Lidl elektrische step: goede keus of niet?

Laatst bijgewerkt door Franziska op

elektrische_step_lidl

Wil je voor jezelf of voor je kind een elektrische step aanschaffen? En wil je dit graag zo betaalbaar mogelijk houden?

Dan kun je bij onder meer Aldi en Lidl terecht. In dit artikel richten wij onze pijlen op de laatstgenoemde supermarkten.

Zo kijken wij naar het huidige aanbod van Lidl. Ook bespreken we of een elektrische step van Lidl van de gewenste kwaliteit is.

En tot slot maken we een vergelijking met steps die door andere ketens aangeboden worden.

Wat voor e-steps verkoopt de Lidl?

doc_green_elektrische_step_lidl

Bij Lidl kun je niet meer alleen terecht voor de dagelijkse boodschappen. Deze supermarktdiscountketen biedt namelijk ook allemaal lifestyle producten aan.

Dit doet Lidl overigens sinds enige tijd ook online. In de webshop én in de winkels van Lidl vind je meerdere elektrische steps.

Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de Doc Green Elektrische step ESA 800. Deze elektrische step heeft een actieradius van 13 kilometer, maximale snelheid van 23 kilometer per uur en is voordelig geprijsd.

Doordat het maximaal belastbare gewicht 100 kilogram is, is deze step voor zowel jong als oud geschikt. Ideaal.

Een ander voorbeeld van een goedkope elektrische step is de Denver elektrische step.

Deze step is eveneens betaalbaar, veilig en heeft een actieradius van 12 kilometer. De maximale snelheid bij deze elektrische step ligt op 20 kilometer per uur.

Over het aanbod van Lidl moet je wel enkele dingen weten:

  • De omloopsnelheid is nogal hoog. Dit betekent dat Lidl wekelijks andere producten in haar assortiment neemt. Het is daarom lonend om elke week het aanbod van elektrische steps in de gaten te houden.
  • Lidl stunt regelmatig met aanbiedingen. Veel van de e-steps die door Lidl aangeboden worden, worden in de korting aangeboden. Houd daarom goed de Lidl folders in de gaten. Dan hoef je in ieder geval nooit meer een interessante korting mis te lopen.
  • Lidl biedt ook normale steps aan. In het aanbod van Lidl vind je niet alleen e-steps, maar ook normale steps. Deze steps zijn erg voordelig én zijn erg leuk voor kinderen. Uiteraard is de werking hiervan niet te vergelijken met de werking van een e-step.

Hoe is de kwaliteit van deze steps?

denver_elektrische_step_lidl

De steps die Lidl verkoopt, zijn niet van de allerbeste merken. Maar, het is veelzeggend dat bijvoorbeeld Bol.com ook steps van Denver verkoopt. In het verleden deed Coolblue dit overigens ook.

De kwaliteit van dit merk is oké, terwijl de prijskaartjes fenomenaal zijn. Als je een goedkope step met een oké kwaliteit zoekt, is een Denver elektrische step bij/van Lidl dus een prima optie.

Over het merk Doc Green is een stuk minder bekend. Maar, ook de steps van dit merk worden door onze partner Bol.com verkocht. Dit is direct veelzeggend voor de kwaliteit van dit merk.

Uiteraard moet je niet het beste van het beste verwachten. Als je voor louter het beste van het beste wilt gaan, moet je voor een step van een A-merk gaan.

Voorbeelden hiervan zijn Windgoo en Xiaomi. Deze merken leveren kwaliteit, maar vragen hier wel een bepaald bedrag voor.

De steps van deze merken zijn 4 tot 8 keer zo duur als de steps die je bij Lidl kunt kopen.

Onze mening over de Lidl elektrische steps

Wil je zo goedkoop mogelijk een elektrische step aanschaffen? Dan raden wij je aan om het aanbod van Lidl goed in de gaten te houden.

Deze discountketen schotelt volgens ons namelijk een interessant aanbod voor:

  • De steps zijn op zich van een oké kwaliteit. Dit blijkt onder meer uit het feit dat de steps ook door onze partner Bol.com aangeboden worden.
  • De steps zijn zowel online als in de winkels te verkrijgen. Voor het gemak maak je gebruik van de webshop, terwijl je in de winkels de e-steps uit kunt proberen.
  • De steps zijn voordelig. Uiteraard zit je voor het prijskaartje goed bij deze discountketen. Houd vooral goed de Lidl folders in de gaten, aangezien daar de beste aanbiedingen in staan.
  • De specificaties zijn prima. In dit artikel hebben we twee steps in het kort besproken die door Lidl aangeboden worden/werden. Deze beide steps hebben prima specificaties. Zowel de maximale snelheid als de actieradius zijn prima te noemen.

Al met al vinden wij de steps van Lidl interessant.

Wel is het van belang om je verwachtingen bij te stellen. De steps die Lidl aanbiedt, zijn niet te vergelijken met de steps van de beste merken.

Zijn er nog meer goede goedkope e-steps op de markt?

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe elektrische step uit? Dan zit je bij Lidl dus goed.

Maar, ook bij andere ketens kun je voordelig een nieuwe elektrische step aanschaffen.

Zo is dit mogelijk bij de eerdergenoemde keten Aldi. Aldi is grotendeels vergelijkbaar met Lidl, zowel qua assortiment als prijsstelling.

Mocht je bij jou in de buurt een Aldi supermarkt hebben zitten, kun je prima even kijken naar het actuele aanbod. Mogelijk biedt men juist op dat moment een goede én goedkope elektrische step aan.

Ook bij Bol.com kun je voordelig een elektrische step aanschaffen. Zoals we eerder al stelden, zijn de steps van Denver ook bij Bol.com te bestellen.

Maar, in het aanbod van Bol.com zijn ook andere voordelige merken te vinden. Een typerend voorbeeld hiervan is Razor.

Dit merk levert tal van elektrische steps in verschillende prijsklassen. Ook in de voordelige prijsklassen valt voldoende te vinden.

Een ander voorbeeld van een goedkope aanbieder is Decathlon. Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor Bol.com: niet het gehele aanbod is voordelig, maar wel bepaalde e-steps.

Belangrijk voordeel van Decathlon is dat men fysieke winkels in ons land heeft. In deze winkels kun je de step even met eigen ogen aanschouwen en mogelijk ook even proefrijden.

Hou ook het aanbod van Coolblue in de gaten. Op dit moment biedt Coolblue geen e-steps aan, maar dit gaat men mogelijk vanaf 2023 wel weer doen. Vanaf dat moment zijn de elektrische onder bepaalde voorwaarden in ons land namelijk legaal.

Grote kans dat Coolblue hier op in gaat spelen door zelf óók e-steps aan te bieden. En grote kans dat Coolblue hierbij met interessante aanbiedingen gaat stunten.


Conclusie: de Lidl e-step een aanrader of niet?

lidl_elektrische_step

Over de e-steps die je bij Lidl kunt kopen, zijn wij overwegend positief. Het zijn niet de allerbeste steps, maar ze zijn wel voordelig.

Daarnaast valt het op dat Lidl met enige regelmaat e-steps aanbiedt. Door het aanbod goed in de gaten te houden, kun je profiteren van een interessante aanbieding.

Ga echter niet van het beste uit. De steps die Lidl verkoopt, zijn namelijk stuk voor stuk voordelig.

Het voordelige prijskaartje moet uiteraard ergens vandaan komen; de steps zijn bijvoorbeeld van een mindere kwaliteit of hebben mindere specificaties.

Wil je echter vooral weinig geld uitgeven? Dan sluit een Lidl elektrische step perfect op je wensen aan.

Houd daarom goed het aanbod van Lidl in de gaten, sla regelmatig de folders open of ga langs bij een Lidl supermarkt bij je in de buurt. Alvast veel plezier met je nieuwe elektrische step die je bij Lidl hebt gekocht!
Meer aanbieders:

Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *