Elektrische step met trappers kopen (elektrische step fiets)

Laatst bijgewerkt door Joni op

Elektrische step met trappers kopen

Een elektrische step met trappers is een uniek voertuig. Dit is namelijk een elektrische step en fiets in één.

Je geniet hiermee van veel gemak en van veel mogelijkheden.

Wat de voordelen zoal zijn, bespreken we graag in dit artikel.

Daarnaast laten we je in dit artikel kennismaken met de twee beste elektrische steps met trappers. Deze steps voldoen aan onze verwachtingen én bieden alle mogelijke voordelen.

De voordelen van een e-step met trappers

Elektrische fiets step met trappers

Kies je voor een e-step met trappers? Dan kies je voor veel voordelen.

Eén van de belangrijkste voordelen is toch wel de veelzijdigheid.

Je kunt dit elektrische vervoermiddel namelijk op twee manieren gebruiken:

 • Als e-step met zadel. Je kunt rustig op het zadel plaatsnemen, jezelf even afzetten en de gewenste snelheid instellen via het stuur. Je hoeft vervolgens niks zelf te doen, behalve te sturen en goed op te letten.
 • Als elektrische fiets. Kom je liever zelf in beweging? Dan kun je gebruik maken van de trappers. Door druk op de trappers te zetten, kom je vooruit. Dit werkt precies zoals bij een normale fiets. Doordat de elektrische step met trappers over trapondersteuning beschikt, geniet je van veel gemak.

Een ander voordeel is dat je met zo’n voertuig grotere afstanden af kunt leggen. Dit is onder meer aan het comfort te danken.

Een elektrische fiets step beschikt niet alleen over trappers, maar ook over een zadel. Je zit heerlijk op het zadel en geniet dus van bovengenoemde veelzijdigheid.

Bijkomend voordeel: een dergelijk vervoermiddel is relatief compact. Je zou mogelijk een groot voertuig verwachten, maar niks is minder waar.

Je kunt het eigenlijk zien als een soort van mini e-bike. Een kleine e-bike waarop je van veel gemak geniet.

Moet je ook nog met nadelen rekening houden? Nou, je moet even goed beseffen dat een elektrische step met trappers niet de goedkoopste optie is.

Ook is het goed om te weten dat het huidige aanbod niet al te uitgebreid is.

Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de twee beste e-step met trappers. Onze bevindingen delen we graag hieronder met je!

De populairste elektrische fiets steps: Windgoo met trappers

Windgoo B20 Elektrische vouwfiets met trappers

De Windgoo B20 en B3 zijn verreweg de beste elektrische fiets steps. De Windgoo met trappers biedt veel comfort, is veelzijdig te gebruiken en ook nog relatief betaalbaar.

Met deze steps bereik je een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur. Door de trapondersteuning hoef je hier zelf bovendien niet al te veel voor te doen.

Tijdens het fietsen/steppen geniet je bovendien van veel gemak. Zo beschikt de Windgoo B20 over schokdemping bij beide wielen. In combinatie met het zadel zorgt dit voor veel comfort.

Over de veiligheid hoef je ook niet in te zitten. De Windgoo beschikt bijvoorbeeld over verlichting en schijfremmen.

Wat ons ook aanspreekt, is dat je dit vervoermiddel in kunt klappen. Dát betekent dat je ‘m makkelijk kunt vervoeren, bijvoorbeeld in je auto.

Voor deze elektrische step met trapper betaal je ongeveer 500 euro.

Dit is een stuk duurder dan veel andere e-steps, maar is goedkoper dan andere e-steps met trappers.

👍 Voordelen:

 • Erg comfortabel
 • Veilig
 • Inklapbaar
 • Prima specificaties
 • Gekende Windgoo kwaliteit

👎 Nadelen:

 • Met 500 euro niet heel goedkoop
Nog een populaire e-step fiets: Matrix e-bikes

Matrix E Bike Kugoo B2 Pro Elektrische fiets step

Een andere e-step fiets die erg populair is, zijn de Matrix e-bikes. Dit geldt onder meer voor de Matrix Kugoo B2 Pro.

Deze step is vergelijkbaar met bovenstaande variant, maar is dan een stuk goedkoper. Voor deze e-step met trappers betaal je slechts 299 euro.

Qua vormgeving lijken beide steps veel op elkaar. Deze step beschikt ook over twee fijne trappers, comfortabel zadel, comfortabel stuur en een stevig standaard. Dankzij dit standaard zet je deze step/fiets overal neer.

Het merk Matrix heeft gekozen voor een krachtige accu. Deze accu zorgt voor een maximale snelheid van maar liefst 45 kilometer per uur.

Ook is het uniek dat de actieradius maar liefst 45 kilometer is. Zeker als je grotere afstanden af wilt leggen, is dit dus een magnifieke elektrische step met trappers.

Door de sterke trapondersteuning geniet je bovendien van veel gemak. Je hoeft niet al te veel zelf te doen, terwijl je wel snel van plek A naar plek B rijdt.

Daarbij geniet je ook nog van het nodige gemak en de gewenste veiligheid.

👍 Voordelen:

 • Actieradius van 45 kilometer
 • Maximale snelheid van 45 kilometer per uur
 • Comfortabel en veilig
 • Stuk voordeliger dan de Windgoo met trappers
 • Prima trapondersteuning

👎 Nadelen:

 • Geen achterlicht
Is een elektrische step met trappers legaal?

Legale estep fiets

Een elektrische step met trappers is alleen legaal als deze goedgekeurd is door het RDW.

Spijtig genoeg kiezen veel merken ervoor om deze goedkeuring niet aan te vragen. Dit heeft puur met het arbeidsintensieve keuringsproces te maken.

Vanaf 1 januari 2023 gaan er nieuwe regels voor e-steps geleden. Zo wordt het verplicht gesteld dat een elektrische step een kenteken heeft.

Mocht je een elektrische step met trapper tegenkomen die over een kenteken beschikt, kun je hier dus legaal op rijden.

Maar, ook dan moet de step aan de nodige eisen voldoen. Daarnaast moet je zelf ook aan de nodige eisen voldoen.

Zo moet je minimaal 16 jaar oud zijn, gebruik van het fietspad maken en zoveel mogelijks rechts houden tijdens het rijden.

Moraal van het verhaal: weinig elektrische steps met trappers zijn legaal. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat dit gaat veranderen.

De hoop is dat meer en meer merken een goedkeuring aanvragen bij de RDW.

Wat is het verschil tussen een e-step en e-bike?

Tussen een e-step en e-bike bestaan de nodige verschillen:

 • Houding: op een e-step sta je, terwijl je op een e-bike zit. Je kunt hierdoor stellen dat een e-step iets minder comfortabel is.
 • Werking: bij een e-step hoef je in principe zelf niks te doen, behalve gas te geven. Bij een e-fiets geniet je alleen van trapondersteuning. Je moet dus altijd zelf trappen om vooruit te kunnen komen.
 • Afmetingen: een e-step is uiteraard een stuk compacter dan een e-fiets. Bijkomend voordeel is dat je veel elektrische steps ook nog in kunt klappen.
 • Veiligheid: op een e-step ben je iets kwetsbaarder. Dit komt voornamelijk doordat je op twee dunne bandjes rijdt. Bij een e-fiets zit je iets hoger en geniet je ook van iets bredere banden. En daarmee van bijvoorbeeld meer grip.Ook interessant:

Categorieën: koopgidsen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *