Elektrische step met luchtbanden kopen

Laatst bijgewerkt door Franziska op

elektrische_step_luchtbanden

Een geschikte e-step uitkiezen; het is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij een elektrische step moet je namelijk op véél factoren letten.

Eén van de factoren die wel eens onderbelicht blijft, zijn de banden. Je kunt namelijk een elektrische step met luchtbanden kopen, maar ook met massieve banden.

Wat de beste optie voor je is, bespreken we graag in dit artikel.

Waarom een e-step met luchtbanden?

Binnen het huidige aanbod van e-steps zijn twee soorten banden te vinden: massieve- en luchtbanden. De meeste fabrikanten kiezen uiteindelijk voor een e-step met luchtbanden.

Een logische keuze, getuige onderstaande voordelen:

  • Je bepaalt de luchtdruk van de banden. De luchtbanden kun je zelf met de gewenste hoeveelheid lucht vullen. Zodoende ben je in staat om de banden af te stemmen op de ondergrond waar je op gaat rijden/steppen. Bij massieve banden is dit niet mogelijk.
  • Minder trillingen aan/bij het stuur. Massieve banden zijn nogal hard en robuust, waardoor ze behoorlijk stuiteren op het wegdek. Dit voel je ook voerduidelijk in het stuur van de step. Bij een elektrische step – eventueel met zadel – met luchtbanden heb je hier een stuk minder last van.
  • Comfortabeler rijden. De luchtbanden brengen tijdens het rijden veel comfort en gemak met zich mee. Het stuur houdt fijn vast, de dikke banden hebben de gewenste grip en je hebt dus geen last van trillingen. Als klap op de vuurpijl werken de luchtbanden ook nog dempend. Als je op slecht wegdek rijdt, voel je dit overduidelijk aan het algehele comfort.
  • Minder wrijving. Luchtbanden hebben op het wegdek een stuk minder wrijving dan massieve banden. Doordat de wrijving mee valt, rijdt de step relatief hard. Bij een e-step met massieve banden heb je meer last van verlies van energie. En daarmee ook van snelheid.

Wat zijn mindere punten van luchtbanden?

elektrische_step_met_luchtbanden

Brengen de luchtbanden ook nog nadelen met zich mee?

Nou, de kans bestaat dat de banden lek raken. Als je voor massieve banden kiest, hoef je niet bang te zijn voor een lekke band.

Een ander nadeel is dat je onderhoud uit moet voeren aan de luchtbanden.

Of beter gezegd: je moet de lucht in de luchtbanden af en toe bijvullen. Als je dit niet doet, ervaar je juist een stuk meer wrijving.

Zet daarom in je agenda dat je de banden van je elektrische step af en toe bij moet vullen.

Wat zijn de alternatieven voor luchtbanden?

Het beste alternatief voor luchtbanden zijn de massieve banden. Deze banden zijn niet met lucht gevuld, maar met ander vulmateriaal. Dit is rubber of massief polyurethaanschuim.

Belangrijk voordeel hiervan is dat de massieve banden niet lek kunnen raken. Daardoor zijn deze banden ook uiterst geschikt voor offroad terreinen.

De banden bieden niet de beste grip, maar zijn wel lekbestendig.

De meeste steps die met massieve banden aangeboden worden, zijn goedkoper dan steps met luchtbanden. In het huidige aanbod vind je overigens ook nog anti-lek banden; dit zijn eigenlijk massieve banden.

Voor wie zijn e-steps met luchtbanden het meest geschikt?

e-step_met_luchtbanden

Een elektrische step met luchtbanden is voor de meeste mensen geschikt.

Maak je graag lange ritten op je elektrische step over verharde paden? Dan zijn de luchtbanden gewoonweg de beste soort banden.

Deze banden bieden de gewenste grip en zorgen voor het gewenste comfort.

Wil je af en toe met je e-step offroad rijden? Dan zijn de luchtbanden minder geschikt. De banden kunnen immers lek raken. Kies voor offroad rijden bij voorkeur voor massieve banden.

Wil je helemaal geen omkijken naar je banden hebben? Dan zouden de massieve banden ook de betere optie zijn.

Luchtbanden moet je immers af en toe oppompen, maar juist dat biedt ook tal van voordelen. Zo hebben de banden altijd de gewenste luchtdruk. Zoals jij dat graag ziet.

In het huidige aanbod vind je overigens veel meer luchtbanden dan massieve banden. In principe is dat al typerend voor de geschiktheid van deze soort banden.

3 goede elektrische steps met luchtbanden

Spreekt een elektrische step met luchtbanden je wel aan? Wij raden je in dat geval graag één van onderstaande drie elektrische steps met luchtbanden aan.

Windgoo M20

windgoo_m20_elektrische_step_luchtbanden

De Windgoo M20 is één van de beste elektrische steps met luchtbanden.

De luchtbanden bieden de gewenste grip, zijn naar wens bij te vullen en relatief groot. Doordat Windgoo voor 10 inch luchtbanden heeft gekozen, geniet je van nóg meer comfort.

Sowieso is dit een e-step die aan onze wensen voldoet. De step heeft bijvoorbeeld drie snelheidsmodi, een maximale snelheid van 25 km/u en een actieradius van 20 kilometer.

Bijkomend voordeel is dat de accu binnen 5 uurtjes volledig opgeladen is. Als je van een zo’n lang mogelijke actieradius wilt genieten, is het wel zaak om de bandjes regelmatig bij te vullen.
Ninebot by Segway KickScooter F25E

kickscooter_f25e_e-step

De Ninebot by Segway KickScooter F25E is wat ons betreft een prima e-step met luchtbanden.

Deze banden zijn ook 10 inch groot en zijn voorzien van hoogwaardige remmen. Aan de voorzijde gaat het om een elektronische rem en aan de achterzijde om een remschijf.

Net zoals de Windgoo M20 beschikt ook deze e-step over prima specificaties.

Zo is de maximale snelheid 25 km/u en is de actieradius 25 kilometer. Tijdens het rijden kun je zelfs heuvels tot 10% bedwingen.

Deze e-step is bovendien iets goedkoper dan de Windgoo M20.
Suotu Pro Elektrische Step

suotu_pro_elektrische_step

Speelt geld een kleine rol voor je eindbeslissing? Dan is de Suoto Pro Elektrische Step ook een prima optie.

Deze elektrische step met luchtbanden is duurder dan bovenstaande varianten, maar heeft wel veel te bieden. Dit is onder meer te danken aan de 10 inch luchtbanden.

Opvallend hierbij is dat deze banden relatief breed zijn.

Wat ook opvallend is, is de actieradius. Met een maximaal bereik van 55 kilometer is dit een ontzettend interessante elektrische step.

De maximale snelheid is 25 km/u en de accu is binnen 4 uurtjes volledig opgeladen.
Veelgestelde vragen

Kun je offroad rijden met luchtbanden?

Het is mogelijk om offroad te rijden met luchtbanden, maar het is niet aan te raden.

De banden kunnen lek raken en de kans daarop is uiteraard een stuk groter op oneffen terrein. Pas daarom heel erg op met het rijden op offroad paden.

Hoe pomp je je banden op?

elektrische_step_luchtbanden_oppompen

Elke luchtband is voorzien van een ventiel. Dit ventieltje kun je vergelijken met het ventieltje dat ook op een normale fiets aanwezig is.

Op dit ventieltje kun je vervolgens een klassieke fietspomp aansluiten. Op deze manier pomp je de luchtbanden snel op.

Overigens is dit ook nog mogelijk met een elektrische luchtcompressor.

Hoe hard moet je je banden oppompen?

Hoe hard je de banden op moet pompen, hangt van je eigen voorkeuren af.

Wil je juist zo weinig mogelijk last van wrijving hebben? Pomp de banden dan hard(er) op.

Wat is het verschil tussen 8 inch en 10 inch luchtbanden?

Indien je voor 10 inch luchtbanden kiest, heeft de step grote wielen. Dit is ideaal voor als je grotere afstanden af moet leggen.

De 8 inch luchtbanden stellen je daarentegen in staat om beter te manoeuvreren.Meer e-steps:

Categorieën: koopgidsen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *