De elektrische step offroad – Eigenschappen & Aandachtspunten

Laatst bijgewerkt door Joni op

Offroad E-steps

Bij elektrische steps denken de meeste mensen aan de zakenman die de laatste kilometers naar zijn werk elektrisch stept in plaats van auto rijdt.

Wellicht ook aan de stadsbewoner die met zijn elektrische step veel sneller van Noord naar Zuid rijdt dan met ieder ander voertuig.

Elektrische steps worden ook steeds meer gerelateerd aan kinderen, en zijn dan een soort luxe speelgoed.

Maar een toenemend aantal mensen wil een elektrische step offroad om er eens lekker op los te crossen.

We hebben het hier dus over een heel ander type elektrische step, die meestal ook niet dagelijks wordt gebruikt.

Wat maakt de e-step offroad zo speciaal en waarin verschilt hij zoal van de ‘gewone’ elektrische step volwassenen?

Sportief elektrisch steppen

Sportieve elektrische step

De elektrische step offroad kan je dus zien als de sportieve uitvoering van de elektrische step zoals we die al steeds meer in het straatbeeld zien verschijnen.

De e-step offroad is een elektrische step voor volwassenen die wel van wat snelheid en uitdaging houden.

Niet netjes binnen de lijntjes e-steppen, maar het iets ruigere werk opzoeken, daar houden ze van, de offroad e-steppers.

Sommige mensen kunnen zich er nog niets bij voorstellen, maar je kan met bepaalde type elektrische steps offroad zelfs door bossen crossen. En hoe!

Eenmaal ontdekt, willen vooral veel jongere e-steppers niets anders meer. Ze kiezen niet meer voor een e-step voor normaal gebruik, maar neigen steeds meer naar een snelle elektrische step offroad.

Voor sommigen is het al een waardige vervanger van hun scooter.

Kenmerken e-step offroad

Kenmerken offroad steps

Waarin verschilt die hippe elektrische step offroad van de doorsnee elektrische step voor volwassenen?

Op de eerste plaats bereik je met een e-step offroad een hogere snelheid dan op een gewone e-step.

Natuurlijk moet je je houden aan de maximum snelheden voor elektrische steps, én aan het maximum op bepaalde wegen. Maar verder kan je flink los gaan op je snelle elektrische e-step.

En geloof het of niet: met sommige e-steps offroad kan je een topsnelheid van maar liefst ruim 100 kilometer per uur halen!

Wees je dus zeker ook bewust van de risico’s die je neemt door op hoge snelheid te gaan steppen. Je staat niet zomaar stil als je remt. En je bent nauwelijks beschermd in je gewone kleding.

Ook de actieradius van de gemiddelde snelle elektrische step offroad ligt een stuk hoger, tot wel 150 kilometer.

Dit soort e-steps offroad is dus ook uitstekend geschikt voor het maken van lange tochten. Gebruik je hem juist voor kortere maar supersnelle ritten, dan hoef je ‘m niet eens dagelijks op te laden.

Ook een ander kenmerk zal vooral jonge mensen enorm aanspreken. Het acceleratievermogen van elektrische steps offroad is namelijk ook een stuk hoger, door de krachtige motor.

Binnen een paar seconden vlieg je richting topsnelheid.

Daarnaast wordt een e-step met grote wielen ook van ander materiaal gemaakt. Dat klinkt logisch, want offroad heeft een e-step heel wat meer te verduren dan op een geasfalteerde weg.

Minstens net zo belangrijk: schokken moeten goed worden opgevangen, zodat jij er als bestuurder zo min mogelijk last van hebt.

Zo heeft een snelle elektrische step veel dikkere banden, met stevig profiel. Top kwaliteit schokdempers zijn ook geen overbodige luxe.

Dit alles heeft wel een heel groot gevolg voor het gewicht van elektrische steps offroad met luchtbanden.

Dit zijn geen e-steps die je even met gemak achterin je auto legt, en er net zo makkelijk weer uit tilt. Sommige offroad e-steps wegen, hou je vast, bijna 70 kilogram!

Waar let je op bij de aanschaf van een e-step offroad?

E-step Offroad

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en prioriteiten, ook bij de aanschaf van een snelle elektrische step.

Maar wat zijn de punten waar je zeker op moet letten op het moment dat je besluit een e-step offroad aan te schaffen?

Een heel stuk belangrijker dan bij andere e-steps voor volwassenen is uiteraard de veiligheid. Houd altijd in je achterhoofd dat je zeer hoge snelheden bereikt.

Kijk dus zeker naar de remsystemen. Nog beter: vraag om een proefrit en ontdek of jij deze veilig genoeg vindt.

Je rijdt dus voornamelijk met een stevige snelheid. En je kiest voor jouw e-step met grote wielen waarschijnlijk voor geaccidenteerd terrein.

Die combinatie, snelheid en niet vlakke ondergrond, zorgen ervoor dat je lichaam nogal wat te verduren heeft. Let dus ook op de vering!

Aan elektrische steps offroad hangt nogal een prijskaartje. Wellicht schrik je er zelfs van. Maar de kans is groot dat je ook met een iets kleiner budget een kwalitatief zeer goede e-step offroad vindt.

Een elektrische step met luchtbanden staat in ieder geval garant voor veel elektrisch en snel crossplezier.

Wil je toch liever een iets minder snelle e-step? En heb je liever wat meer comfort op jouw elektrische step? Kijk dan eens voor een e-step met zadel.

Gebruik je jouw elektrische step offroad vooral vanuit huis? Of wil je hem ook, ondanks zijn gewicht, ook af en toe in je auto leggen, om elders elektrisch te steppen? Zoek dan naar een opvouwbare elektrische step voor offroad.Misschien ook interessant:

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *