Elektrische steps van MediaMarkt – Aanbod bekeken & Review

Laatst bijgewerkt door Kaz op

elektrische step mediamarkt

De Duitse winkelketen MediaMarkt is een aanbieder van allerlei huishoudelijke apparaten. Je kunt bij deze firma terecht voor koelkasten, wasmachines, tv’s en aanverwante producten.

Maar, de firma biedt ook meerdere elektrische steps aan. In dit artikel zoomen wij graag in op de elektrische steps van MediaMarkt.

Over MediaMarkt

De firma MediaMarkt zag in 1979 in de Duitse stad München het levenslicht. De firma begon vrij klein, maar wist in eigen land snel hard te groeien. Die groei leidde uiteindelijk voor een expansie naar onder meer ons land.

In ons land zijn we gezegend met de nodige MediaMarkt winkels. Deze winkels bevinden zich door het gehele land heen en bieden allemaal een divers aanbod van producten aan. Maar, ook online kun je bij MediaMarkt naar hartenlust shoppen.

Iets dat je in de webshop onder meer aantreft, is een divers aanbod van elektrische steps. Net zoals bij veel andere productcategorieën werkt MediaMarkt hiervoor samen met de beste merken.

In het aanbod van MediaMarkt zijn steps van onder meer Segway en Xiaomi te vinden. Veelzeggend voor de kwaliteit die MediaMarkt biedt.

Wat voor e-steps verkoopt MediaMarkt?

In de afgelopen jaren zijn e-steps in ons land steeds populairder geworden. Een ontwikkeling die MediaMarkt tijdig in de gaten had; zij zijn zich dan ook gaan specialiseren in het aanbieden van allerlei soorten e-steps.

Op het moment van schrijven maken de volgende merken onderdeel uit van het aanbod:

 • Segway
 • Xiaomi
 • Pro-Mounts
 • Oxboard
 • Denver

Met name de eerste twee merken zijn populaire merken. Deze merken worden namelijk ook verkocht door andere specialisten, waaronder Bol.com. Ook het merk Denver is bekend/populair, onder meer vanwege de scherpe prijzen.

Het merk Pro-Mounts is absoluut aan een indrukwekkende groei bezig. Dit merk biedt onder de naam Pro-Mounts UrbMob interessante e-steps aan.

Deze steps zijn vrij simpel vormgegeven en uitgevoerd, waardoor de prijzen relatief laag gehouden kunnen worden. Dat is uiteraard iets dat wij graag zien.

Diversiteit binnen het aanbod

Wat bij MediaMarkt direct opvalt, is de diversiteit binnen het aanbod. Deze diversiteit is vooral te danken aan de merken waar MediaMarkt mee samenwerkt. Een e-step van het merk Segway is bijvoorbeeld op geen enkele manier te vergelijken met een e-step van Denver.

Overigens zijn wij ook over de webshop van MediaMarkt te spreken. In de webshop vind je de meer dan 60 elektrische steps en maak je makkelijk een snelle vergelijking.

Dit doe je ook door gebruik te maken van de filters. Met deze filters kun je bijvoorbeeld je gewenste budget doorgeven. De webshop toont vervolgens de geschikte elektrische steps aan.

Bijkomend voordeel: MediaMarkt biedt e-steps voor volwassenen en voor kinderen aan. Als je voor jezelf op zoek naar een nieuwe elektrische step bent, kun je dus bij MediaMarkt aankloppen. Dat is ook het geval als je voor je kind een elektrische step aan wilt schaffen.

De diversiteit binnen het aanbod is duidelijk te zien aan de specificaties en prijskaartjes. Voor sommige steps bij MediaMarkt betaal je 500 euro, terwijl andere steps net iets meer dan 200 euro kosten.

Ook zijn er elektrische steps waar je slechts 6 km/u mee kunt rijden, terwijl je met andere steps een snelheid van wel 25 kilometer per uur kunt behalen.

MediaMarkt vs. andere winkels

Kies je voor het kopen van een elektrische step bij MediaMarkt? Of kun je toch beter kiezen voor het kopen van een elektrische step bij Coolblue?

Of is wellicht het kopen van een elektrische step bij Decathlon de beste optie?

Dit zijn vragen waar menig huishouden/individu tegenwoordig tegen aanloopt.

Erg logisch, aangezien je bij veel winkels tegenwoordig e-steps kunt kopen. Bij welke winkel je het beste de e-step kunt kopen, hangt vooral van je wensen af.

Wij maken graag een vergelijking voor je tussen MediaMarkt en andere winkels:

 • Coolblue: de vergelijking tussen Coolblue en MediaMarkt gaat eigenlijk niet meer op. Sinds enige tijd biedt Coolblue geen steps meer aan. Wat hier precies de oorzaak van is, durven wij niet te zeggen.
 • Decathlon: het aanbod van Decathlon en MediaMarkt is grotendeels vergelijkbaar. Bij beide aanbieders kun je uit veel steps van veel verschillende merken kiezen. Ook heb je bij beide aanbieders de mogelijkheid om online te shoppen óf in een fysieke winkel.
 • Bol.com: het aanbod van MediaMarkt is uitgebreid, maar kan niet tippen aan het aanbod van Bol.com. Die webshop heeft eigenlijk het grootste aanbod van elektrische steps in ons land. Als je nou écht heel veel keuze wilt hebben, kun je dus het beste bij Bol.com shoppen. Veel steps die door Bol.com aangeboden worden, vind je overigens ook bij MediaMarkt. Je kunt daarom tussen deze twee webshops een prima prijsvergelijking maken.
 • Lidl: wil je een zo’n goedkoop mogelijke step kopen? Dan zit je met een Lidl elektrische step goed. Wij raden je echter aan om níet voor een Lidl elektrische step te kiezen. De steps die die discountketen aanbiedt, zijn goedkoop en helaas niet al te goed. De kwaliteit van zo’n step is gewoonweg niet te vergelijken met de kwaliteit van een step van Segway of Xiaomi. Kies daarom voor de aanschaf van zo’n step bij MediaMarkt.

Is MediaMarkt de beste aanbieder?

Op dit moment kun je uit nog veel meer aanbieders kiezen. Feit is dat in het huidige aanbod MediaMarkt één van de betere aanbieders is.

Deze firma biedt een divers aanbod van steppen van A-merken aan. Ook kun je online een prima vergelijking maken en ben je bij MediaMarkt van een goede aftersales verzekerd.

Is MediaMarkt dan bij uitstek de beste aanbieder van elektrische steps? Nee, dat is niet het geval. Wij vellen hieronder graag onze eindconclusie, waarin we zowel de voor- als de nadelen van deze aanbieder bespreken.

Conclusie over de e-steps bij MediaMarkt

Het aanbod e-steps bij MediaMarkt is oprecht interessant te noemen. In het aanbod zijn steps van de betere merken te vinden, terwijl de steps ook nog relatief scherp geprijsd zijn. We zetten graag de voordelen van MediaMarkt voor je op een rijtje:

 • Het aanbod is interessant. Zoals hierboven uitgebreid besproken, zijn steps van A-merken in het aanbod bij MediaMarkt terug te vinden. Dat zien wij graag, aangezien dit veelzeggend voor de algehele kwaliteit van het aanbod is.
 • Je kunt online én in winkels shoppen. Net zoals bij Decathlon kun je bij MediaMarkt zowel online als in winkels shoppen. Dit is wat ons betreft een belangrijk voordeel, zéker ten opzichte van bijvoorbeeld Bol.com.
 • De webshop is erg overzichtelijk. Wij hebben opgemerkt dat de webshop van MediaMarkt fijn werkt en overzichtelijk is. Met dank aan de filters geef je je voorkeuren door, waarna de webshop alleen nog maar de geschikte e-steps weergeeft. Handig!
 • De aftersales service is prima. MediaMarkt is in ons land uitgegroeid tot één van de grotere ketens. Dit heeft de keten aan het aanbod te danken, maar ook aan de service die verleend wordt. Zit je bijvoorbeeld met vragen of wil je van goed advies voorzien worden? Dan kun je zeker contact opnemen met MediaMarkt. En heb je een elektrische step bij MediaMarkt gekocht? Dan ben je van een prima aftersales service verzekerd.

Wat zijn de nadelen van een e-step bij de MediaMarkt?

Bij deze aanbieder moet je ook met meerdere punten rekening houden. De drie belangrijkste punten zetten we voor je op een rijtje:

 • MediaMarkt hanteert niet de voordeligste prijzen. De prijzen bij MediaMarkt zijn op zich prima, maar de steps zeker niet het goedkoopste van het goedkoopste.
 • Het aanbod is minder uitgebreid. Dit is het geval als je het aanbod van MediaMarkt neerlegt naast het aanbod van Bol.com. Je merkt dan al snel op dat het aanbod van Bol.com een stuk uitgebreider (en diverser) is.
 • MediaMarkt is geen echte specialist. MediaMarkt is een specialist van bijvoorbeeld koelkasten en tv’s, maar niet echt van elektrische steps. Mocht je hier veel waarde aan hechten, kun je je nieuwe e-step beter bij een échte elektrische stepspecialist kopen.
Meer e-step artikelen:

Categorieën: Blogs