Kickbike kopen? Ontdek hier de beste Kickbike steps!

Laatst bijgewerkt door Kaz op

kickbike

De nieuwe vorm van steppen. Dat is één van de manieren waarop kickbiken omschreven kan worden.

Op een Kickbike step kom je lekker in beweging, leg je moeiteloos lange afstanden af en ben je ook nog duurzaam bezig.

Bovendien is kickbicken een stuk minder belastend voor je lichaam dan bijvoorbeeld hardlopen.

Wat is kickbiken?

Kickbiken doe je op een Kickbike step, waarbij je met één been op de plank van de step staat. Met je andere been zet je jezelf af, waardoor de step in beweging komt.

Door de vormgeving van de step behaal je snel een relatief hoge afstand. En hierdoor kun je probleemloos langere afstanden overbruggen.

Belangrijk voordeel hierbij is dat kickbiken geen belasting voor je spieren vormt. Je spieren en gewrichten krijgen geen klappen, zoals bij hardlopen wel het geval is.

Mensen die op dit moment al aan kickbiken doen, omschrijven dit als een combinatie van fietsen en steppen. Dat blijkt ook uit onderstaande video, waarin je een persoon ziet kickbiken:

Kickbike vs. e-step

Een Kickbike en e-step zijn in principe elkaars concurrenten.

Maar, tussen beide voertuigen bestaan essentiële verschillen:

  • Beweging: op een Kickbike step moet je voortdurend in beweging zijn. Je moet je op de grond afzetten, waardoor de step in beweging komt. Bij een e-step hoef je hiervoor alleen het gaspedaal in te drukken. Op een e-step beweeg je hierdoor niet.
  • Actieradius: bij een elektrische step heb je met een maximale actieradius te maken. Bij een Kickbike step is dit niet het geval, aangezien je actieradius je eigen benen zijn. Wel is het zo dat je ook voor een elektrische Kickbike kunt kiezen.
  • Geschiktheid: een Kickbike is niet zozeer voor kinderen geschikt, terwijl een elektrische step dit wel is.

Kickbike vs. e-bike

Tussen een Kickbike en e-bike bestaan ook grote verschillen. Dit heeft puur met de houding en beweging te maken. Op een elektrische fiets zit je, terwijl je op een Kickbike altijd staat.

En op een Kickbike maak je een steppende beweging, terwijl je op een elektrische fiets een fietsende beweging maakt.

Uiteraard hoef je bij een e-bike niet alles zelf te doen. Dankzij de trapondersteuning kom je snel op snelheid en hou je probleemloos een hogere snelheid aan. Bij een Kickbike moet je wel zelf alles doen, behalve als je voor een elektrische Kickbike kiest.

Wat zijn de beste Kickbike steps?

Ben je op zoek naar een geschikte Kickbike voor volwassenen? Wij adviseren je om voor één van de twee onderstaande varianten te kiezen. Deze varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen.

1. Kickbike Fat Max

De Kickbike Fat max is volgens ons de beste elektrische Kickbike. Met deze Kickbike leg je probleemloos langere afstanden af, over alle mogelijke ondergronden.

Bij de Fat Max is voor brede banden met veel profiel gekozen, waardoor dit eigenlijk een combinatie van een step en een fatbike is.

Het design, de specificaties en kwaliteit van de Kickbike Fat Max zijn volledig naar onze wens. Net zoals het feit dat je deze elektrische Kickbike grotendeels naar wens kunt verstellen.

Dit stelt je in staat om op de meest aangename en ergonomische manier lange afstanden te overbruggen.
2. Kickbike Sport G4

De Kickbike Sport G4 is de beste niet-elektrische Kickbike. Deze Kickbike stelt je in staat om lange afstanden te overbruggen, waarbij je wel zelf alle moeite moet doen.

Je moet zelf steppen, waarmee je de step in beweging brengt. Stop je vervolgens met steppen? Dan komt de step vanzelf tot stilstand.

Feit is echter dat je met de Kickbike Sport G4 probleemloos op hoge snelheid kunt rijden, voornamelijk vanwege het grote voorwiel.

Deze Kickbike is ook nog geschikt voor talloze ondergronden, waaronder asfalt, gravel en zandpaden. Je kunt dus alle kanten op met deze Kickbike.
Waar moet je op letten bij een Kickbike?

Heb je interesse om een Kickbike aan te schaffen? Dan zijn er tal van knopen die je door moet hakken.

De belangrijkste aandachtspunten zetten we hieronder voor je op een rijtje:

  • Soort Kickbike. Je moet ten eerste een keuze maken tussen de twee soorten Kickbikes. Gaat je voorkeur uit naar een elektrische Kickbike? Of heb je liever een Kickbike waarbij jezelf al het werk moet doen? De keuze is aan jou.
  • Vormgeving & afmetingen van de wielen. Je zou ook goed naar de vormgeving van de Kickbike moeten kijken. Net zoals dat je goed naar de afmetingen van de wielen moet kijken. Het is met name wenselijk dat het voorwiel zo groot mogelijk is.
  • Maximale gebruikerslengte en gewicht. Check ook goed wat de maximale gebruikerslengte en maximale gebruikersgewicht is. Dit moet je uiteraard op je eigen lichaamslengte en gewicht afstemmen.
  • Gewenste gebruik. Je zou ook goed moeten kijken naar het gewenste gebruik van de Kickbike. Wil je de Kickbike voor op straat gebruiken? Of wil je de Kickbike op onverharde paden gebruiken?
  • Prijs. Tot slot moet je ook goed naar het prijskaartje kijken. Waarom wij dit aangeven? Dit heeft puur met de prijskaartjes van de twee hierboven besproken Kickbikes te maken. De prijskaartjes van die varianten lopen flink uiteen, waardoor je echt goed naar de prijzen moet kijken.

Wat voor soorten Kickbikes zijn er?

Op dit moment kun je uit talloze soorten Kickbikes kiezen. Zo kan er onderscheid gemaakt worden tussen een elektrische variant en een niet-elektrische variant.

Op een elektrische variant geniet je van veel gemak, leg je snel flinke afstanden af en hoef je zelf niet al te veel te doen. Je moet echter wel rekening houden met de beperkte actieradius en het opladen van de accu.

Kom je liever zelf in beweging? Dan biedt een niet-elektrische Kickbike uitkomst. Op zo’n Kickbike moet je zelf al het werk doen, waardoor je gericht aan je spiermassa en conditie kunt werken. Ook heb je met zo’n Kickbike niks van doen met bijvoorbeeld het opladen van de accu.

Verder bestaan er ook op andere gebieden verschillende soorten Kickbikes. Sommige Kickbikes zijn speciaal ontwikkeld voor asfaltwegen, terwijl je met andere Kickbikes offroad kunt rijden.

Mede hierom gaven we je eerder al het advies om goed naar het gewenste gebruik te kijken.

Er bestaan overigens ook nog speciale varianten voor kinderen. Deze Kickbikes zijn kleiner, wegen minder en zijn volledig afgestemd op een kind.

De Kickbike Freeride G4 is hier een prima voorbeeld van. Nagenoeg alle andere Kickbikes zijn wel voor volwassenen geschikt.

(Elektrische) Kickbike huren

Het huren van een Kickbike is een populaire aangelegenheid. Door zo’n step te huren, kun je bijvoorbeeld een stad ontdekken. Of je kunt de omgeving op je vakantiebestemming ontdekken.

Tegenwoordig kun je bij meer en meer aanbieders een Kickbike huren. Dit past volledig in het huidige beeld in de maatschappij; veel elektrische voertuigen zijn tegenwoordig te huren.

Voordat je een Kickbike gaat huren, moet je wel kiezen voor welk soort Kickbike je wilt gaan. Wil je een elektrische Kickbike huren of een normale variant? Aan jou de keuze. Check overigens ook goed de huurvoorwaarden.

Waar je zoal een Kickbike kunt huren? Wij hebben gezien dat je in allerlei gebieden in ons land een Kickbike kunt huren.

Dit doe je bijvoorbeeld in Friesland, op de Veluwe, in Twente en in Brabant. Mocht je een bezoekje aan één van deze regio’s brengen, is het huren van een Kickbike absoluut aan te raden.

Je ontdekt namelijk zo’n regio op een super leuke manier. Je bent lekker in beweging, je komt op mooie plekken uit en je bent duurzaam bezig. Onder aan de streep is een elektrische Kickbike één van de meest duurzame vervoermiddelen.

Waar te koop?

Spreken de voordelen van een Kickbike je aan? En wil je graag zo’n step kopen voor bijvoorbeeld je dagelijkse woon-werkverkeer of voor het rijden op offroad paden? Bij onderstaande aanbieders vind je de beste Kickbikes van dit moment:

Misschien ook interessant:

Categorieën: koopgidsen