Elektrische step op slot zetten en beveiligen? Zo doe je dat

Laatst bijgewerkt door Herman de Groot op

De meeste elektrische steps zijn inklapbaar en neem je eenvoudig mee naar binnen. Als dat niet kan, wat doe je dan? Je wilt niet dat jouw step gestolen wordt!

Hoe zet je een elektrische step op slot? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Lees verder en kom snel achter de beste manieren.

Slot voor een elektrische step

Een elektrische step op slot zetten gaat eenvoudig met een los (fiets)slot. Het werkt precies hetzelfde als je fiets op slot zetten. Je koopt een goed slot, liefst één met een gecertificeerd keurmerk.

Een slot met een keurmerk betekent dat het uitvoerig is getest tegen diefstal. Wel moet je er rekening mee houden dat je een elektrische scooter slot koopt dat makkelijk mee te nemen is.

Wij raden sloten aan met een ART-2 of ART-3 (zwaardere beveiliging) keurmerk.

Vaak wordt een U-slot (beugel) aangeraden. Zelf vind ik een ketting makkelijker vast te maken omdat je dan wat meer speling hebt. ABUS en AXA zijn bekende merken.

Helaas heeft een e-step dus geen standaard slot zoals op de meeste fietsen hebt. Dat is een nadeel want dat betekent dat je het slot altijd los mee moet nemen.

Je kunt de step dus niet zomaar even parkeren, hem op slot doen en dan een wandeling maken of een winkel binnen gaan. Als je geen los slot meeneemt, moet je de step met je mee dragen.

Aanvulling: een lezer wees mij op het volgende. Veel losse sloten worden geleverd met een ophangsysteem dat je eenvoudig aan je frame kunt bevestigen. Net zoals op een fiets.

Daar doe je het slot in en neem je het zonder problemen met je mee. Bedankt voor deze aanvulling!

Alarm op de E-step

Sommige e-steps beschikken over een app waarmee je het apparaat kun vergrendelen en het alarm kunt aanzetten.

Wie wel eens een deelstep van BIRD of LIME heeft geprobeerd kan het daar mee vergelijken. Vaak zet je dat alarm aan via de smartphone app die je via Bluetooth in verbinding brengt met de step.

Afhankelijk van het merk gaat de step wanneer het alarm aanstaat piepen als je hem probeert weg te nemen. Bij een aantal merken ontvang je via de app ook een signaal dat iemand je elektrische step probeert te gebruiken zonder toestemming.

Het piepen van de step kan misschien een afschrikkende werking hebben. Aan de andere kant is de step redelijk makkelijk op te tillen en mee te nemen, voordat jij op tijd bij je step kunt zijn.

Koop een lichtgewicht en inklapbare step

Wanneer het even kan kies ik er zelf voor om de step mee te nemen. De meeste steps kun je eenvoudig inklappen en zijn enigszins draagbaar (gewicht van een volle boodschappentas).

Ik neem de step bijvoorbeeld ingeklapt mee naar binnen op mijn werk en leg hem daar onder mijn bureau onder de lader.

De step zonder slot onbeheerd achterlaten is geen goed idee, het is een populair apparaat dat zeker gestolen wordt.

Hoe beveilig jij jouw elektrische step? Klik op de knop hieronder voor het beste aanbod:

Ook interessant:

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *