestaan om je smartphone te gebruiken.
  • Indien je een snelheid van maximaal 6 kilometer per uur aanhoudt, ben je volgens de wet een voetganger. Dit betekent dat je de regels moet volgen die ook voor een voetganger gelden; zo moet je op het trottoir rijden.
  • Indien je harder dan 6 kilometer per uur rijdt, ben je verplicht om gebruik van het fietspad te maken.
  • In het donker ben je verplicht om de verlichting op de e-step aan te zetten

Verder is het zo dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn én niet onder invloed mag zijn. Als je gedronken hebt en op een elektrische step stapt, kun je een boete van de politie krijgen. Dat is ook het geval als je je niet aan de bovengenoemde regels houdt.

Met een elektrische step in Antwerpen geniet je in ieder geval van veel gemak. Je kunt van heel veel deelsteps gebruik maken en je verplaatst je gigantisch snel in deze leuke stad. 


Meer steden:

Categorieën: Blogs