Lichtgewicht elektrische step kopen? Top 3 lichte e-steps

Laatst bijgewerkt door Kaz op

lichtgewicht elektrische step

Met een lichtgewicht e-step geniet je van tal van voordelen. Een lichte elektrische step is bijvoorbeeld makkelijk op te tillen, te verplaatsen en mee te nemen. Ook tijdens het rijden op een lichte elektrische step geniet je van het minieme gewicht.

Gaat je voorkeur zelf ook uit naar een lichtgewicht elektrische step? Dan zit je in dit artikel goed. In dit artikel laten wij je namelijk kennismaken met de 3 beste lichte e-steps.

Verder vertellen wij je alles over de voor- en nadelen van een lichtgewicht step in zijn algemeenheid.

Top 3 lichte e-steps

Als je een lichte e-step wilt kopen, kijk je ongetwijfeld direct naar het gewicht. Logisch, maar wij adviseren je om vooral naar het totaalplaatje te kijken.

Let goed op het gewicht, maar kijk ook naar bijvoorbeeld het prijskaartje en overige eigenschappen.

Dit hebben wij ook gedaan. Aan de hand daarvan hebben wij uiteindelijk drie geweldige e-steps aan kunnen wijzen. Onderstaande e-steps zijn licht van gewicht én voldoen aan onze andere eisen.

1. AyeWay Elektrische Step

Gewicht: 13,3 kilogram

De elektrische step van het merk AyeWay is een geweldige lichtgewicht e-step. Deze step weegt slechts 13,3 kilogram, is makkelijk in gebruik en heeft een actieradius van maximaal 30 kilometer.

Op deze step behaal je probleemloos een snelheid van wel 25 kilometer per uur.

Deze lichte step is ook nog verrassend comfortabel. Dit komt door de 8 inch banden, door de handrem, door het verstelbare stuur, door de verlichting en door de inklapbaarheid.

Je klapt ‘m moeiteloos in, waarbij uiteraard het minieme gewicht goed van pas komt. Verder is deze step relatief betaalbaar.
2. Techno LITE

Goedkope elektrische step Techno LITE

Gewicht: 7,7 kilogram

De koning in het aanbod van lichte elektrische steps. Dat is de manier waarop we de Techno LITE e-step kunnen omschrijven.

Deze step weegt slechts 7,7 kilogram en is nagenoeg volledig van carbon gemaakt. Belangrijk kenmerk van dit materiaal is het minieme gewicht; dat uit zich duidelijk in het totaalgewicht.

Deze step beschikt over kleine banden (5,5 inch), biedt een actieradius van maximaal 20 kilometer aan en heeft een maximale snelheid van 23 kilometer per uur.

Dankzij de verlichting voor- en achterop val je goed op, terwijl je ook nog de beschikking over een handig display hebt. Via dit display stel je één van de drie rijstanden in.
3. Xiaomi Mi Electric Scooter 3

Gewicht: 13 kilogram

Deze top 3 sluiten we af met de Xiaomi Mi Electric Scooter 3. Deze elektrische step weegt slechts 13 kilogram, heeft een maximale snelheid van 25 km/u en beschikt over veel handige extra’s.

Zo is de step makkelijk inklapbaar, beschikt de step over veilige remmen en is de accu bijzonder krachtig. De krachtige accu zorgt voor een actieradius van meer dan 30 kilometer.

Het frame van deze Xiaomi e-step is volledig van aluminium vervaardigd. Dit materiaal is robuust én is licht van gewicht.

Dankzij dit materiaal is het totaalgewicht van deze step dusdanig interessant. Zéker in combinatie met de andere eigenschappen.
Waarom een lichtgewicht e-step?

lichtgewicht-e-step

De aanschaf van een lichtgewicht e-step is om meerdere redenen aan te raden:

  • Een lichtgewicht e-step neem je moeiteloos overal mee naar toe. Wil je ‘m bijvoorbeeld mee op vakantie nemen? Als je een lichtgewicht inklapbare e-step hebt, klap je ‘m moeiteloos op en til je ‘m moeiteloos je auto in. Ook in de directe omgeving kun je de lichte elektrische step overal mee naar toe nemen.
  • Een lichtgewicht e-step is makkelijk te berijden/besturen. Door het minieme gewicht heb je al snel de totale controle over de elektrische step. Je hoeft geen al te grote massa in bedwang te houden, zoals bij bijvoorbeeld een motorstep wel het geval is.
  • Een lichtgewicht estep is makkelijk op te bergen. Heb je voor een niet inklapbare elektrische step gekozen? Dan kun je een lichtgewicht elektrische step alsnog makkelijk opbergen. Dit doe je bijvoorbeeld door ‘m op de vliering neer te leggen of door ‘m aan de muur op te hangen.
  • Een lichtgewicht estep is vaak erg robuust. Dit heeft puur te maken met de materialen die voor zo’n e-step gebruikt worden. Een fabrikant gebruikt hier altijd aluminium of carbon voor, aangezien deze materialen van zichzelf erg licht zijn. Deze materialen zijn echter ook robuust en tegen een stootje bestand.

Heeft een lichte elektrische step ook nadelen?

Bij een lichte elektrische step moet je ook met enkele nadelen houden. Zo is een nadeel dat er vaak bespaard is op comfort.

Bij een lichte elektrische step hoef je bijvoorbeeld niet te verwachten dat je de beschikking over een zadel hebt. Nee, om de step zo licht mogelijk te houden, voegt een fabrikant juist zo min mogelijk extra onderdelen toe.

Daarnaast is de actieradius van een dergelijke e-step vaak ietwat beperkt. Ook dit heeft met het gewicht te maken, van de accu om precies te zijn.

De accu wordt zo klein mogelijk gehouden, waardoor het totaalgewicht van de e-step relatief laag blijft. Dit heeft echter wel invloed op de maximale actieradius van de step.

Verder moet je met het prijskaartje rekening houden. De meeste lichtgewicht steps die je kunt kopen, zijn relatief prijzig. Ook dit heeft te maken met de materialen die voor zo’n step gebruikt worden. Dit zijn vaak niet de goedkoopste materialen.

Lichtgewichte elektrische step kopen: waar op letten?

Het aanschaffen van een lichtgewicht e-step is absoluut aan te raden. Zo’n step is makkelijk in gebruik, is simpel te vervoeren en is ook nog makkelijk op te bergen. Dat laatste is zeker het geval als je voor een opvouwbare elektrische step kiest.

Dat is dan ook graag het eerste dat wij je adviseren: kies altijd voor een e-step die je in kunt klappen. In combinatie met het minieme gewicht brengt dat simpelweg heel veel voordelen met zich mee.

Verder raden wij je aan om goed naar het merk te kijken. Toen wij de lichtgewichte elektrische steps aan een keuring onderwierpen, merkten wij op dat lang niet alle steps van de gewenste kwaliteit zijn.

Kies daarom voor één van bovenstaande 3 steps. Of voor een andere step van een A-merk.

Uiteraard is het ook zaak om goed naar de eigenschappen te kijken:

  • Maximale snelheid: wat is de maximale snelheid die je met de lichte e-step kunt rijden?
  • Actieradius: hoeveel kilometer kun je op één acculading met de e-step rijden?
  • Oplaadduur: hoe lang duurt het opladen van de accu precies? In een ideale wereld is de oplaadduur uiteraard zo kort mogelijk.

Ook wijzen wij je graag op het prijskaartje van een lichte e-step. Zoals we hierboven al stelden, betaal je voor een lichte e-step relatief veel geld.

Maar, dat is dan de moeite absoluut waard. Durf wel in de beste e-step te investeren, aangezien je in dat geval van de gewenste kwaliteit verzekerd bent.

Tot slot is het van belang om naar je eigen situatie te kijken. Wil je de step voor jezelf of voor je kind kopen? Welke eisen stel je aan je nieuwe step? En wil je dat de step bijvoorbeeld over specifieke eigenschappen beschikt?

Je kunt daarbij denken aan verlichting, een bepaald remsysteem of een bepaald design. Je hebt in ieder geval voldoende keuze op dit moment!Misschien ook interessant:

Categorieën: koopgidsen