De Top 4 opvouwbare elektrische steps

Laatst bijgewerkt door Joni op

Opvouwbare elektrische step kopen

Met de toegenomen populariteit van elektrische steps nemen ook de wensen en eisen van klanten toe.

Want hoe (on)handig is een fantastische elektrische step als je hem onmogelijk mee kunt nemen in de trein, bus of achter in je eigen auto? Er is dus veel vraag naar inklapbare of opvouwbare elektrische steps.

Wil jij ook een elektrische step die prettig rijdt, een goede actieradius heeft, veilig is én opvouwbaar?

Wij hebben wat voorwerk voor je gedaan. Step even met ons mee als jij ook op de hoogte wil zijn van waar je op moet letten.

En uiteraard hebben we een paar mooie elektrische steps die opvouwbaar zijn op een rij gezet. Dit gaat jou de keuze vast vergemakkelijken.

Dit zijn de beste inklapbare elektrische steps

Om met dat laatste te beginnen. Gelukkig is er een steeds breder aanbod en dus meer keuze in verschillende soorten en merken opvouwbare elektrische steps.

Want: zoveel mensen, zoveel stepwensen. We bespreken een paar elektrische steps die opvouwbaar zijn, en die goed beoordeeld en dus ook goed verkocht worden.

1. Segway-Ninebot Kickscooter D38E Elektrische step

Segway-Ninebot Kickscooter D38E elektrische step

Segway is natuurlijk een zeer bekende naam in het land van de elektrische steps.

En Segway zou Segway niet zijn als ook zij zich niet met een paar kwalitatief goede opvouwbare elektrische steps op de markt zouden laten zien.

Deze Segway-Ninebot D38E heeft een maximum snelheid van 25 km per uur (dat schiet lekker op). Hij kan een hellingsgraad van 20% aan, dus ook heuvelop houd je snelheid.

Voor de veiligheid is hij voorzien van een remlicht en reflectoren aan zowel de voor-, zij- als achterkant.

Zijn actieradius is 38 kilometer, en binnen 6,5 uur is hij weer helemaal opgeladen. Hij weegt 16,3 kg.
2. Xiaomi Electric Scooter Essential

Xiaomi Mi Essential opvouwbare e-step

Ook Xiaomi presenteert al langere tijd inklapbare elektrische steps. Je hebt bij Xiaomi zelfs de keuze uit een hele serie opvouwbare e-steps.

Deze elektrische scooter, wat hij officieel is, zit in een iets lagere prijsklasse dan de Segway maar kan zich absoluut meten met soortgenoten.

Hij rijdt maximaal 20 km per uur, en heeft een actieradius van ruim 20 kilometer.

Je zal hem dus wat vaker moeten opladen, maar dan kan natuurlijk prima terwijl jij slaapt. Want al na 5 uur slapen is hij volledig opgeladen.

Hij weegt iets meer dan 12 kg, dus is ook ingeklapt makkelijk mee te nemen in trein of bus. Je mag hem dus zeker een compacte elektrische step noemen.
3. Razor C25 Elektrische step

Razor C25 elektrische step 30km pu

Met de Razor C25 bespreken we opnieuw een opvouwbare elektrische step in het hogere segment.

Hij heeft een maximum snelheid van maar liefst 29 kilometer per uur, zo ben je snel op je werk of op school.

Maar door middel van de Ecomodus kan je ook bewust kiezen voor een maximum van 16 kilometer per uur. Zijn actieradius is ruim 20 kilometer.

Je vouwt hem makkelijk in elkaar, waardoor je hem met gemak meeneemt in de trein en onder je bureau legt: niemand heeft er last van.

En je ontgrendelt hem ook weer snel om weer vliegensvlug elektrisch weg te steppen.
4. Phaewo Elektrische step X10 Pro Edition

Phaewo Elektrische step X10 Pro Edition opvouwbaar

Tot slot bespreken we de Phaewo X10 Pro. Deze is weer iets goedkoper dan de andere modellen, maar ook deze Phaewo inklapbare elektrische step komt goed uit de verf.

Met zijn maximum snelheid van 25 kilometer is hij een snelle topper. Zijn maximum draaggewicht van 120 kg maakt hem uitstekend geschikt voor bijna elke volwassene.

Zijn actieradius is 25 kilometer, en binnen ruim 5 uur opladen staat hij weer volledig stand-by voor de volgende elektrische step rit.

Je bent goed zichtbaar door de ledverlichting en het knipperende achterlicht. Hij weegt ruim 14 kg en is dus prima draagbaar en ingeklapt makkelijk op te bergen.
Waarom een opvouwbare e-step kopen?

Veiligheid elektrische step

Allereerst zou je je de vraag moeten stellen: waarom zou ik een opvouwbare e-step kopen? Het antwoord hierop zou je uiteraard zelf moeten kunnen geven, maar we reiken je graag wat overwegingen aan.

De elektrische step is een fantastische uitvinding. Je kan je auto wat vaker laten staan, of je parkeert hem een paar kilometer van werk of school en stept de laatste kilometers elektrisch door het drukke verkeer.

Ook is de elektrische step een prima vervoermiddel voor die afstand die net te ver is om heen en terug te lopen. En daarmee is de e-step ook een goed en hip alternatief voor de fiets.

Alleen: waar laat je je elektrische step op je eindbestemming? Niet elke werkgever is blij met jouw vervoermiddel in zijn kantoortuin.

Bij oma in de hal struikelen anderen er over. Op school kan je hem moeilijk tegen je tafel zetten, zeker niet als klasgenoten dat ook doen.

Maar als je die e-step kunt inklappen of opvouwen, neemt hij veel minder ruimte in. Je schuift hem onder je bureau, onder de salontafel of de kapstok bij oma, onder je tafel of stoel op school.

Neem je jouw opvouwbare elektrische step mee in de trein of bus, dan wil je anderen niet tot last zijn en het gangpad blokkeren.

Je wil ook geen onveilige situaties creëren. Ingeklapt neemt jouw gave step voor volwassenen nauwelijks ruimte in, en schuif je hem in één beweging onder de bank.

Wat ook meespeelt: inklappen of opvouwen kost nauwelijks tijd of energie.

Het kost je alleen wat draaien, vaak aan een scharnier aan de stuurpen, en meteen daarna klap je jouw step neer. Easy. En met de omgekeerde bewegingen sta jij zo weer elektrisch te steppen.

Goed om te weten: ook een e-kinderstep heeft hetzelfde principe. Je hebt het jouw kind zo geleerd, zeker vanaf een bepaalde leeftijd.

Zo heeft elke leeftijdscategorie én de directe omgeving voordeel van een compacte elektrische step.

Waar moet je op letten bij een opvouwbare elektrische step?

Gemak

Inklappen opvouwbare step

Als je van plan bent om je opvouwbare e-step regelmatig te gebruiken, dan is het belangrijk goed te kijken naar het mechanisme van het opvouwen of inklappen.

Zeker als je dagelijks je e-step voor volwassenen in de trein in- en weer uit moet klappen, en hem weer wat later ingeklapt onder je bureau wil leggen, moet dat liefst zo soepel mogelijk gaan.

Geen gestuntel, geen gehannes. Gemak dient ook bij de inklapbare elektrische step de mens.

Afmetingen

Wat zijn de afmetingen van de opvouwbare e-step die jij op het oog hebt in uitgeklapte toestand? En wat zijn de maten als je de elektrische step inklapt?

Reken met beide afmetingen om te beslissen of dit jouw toekomstige e-step wordt.

Past hij onder de bank in trein en bus? Kan hij met gemak onder je bureau of bij oma onder de kapstok liggen?

Om een idee te geven: de meeste steps meten ingeklapt ongeveer 108 x 47 x 45 centimeter. Eventueel meet je met een rolmaat hoe dit uitpakt op de plekken waar jij hem het vaakst neer zal leggen.

Gewicht

Gewicht opvouwbare elektrische step

Dat opvouwen of inklappen is leuk en handig, maar hoe ver moet je met jouw ingeklapte e-step lopen?

In een groot kantorenpand leg je vast afstanden af (en nee, niet steppend), en moet je hem wel kunnen dragen.

Er zijn behoorlijke onderlinge verschillen tussen de diverse opvouwbare elektrische steps.

Kies niet zomaar de lichtste, want comfort en stabiliteit, en dus veiligheid, onderweg zijn uiteraard belangrijker. Kies ook een e-step voor volwassenen die past bij jouw postuur en gewicht.

Overige belangrijke aandachtspunten

Elektrische step kopen opvouwbaar

Natuurlijk let je ook op andere belangrijke zaken als je een opvouwbare e-step wilt aanschaffen, zoals bij elke elektrische step.

Maximum snelheid is wellicht niet het belangrijkste, wel de actieradius en de oplaadtijd.

Voldoet een volledig opgeladen e-step aan wat jij van hem vraagt gedurende een normale dag? En kan je hem bijvoorbeeld gedurende een ochtend of middag opladen?

Let zeker ook op veiligheidsaspecten en verlichting, ook als je hem weliswaar niet in het donker, maar wel in de schemer gebruikt.


Bekijk ook:

Categorieën: koopgidsen

2 reacties

Mees Vermolen · op

Beste lezer,

Ik probeer in contact te komen met de eigenaar van de website. Helaas werkt het info mailadres niet en krijg ik niet de mogelijkheid om een voicemail achter te laten. Ik heb hiervoor het telefoonnummer op de contact pagina gebruikt.

Ik hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,

Mees Vermolen

    Herman de Groot · op

    Hey Mees, dat zijn inderdaad nog oude contactgegevens. Als je hier even je contactgegevens achterlaat, neem ik contact met je op.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *