Elektrische step in Parijs huren? Zó doe je dat

Laatst bijgewerkt door Kaz op

elektrische step huren parijs

Ga je binnenkort een bezoekje brengen aan de prachtige stad Parijs? Of ben je op dit moment mogelijk al in de stad?

In beide gevallen is het aan te raden om een e-step te huren. Met zo’n step verken je de stad op een leuke en handige manier.

Maar, hoe kun je een e-step in Parijs huren? Waar moet je opletten bij het huren van een elektrische step in Parijs? En wat betaal je nou voor het huren van een step in Parijs?

Hoe kun je een e-step in Parijs huren?

In Parijs is de elektrische step uitgegroeid tot een populair vervoermiddel. Dit komt onder meer doordat je bij veel bedrijven een step kunt huren. Zo is het mogelijk om bij de firma Rent & Go een step te huren.

Bij het huren van de step kun je direct accessoires mee huren, zoals een helm of handschoenen. Binnen het aanbod van Rent & Go zijn overigens ook steps met een zadel te vinden.

Ook bij andere aanbieders kun je een step in Parijs huren. Wat hierbij zeker een aanrader is, is om gebruik te maken van de speciale apps. Met onder meer onderstaande apps kun je deelsteps op straat ontkoppelen en er direct mee weg rijden:

  • TIER: het huren van een step met TIER is erg makkelijk. Je kunt op de map de dichtstbijzijnde stilstaande step vinden, waarna je deze met een QR code ontgrendelt. Je kunt nu steppen in Parijs en de step op de eindbestemming neerzetten. Klik in de app op ‘End Ride’ en de kosten worden netjes verrekend.
  • Hive: de firma Hive is nog niet zo bekend/groot als TIER, maar is wel aan een opkomst bezig. De werking van de app werkt eigenlijk hetzelfde, terwijl de kosten ook vergelijkbaar zijn met TIER.

Wat betaal je voor een step huren in Parijs?

Als je een step in Parijs wilt huren, kies je het beste voor de deelsteps. Deze steps vind je op straat en kun je makkelijk ontkoppelen, zoals hierboven al uitgelegd.

Wat hierbij ook een belangrijk voordeel is, is dat je slechts 0,15 euro per minuut hoeft te betalen. Maak je een steptocht van 10 minuten door de stad Parijs? Dan betaal je hier slechts 1,50 euro voor. Een goedkoper vervoermiddel ga je in deze stad simpelweg niet vinden.

Steppen in Parijs: hier moet je rekening mee houden

Het rijden op een step in Parijs is niet geheel zonder risico. Zoals je mogelijk al weet, is het verkeer in en rondom deze stad druk en hectisch. Neem daarom geen onnodige risico’s en waarborg altijd je eigen veiligheid.

Daarbij is het zo dat je op een e-step in Parijs géén mobiel in je hand mag houden. Je mag tijdens het rijden dus ook geen selfie maken.

Tevens schrijft de wet voor dat je geen koptelefoon of oortjes in/op mag hebben. Ook moet je je houden aan de maximale snelheid van 25 kilometer per uur.

Ook is het niet toegestaan om met twee personen op de step te staan/rijden. Zorg er voor dat je je echt aan deze regels houdt, aangezien de boetes vrij fors zijn. Voor het rijden op de stoep betaal je bijvoorbeeld al 135 euro.

Waarom een step huren in Parijs?

  • Je kunt je snel van plek A naar plek B verplaatsen.
  • De deelsteps staan op tal van plekken in Parijs en kun je ook overal achterlaten.
  • De kosten voor het huren van een e-step in Parijs valt reuze mee. Ten opzichte van de metro of taxi is het zelfs een stuk goedkoper.Meer steden:

Categorieën: Blogs