Veilig op pad met een elektrische step met licht

Laatst bijgewerkt door Kaz op

elektrische step met licht

Met een elektrische step reis je snel van plek A naar plek B. Dit doe je ook nog op een comfortabele en snelle manier.

Wel is het belangrijk om te beseffen dat je op een e-step relatief kwetsbaar bent. Je staat immers op een smal voetenplankje en de step beschikt over slechts twee kleine wielen.

Je moet op de wegen daarom goed aan je eigen veiligheid denken. Dit doe je door je snelheid aan te passen, door geen onnodige risico’s te nemen en door de verlichting aan te doen.

Met verlichting val je een stuk beter op in het donker, maar ook in het licht.

Verschillende soorten verlichting

Heb je wel oren naar de aanschaf van een elektrische step met licht? Dan heb je uit twee varianten de keuze:

  • Een step met licht aan de voor- en achterkant. Je kunt deze variant van verlichting eigenlijk vergelijken met fietsverlichting.
  • Een step met lichtgevende wielen. Een elektrische step met lichtgevende wielen valt eveneens goed in het donker op. De lichtgevende wielen attenderen andere weggebruikers in ieder geval goed op je aanwezigheid. Wel is dit ietwat ‘kinderlijk’ en kom je dan ook vooral op kinder e-steps tegen.

Voor welke step met licht je het beste kunt kiezen, is van je eigen voorkeuren afhankelijk. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, kun je ook voor een combinatie kiezen.

In dat geval beschikt de e-step over verlichting aan de voorzijde, aan de achterzijde én lichtgevende wielen. Met zo’n step val je hoe dan ook goed op in het verkeer.

Waarom voor een elektrische step met verlichting kiezen?

Om meerdere redenen is een e-step met verlichting aan te raden. Ten eerste val je met zo’n elektrische step goed op. Dit is veilig voor jezelf, maar is ook veilig voor andere weggebruikers. Nog lang niet alle weggebruikers houden rekening met een e-step.

Het is overigens ook niet toegestaan om met een e-step op het fietspad te rijden, maar dit doen de nodige mensen wel. Door verlichting op de e-step aan te zetten, val je in ieder geval een stuk beter op. Prettig voor jezelf én prettig voor andere weggebruikers.

Zeker als je in het donker op je e-step rijdt, is de verlichting belangrijk. Dit is dus voor andere weggebruikers belangrijk, maar ook voor jezelf. Als je bijvoorbeeld op een donker fietspad rijdt, heb je beter zicht op het fietspad.

Overigens is een e-step met verlichting voor zowel volwassenen als kinderen aan te raden. Als je kind op zijn/haar step naar school rijdt, is het wel zo prettig dat je kind goed opvalt. Prettig voor je kind zelf, maar ook voor jouw gemoedstoestand.

Wat is de beste elektrische step met verlichting?

Zie je de aanschaf van een elektrische step met verlichting kiezen? Graag raden wij je aan om in dat geval te kiezen voor één van onderstaande drie varianten. Uit onze test is gebleken dat dit de beste e-steps met verlichting zijn.

1. SUOTU Rockroad R1

De SUOTU Rockroad R1 is naar onze mening de beste e-step met verlichting. Deze step beschikt over een opvallende lamp aan de voorzijde én aan de achterzijde. Zowel van voren als van achteren val je erg goed op.

Deze step beschikt over 8,5 inch massieve banden. Deze banden zorgen voor het gewenste comfort en vormen een prima combinatie met het aluminium frame.

Dankzij dit frame is deze step zowel licht van gewicht als robuust. De SUOTU Rockroad R1 is makkelijk op te laden, heeft een actieradius van 20 kilometer en behaalt een maximale snelheid van 25 kilometer per uur.
2. Denver SCK-5400

Ben je voor je kind op zoek naar een geschikte e-step met verlichting? Dan is deze variant van Denver de beste optie.

Deze variant beschikt niet over licht aan de voor- en achterkant, maar over licht bij de voetenplank. Dit licht zorgt voor een tof design en laat de step nog beter opvallen.

Deze step is volledig voor kinderen ontwikkeld. Dit blijkt uit de maximale snelheid van 6 kilometer per uur, de actieradius van ongeveer 10 kilometer en het design.

Het stuur is overigens verstelbaar, waardoor de step als het ware meegroeit met je kind. Met dank aan de LED verlichting zit het met de veiligheid in ieder geval goed.
3. Kick&Move Elektrische Step

Tot slot raden wij je ook de Kick&Move – Elektrische Step van harte aan. Deze step beschikt over duidelijke LED verlichting, beschikt over anti lek banden en is vrij eenvoudig vormgegeven.

Door het eenvoudige design kan er nagenoeg niks aan de step kapot gaan. Wel zo prettig.

Deze step behaalt een maximale snelheid van maar liefst 32 kilometer per uur. Ook de actieradius van 25 kilometer is dik in orde.

Verder beschikt deze e-step over een uniek remsysteem, over cruise control en over een aluminium frame. Dankzij dit frame weegt deze step net iets meer dan 113 kilogram.
Elektrische step met verlichting kopen: waar op letten?

Als je een elektrische step met verlichting wilt kopen, zijn er meerdere punten waar je goed op moet letten. De belangrijkste punten zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Soort verlichting. Ga goed na om wat voor soort verlichting het precies gaat. Beschikt de e-step bijvoorbeeld over LED verlichting? En waar bevindt de verlichting op de step zich precies? Belangrijke vragen om goed naar te kijken.
  • Maximale snelheid & actieradius. Uiteraard moet je ook goed naar de snelheid en actieradius kijken. Het is van belang dat je deze specificaties afstemt op je persoonlijke voorkeuren en het gewenste gebruik.
  • Overige eigenschappen. Kijk verder goed naar het gewicht van de step, naar de eventuele inklapbaarheid, naar de banden, naar het remsysteem en naar andere handige extra’s. Wat wij persoonlijk handig vinden, is dat de step over een groot display beschikt. Met dit display kun je mogelijk ook nog de verlichting bedienen. Dat zou wel héél erg handig zijn!
Categorieën: koopgidsen