Ouxi elektrische step – Aanbod bekeken & Review

Laatst bijgewerkt door Kaz op

ouxi_elektrische_step

Het huidige aanbod van e-steps is bijzonder uitgebreid. Met dank aan de vele merken die zich toe zijn gaan leggen op de productie van e-steps. Binnen dat aanbod van merken valt het merk Ouxi direct op.

Dit merk was van origine een leverancier van vouwfietsen. Deze fietsen beschikten over een speciaal inklapsysteem, waardoor de vouwfietsen erg compact opgeborgen konden worden.

Die technologie heeft Ouxi ook meegenomen naar haar e-steps. Op dit moment is Ouxi dan ook een aanbieder van interessante steps.

Over het merk Ouxi

Over het elektrische step merk Ouxi is online niet heel veel informatie te vinden. Wat we wel weten, is dat dit merk in het verleden furore heeft gemaakt met vouwfietsen. Deze vouwfietsen waren compact, van een hoge kwaliteit en beschikten dus over een uniek systeem.

Enige jaren geleden ging Ouxi haar pijlen op e-steps richten. Als je nu naar het aanbod kijkt, zie je vier verschillende e-steps naar voren komen. Opvallend is echter dat deze steps nog steeds als vouwfietsen omschreven worden.

De producten die Ouxi aanbiedt, zijn dan ook een combinatie van een vouwfiets en een inklapbare step. Dit blijkt onder meer uit de vormgeving en samenstelling van deze vervoermiddelen.

Het aanbod van Ouxi

Zoals hierboven al gesteld is, biedt Ouxi op dit moment vier e-steps aan. Deze steps zijn allemaal van een uniek design voorzien, hebben prima specificaties en zijn allemaal vrij duur.

Dat je voor een e-step bij Ouxi minimaal 569 euro moet betalen, is op dit moment niks minder dan een feit.

Desalniettemin is het aanbod van Ouxi interessant te noemen. Dit heeft vooral met de kenmerkende eigenschappen van deze steps te maken.

De steps zien er niet alleen onderscheidend en kenmerkend uit, maar beschikken ook over prima specificaties. Hieronder vind je meer informatie over de vier e-steps van Ouxi.

1. Ouxi V6

De Ouxi V6 is het topmodel binnen het huidige aanbod. Deze elektrische step beschikt over een krachtig accupakket, waardoor de maximale actieradius 55 kilometer is. Je kunt zelfs van een nog langere actieradius genieten, indien je zelf ook trapt.

De wielen van deze e-step zijn maar liefst 16 inch groot. Je zit hierdoor relatief hoog en je geniet van veel comfort. De 16 inch wielen vangen immers veel oneffenheden in het wegdek prima op.

De step biedt een maximale snelheid van 25 km/u en is makkelijk opvouwbaar. Nadat je ‘m opgevouwen hebt, is het een heel klein pakketje. Een heel klein pakketje dat je bijvoorbeeld in de trein of bus mee kunt nemen.
2. Ouxi V5 15ah

De Ouxi V5 15ah is min of meer het kleinere broertje van de V6. Deze e-step ziet er in de basis hetzelfde uit en biedt hetzelfde comfort. Maar, de fiets is wel op meerdere punten onderscheidend te noemen.

Zo zijn de wielen kleiner; 14 inch in plaats van 16 inch. Je zit hierdoor iets minder hoog, maar je geniet wel van een langere actieradius. Als je deze e-step volledig elektrisch laat rijden, bedraagt de actieradius maar liefst 60 kilometer.

Deze e-step is bijzonder compact op te vouwen. Je neemt ‘m hierdoor overal mee naar toe; hierbij geniet je ook nog van het lagere gewicht.

De V5 weegt namelijk 21,5 kilogram, terwijl de V6 een paar kilogram zwaarder is. Bovendien is de V5 15ah een slag goedkoper dan de V6.
3. Ouxi V5 10ah

Spreekt de V5-versie je aan, maar hoef je niet per sé zo’n grote actieradius te hebben? Dan kun je wellicht beter kiezen voor de Ouxi V5 10ah.

Deze variant is namelijk goedkoper, maar heeft dus wel een mindere actieradius. De maximale actieradius bij volledig elektrisch rijden ligt rond de 45 kilometer.

Deze e-step weegt eveneens 21,5 kilogram, beschikt over 14 inch wielen en is bijzonder comfortabel. Met alle dank aan de samenstelling en het zadel.

De e-step is een slag goedkoper dan de V5 15ah, maar ziet er verder hetzelfde uit. Ook met deze Ouxi elektrische step ben je van een onderscheidend design verzekerd.
4. Ouxi V1 Pro Plus

De goedkoopste e-step in het aanbod van Ouxi is de Ouxi V1 Pro Plus. Deze fiets heeft het kenmerkende design, maar is minder uitgebreid dan bovenstaande varianten.

Zo heeft deze fiets een mindere actieradius (50 km), een langere oplaadtijd (tot wel 8 uur) en 14 inch wielen.

Op meerdere punten is dit een geweldige e-step. Zo weegt deze e-step slechts 19,5 kilometer, rijdt ‘ie met een maximale snelheid van 25 km/u en geniet je te allen tijde van het veilige remsysteem. De Ouxi V1 Pro Plus is overigens ook erg compact op te vouwen.
Waarom voor een Ouxi elektrische step kiezen?

elektrische-step-ouxi
  • Onderscheidend design; de steps zijn min of meer een combinatie van een vouwfiets en een e-step
  • Prima specificaties; de specificaties van de 4 modellen zijn prima te noemen. Dit geldt zowel voor de snelheid als voor de actieradius.
  • Opvouwbaar; de kracht van een Ouxi elektrische step is ook in de opvouwbaarheid terug te vinden. Je kunt de e-steps makkelijk opvouwen, waarna de step nagenoeg geen ruimte meer in beslag neemt.
  • Keuze uit meerdere modellen; dat je uit meerdere modellen kunt kiezen, is wat ons betreft een groot voordeel. Je hebt hierdoor alle mogelijkheden om tot de perfecte koop te komen.

Ouxi elektrische kopen: waar op letten?

Als je een Ouxi elektrische step gaat kopen, moet je goed naar je wensen kijken. Wil je bijvoorbeeld heel veel geld aan je nieuwe e-step uitgeven? Of wil je het liever iets betaalbaarder houden?

Ook moet je goed naar de specificaties kijken. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, beschikken de e-steps namelijk over een verschillende actieradius. Let tevens goed op de wielmaat; deze is ook per variant van Ouxi verschillend.

Onder aan de streep moet je de step vooral op je eigen situatie en wensen afstemmen. Ongeacht voor welke Ouxi e-step je kiest, geniet je van een prima step. De step ziet er uniek uit, biedt prima specificaties én is van een top kwaliteit.Overzicht elektrische step merken:

Categorieën: Merken