Het ideale vervoersmiddel tijden de hitte? De elektrische step!

Het ideale vervoersmiddel tijden de hitte? De elektrische step!

Deze week heerst er in Nederland een hitte golf. Als je niet direct met de airconditioned auto, trein of bus direct bij de plaats van bestemming kunt komen, wat is dan bij deze hitte het ideale vervoersmiddel? Daarmee bedoel ik vooral een vervoersmiddel waarmee je de laatste paar kilometer van de parkeerplaats, station of bushalte naar je plaats van bestemming kunt afleggen. Het zal je niet verrassen, maar ik kies bij deze warmte dan de elektrische step. Fietsen of wandelen zorgt er namelijk voor dat ik bezweet aankom op mijn bestemming.

Zweten

Voor mijn dagelijks woon-werkverkeer pak ik niet graag de auto, bus of trein. Dat kost mij namelijk extra reistijd en ook benzine- en parkeergeld (ik moet het zelf betalen). Bovendien ben ik geen fan van het openbaar vervoer. Ik pak daarom het liefst de elektrische step vanaf mijn huisadres naar mijn werk. Zou ik dat op de fiets doen bij deze temperaturen, dan kom ik bezweet aan. Het maakt met deze temperatuur niet uit of je hard of zacht fiets, zweten doe je (ja jij ook als je gaat fietsen). Dat geldt ook voor langere stukken lopen. Voor mij is dat niet echt een goed begin van de dag en ik vind het ook niet zo fris voor de collega’s. Voor mij is op de fiets naar het werk dus geen optie bij dit weer.

Waarom de elektrische step?

Een elektrische step naar het werk is vooral handig bij dit weer omdat je zelf weinig spierkracht hoeft te gebruiken. De elektromotor doet stil en vooral ook met een mooie snelheid van 25 km/u (sneller dan fietsen) het werk voor je. Hoewel een step natuurlijk niet de luxe heeft van een airco zoals in de auto, zorgt de wind bij het rijden wel voor verkoeling. En als afleiding is het ook nog eens prettig dat een step gewoon heel erg leuk is om op te rijden. Kortom, voor mij het ideale vervoersmiddel om te rijden tijdens de hitte in de zomer.

Wat doe jij om cool te blijven bij deze temperaturen?

Degelijk, betrouwbaar, snel, lange accuduur, lichtgewicht en opvouwbaar. De Xiaomi is wat mij betreft de beste elektrische step van dit moment.

Voor wie op zoek is naar een stijlvol, snel en gemakkelijk op te bergen voertuig voor zowel korte als de wat langere ritten. De actieradius van de ES4 met 45 KM is indrukwekkend.

Geef een reactie

Sluit Menu