Elektrische step resetten: Hoe doe je dat?

Laatst bijgewerkt door Kaz op

elektrische step resetten

Ervaar je problemen met je elektrische step? Houdt de step bijvoorbeeld in? Of laad je elektrische step niet meer op?

Op het moment dat je deze problemen ervaart, is de oplossing mogelijk om je elektrische step te resetten.

Hoe kun je je elektrische step resetten?

Bij elke elektrische step zou het mogelijk moeten zijn om de step te resetten. Hoe je dit precies moet doen, verschilt van e-step tot e-step.

Bij bijvoorbeeld de Xiaomi M365 Pro doe je dit als volgt:

  • Schakel de step helemaal uit. Het display van de step mag bijvoorbeeld niet meer aanstaan.
  • Druk nu de aan/uit knop, de gashendel en de remhendel in. Het is belangrijk dat je dit allemaal gelijktijdig doet én dit voor 3 seconden vasthoudt.
  • Na deze 3 seconden is de elektrische step gereset. De kans is groot dat de problemen met je step nu direct verholpen zijn.

Waarom je elektrische step resetten?

Een elektrische step reparatie vormt in veel gevallen de oplossing voor een probleem. Maar, voor zo’n reparatie moet je wel diep in de buidel tasten.

En je bent je step waarschijnlijk ook nog een paar dagen tot een paar weken kwijt. Het resetten van een elektrische step is in ieder geval een stuk praktischer.

Zo hoef je je step niet naar een dure reparateur te brengen. Zodra het resetten van de step geslaagd is, kun je ‘gewoon’ weer gebruik maken van je elektrische step.

Daarnaast hoef je hier dus ook geen geld aan te spenderen. Het bespaarde geld kun je vervolgens uitgeven aan leuke zaken in het leven.

Tegen welke problemen helpt een reset?

estep resetten

Het is lastig om te zeggen tegen welke problemen een reset helpt. Dit verschilt namelijk per e-step en is ook afhankelijk van het exacte probleem.

De ervaring leert dat een reset mogelijk tegen onderstaande problemen kan helpen:

  • Het inhouden van de step. Merk je op dat de step tijdens het gas geven een beetje inhoudt? Dit kan mogelijk door een kleine storing in de step komen, waarbij een reset mogelijk kan helpen.
  • Elektrische step laadt niet op. Als je elektrische step niet meer oplaadt, kan dit ook door een kleine storing komen. Door de e-step te resetten, verhelp je deze storing mogelijk. Het opladen van de step werkt vervolgens wel weer.
  • Het display doet niks meer. Merk je op dat het display van je e-step niks meer doet? Dan is het ook raadzaam om je elektrische step te resetten. Een andere mogelijke oplossing is het vervangen van de batterij(en) van het display.

Ons advies is om een elektrische step reset gewoon uit te proberen. Het kan geen kwaad om dit te doen én het kan de mogelijke oplossing voor het probleem zijn. Bovendien voer je zo’n reset binnen een mum van tijd uit.

Wil je graag weten hoe je je elektrische step precies kunt resetten? Check hiervoor de handleiding van de elektrische step. In de handleiding moet precies benoemd staan welke stappen je hiervoor moet doorlopen.
Misschien ook interessant:

Categorieën: Blogs