Snelle elektrische step kopen? Check de snelste e-steps!

Laatst bijgewerkt door Kaz op

snelle elektrische step

De meeste gebruikers van elektrische steps zijn tevreden met de maximale snelheid van hun e-step. Ze gebruiken hem zakelijk of recreatief, maar snelheid is niet het belangrijkste.

Maar een steeds groter aantal e-steppers wil graag een snellere elektrische step.

Sommigen daarvan kijken naar mogelijkheden om hun elektrische step op te voeren. Maar het slimste is natuurlijk om meteen een snelle elektrische step te kopen.

Hoe ziet de markt van snelle elektrische steps er op dit moment uit? En wat verstaan we precies onder een snelle e-step?

Snelle elektrische steps kopen (tot 120 km/uur)

Er is een enorme variatie aan snelle elektrische steps te koop. Er zijn genoeg mensen die 50 kilometer per uur al een flinke snelheid vinden om elektrisch te steppen.

Maar, niet schrikken, er zijn al snelle elektrische steps op de markt waarvan de maximum snelheid richting 120 (!) kilometer per uur gaat. En daar zit uiteraard nog veel aanbod tussen in.

Wat is ‘snel’ voor een e-step?

Veel elektrische steps hebben een maximale snelheid van zo’n 20 à 25 kilometer per uur. Er zijn er overigens ook te koop die dat niet halen.

Maar voor dit artikel beschouwen we snelheden vanaf 35 kilometer per uur als snel. Dit zijn dan ook de snelle e-steps waar we het hier verder over zullen hebben.

Snelle elektrische steps vergeleken per snelheid

snelle-elektrische-step-vergelijken

Laten we eens kijken naar de verschillende snelheden die je met bepaalde snelle elektrische steps maximaal kunt bereiken.

Het spreekt voor zich dat veiligheid een steeds belangrijker thema wordt, naarmate jouw e-step in een sneller segment van elektrisch steps valt.

Elektrische step 35 km/u

Ben jij geen Max Verstappen, maar vind je de maximum snelheid van de gemiddelde elektrische step net iets te laag? Dan is deze categorie snelle elektrische steps waarschijnlijk wel iets voor jou.

Want zeker op een wat langere rit bespaar je echt wel een paar minuten. En dat jij op jouw snelle e-step net iets meer snelheid hebt dan de meeste e-steppers is natuurlijk al heel gaaf. Zie ze eens kijken …

O.a. Xiaomi en Fast Trax hebben een paar leuke modellen in deze categorie snelle e-steps.Elektrische step 45 km/u

Maar misschien houd je toch wel van net ietsje meer snelheid. Met een snelle e-step die 45 kilometer per uur haalt, ga je al zo’n twee keer harder dan de meeste andere elektrische steps.

Besef wel dat je bijna net zo hard rijdt als een auto op een 50km-weg. Nadenken over je veiligheid wordt dus al een stuk belangrijker dan bij de gemiddelde e-step.

Kugoo is een merk dat snelle elektrische steps levert met een maximum snelheid van 45 kilometer per uur.Elektrische step 50 km/u

Wil je dezelfde snelheid halen als de gemiddelde auto in de stad? Dan is een snelle elektrische step met een maximum snelheid van 50 kilometer per uur zeker iets voor jou.

Bedenk ook dat auto’s die snelheid vaak niet eens halen, door alle verkeersopstoppingen. Dus ja, jij schiet ze voorbij met jouw snelle e-step, waar dat mag natuurlijk.Elektrische step 60 km/h

snelle-elektrische-step-60-km-h

Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat dat jou nog niet hard genoeg gaat. Bijvoorbeeld als je het leuk vindt om ook recreatief en snel te e-steppen, en je jouw snelle elektrische step wel eens flink op zijn staart wil trappen.

Wil je een snelle e-step kopen met een top van 60 kilometer per uur? Ook in dit segment is er ruim voldoende aanbod. O.a. Kugoo levert passende modellen.Elektrische step 70 km/h

Met de voorgaande categorie snelle elektrische steps kom je dus nog niet in de buurt van het tempo waarmee een auto over een 80-km-weg rijdt. Voor veel e-steppers hoeft dat ook helemaal niet.

Wil jij wel met een stevig gangetje van 70 kilometer per uur kunnen e-steppen? Dan vraag je om een snelle elektrische step met al een flinke motor. Je hebt immers flink wat power nodig.

Meer snelheid betekent ook iets meer risico. Daar komen we straks nog terug. Want je kan prima zelf een flinke steen bijdragen aan je eigen veiligheid.Elektrische step 100 km/h

Met snelheden van bijna 100 kilometer per uur komen we in een hele andere categorie snelle e-steps. Je zou op sommige snelwegen gelijk op kunnen met auto’s!

Feit is dat je met een snelle e-step met deze maximale snelheid heel erg snel van A naar B rijdt. Waarbij je natuurlijk altijd rekening houdt met anderen. Niet iedereen is immers bedacht op jouw snelheid.Elektrische step 120 km/h

Maar ook 100 kilometer per uur is voor echte snelheidsduivels nog niet snel genoeg. Zij zoeken een snelle elektrische step waarmee ze de 120 kilometer per uur kunnen aantikken.

Deze supersnelle e-steps zijn uiteraard zeker niet bedoeld om door de wijk mee naar oma te steppen. Ook niet voor als je gaat shoppen in de stad. Met een rustig gangetje zou het kunnen, maar daarvoor koop jij uiteraard niet jouw eigen snelle e-step.

Nee, je gebruikt ze op plekken waar dat veilig kan, en je anderen niet in gevaar brengt.Waar moet je op letten bij een snelle step?

aandachtspunten-snelle-e-step

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren bij de aanschaf van een snelle elektrische step. Maar zeker in dit segment van de populaire e-step moet je een paar dingen zeker in je overwegingen meenemen.

Wat ons betreft staat de veiligheid van jou (en andere weggebruikers) bovenaan. Kijk dus zeker naar de remsystemen van jouw favoriete snelle elektrische step.

Hoe werken ze precies, en wat betekent dat bij welke snelheid? Hoe lang is bijvoorbeeld jouw remweg, dus voordat je helemaal stilstaat?

Uiteraard speelt de ondergrond daarbij ook een rol. Op asfalt heb je nu eenmaal meer grip dan op een bospad. Vraag daarom zeker om een proefrit, zodat je aan den lijve kunt ervaren wat het is om met deze hoge snelheden te e-steppen.

Hoe stabiel is deze step, hoe is zijn wegligging? Stabiliteit is zeker op topsnelheden erg belangrijk. Want hoe stabieler, hoe comfortabeler jij stept.

Stabiliteit is één ding, maar hoe zit het met de vering? Zeker op niet-egaal terrein kan je flinke opdoffers krijgen, en je wil natuurlijk niet staan te stuiteren op jouw snelle e-step.

Hoe hoger de maximum snelheid, hoe krachtiger de motor van jouw snelle elektrische step moet zijn. Dit heeft ook grote invloed op het gewicht van de snelle e-step die jij op het oog hebt.

Een zwaargewicht snelle elektrische step is waarschijnlijk erg stabiel, maar hoe makkelijk til je hem in en uit je auto?

Bedenk van tevoren waar je jouw snelle elektrische step het meest voor gebruikt, en kijk daarna naar de actieradius. Zo verklein je de kans dat je ergens (bijna) stil komt te staan. Ook een supersnelle e-step heeft immers een maximale actieradius.

Hoe hard gaat de allersnelste e-step?

de-snelste-elektrische-step

De laatste categorie snelle elektrische steps die we beschreven, is op dit moment ook wel de allersnelste. 120 kilometer per uur is nu de maximum snelheid die je op een snelle e-step kunt bereiken.

Is een snelle e-step gevaarlijk?

Een snelle elektrische step is in principe niet gevaarlijk. Het eventuele gevaar zit in een onverantwoord gebruik door de e-stepper. Als gebruiker van een hele snelle e-step moet je je altijd bewust zijn van de hoge snelheden die je kunt halen.

Hoe harder jij elektrisch stept, hoe beter je moet zorgen voor je eigen veiligheid. Daarnaast moet je geen anderen in gevaar brengen.

Cijfers tonen aan dat de meeste ongelukken met snelle elektrische steps gebeuren door het gedrag van of verkeerd gebruik door de e-stepper.  En net als bij andere vervoermiddelen speelt afgeleid zijn door muziek of telefoongebruik ook een rol.

De conclusie is dus heel eenvoudig: hoe veiliger jij jouw snelle elektrische step gebruikt, hoe kleiner de kans op ongelukken. Houd dus altijd rekening met andere weg- of bosgebruikers.

Het spreekt voor zich dat juist je hoofd enorm kwetsbaar is op een snelle elektrische step. Draag dus een helm. Handschoenen, elleboog- en kniebeschermers kunnen forse (schaaf)wonden flink beperken.

En natuurlijk zorg je ervoor dat je zichtbaar ben. Niet alleen door het gebruiken van je verlichting, maar ook door lichte, en liefst ook beschermende, kleding en een fluorescerend hesje te dragen.

Wees er ook altijd op bedacht dat niet iedereen jou ziet aankomen. Veel mensen zijn nog niet gewend aan snelle elektrische steps om zich heen. Houd dus afstand en rem tijdig af. Daarmee maak je dat geweldige snelle e-steppen ook morgen nog leuk.

Kun je je e-step sneller maken?

Het antwoord op deze vraag is ja. Veel elektrische steps kan je inderdaad sneller maken, door je e-step op te voeren. Dat hangt echter van een paar dingen af.

Belangrijk daarbij is bijvoorbeeld of je de controllers, die de snelheid van jouw snelle e-step regelen, kunt bereiken, en vervangen.

Daarnaast moet je de ingebouwde snelheidsbegrenzer kunnen verwijderen. Tot slot moet je de standaard batterijen kunnen vervangen door veel sterkere, krachtige exemplaren.

Zijn de antwoorden drie keer ja, dan is de kans groot dat opvoeren van jouw snelle elektrische step inderdaad mogelijk is.

Luchtbanden maken opvoeren ook net iets makkelijker dan massieve banden. Banden met lucht zijn namelijk geschikter voor hogere snelheden.


Lees ook:

Categorieën: Blogs