Elektrische step leasen? Ontdek alles wat je moet weten

Laatst bijgewerkt door Franziska op

elektrische_step_leasen

Op een e-step rijd je gemakkelijk en snel naar de gewenste eindbestemming toe.

Voordat het zover is, moet je uiteraard wel een geschikte elektrische step kopen, huren of leasen. In dit artikel richten wij onze pijlen op de laatstgenoemde optie.

Zo bespreken we wat het leasen van een elektrische step precies is. Ook geven we aan waar je rekening mee moet houden, wat de voordelen zijn en of het een verstandige keuze is.

Wat is een elektrische step leasen precies?

Het leasen van een e-step is vergelijkbaar met het leasen van een auto. Je krijgt hierbij de bezitting over het voertuig, maar je wordt geen eigenaar van het voertuig.

Nadat de looptijd van het leasecontract afgelopen is, lever je de step weer in bij de leasemaatschappij.

Bij het leasen van een e-step ben je van de nodige zekerheden verzekerd:

  • Je betaalt elke maand een vast bedrag voor de elektrische step. De enige extra kosten waar je mee te maken kunt krijgen, zijn de kosten voor het opladen van de elektrische step.
  • Je kunt de step na de leasetermijn inleveren óf overnemen. Het overnemen van de elektrische step is vaak mogelijk tegen een vooraf afgesproken prijs. Mocht je de step niet over willen nemen, kun je ‘m inleveren bij de leasemaatschappij.
  • Je bent van een prima service verzekerd. Een leasemaatschappij doet er alles aan om het voor jou zo aangenaam mogelijk te maken. Dit doet men onder meer door een prima service te leveren. Mocht er onverhoopt iets met je elektrische step zijn, zorgt men bijvoorbeeld voor het benodigde onderhoud of de benodigde reparatie.

Hoe werkt het leasen van een elektrische step?

leasen_e-step

Een e-step voor volwassenen of voor kinderen leasen? Het is een fluitje van een cent.

Ten eerste is het zaak om op zoek te gaan naar een geschikte aanbieder. Dit is een leasemaatschappij die een interessante elektrische step tegen een interessant bedrag aanbiedt.

Vervolgens moet je voor jezelf de juiste afweging maken. Biedt de aanbieder een step aan die aan je wensen voldoet? Wat vind je van het prijskaartje?

En lijkt de aanbieder je betrouwbaar en professioneel? Belangrijke vragen om kritisch naar te kijken.

Daarna kun je nadenken over de betaling. Bij sommige aanbieders is het namelijk ook mogelijk om dit per jaar te doen. Bij andere aanbieders moet je ‘gewoon’ maandelijks een vast bedrag betalen.

Je kunt nu een akkoord sluiten met de aanbieder. De aanbieder zorgt er vervolgens voor dat alles achter de schermen geregeld wordt.

En dat je op de afgesproken datum de e-step thuis geleverd krijgt. Je kunt nu direct je eerste rit op je nieuwe elektrische step maken!

Wat is het voordeel van het leasen van een e-step?

Met het leasen van een e-step geniet je van veel zekerheid.

Dat is echter niet het enige belangrijke voordeel. Nee, een ander belangrijk voordeel is terug te vinden in de investering.

Als je een e-step koopt, betaal je hier al snel een paar honderd euro voor. Zeker als je een elektrische step met een flinke actieradius wilt, betaal je hier al snel 500 euro voor.

Wil je niet in één keer een dergelijk bedrag neerleggen? Dan is het leasen van een elektrische step verreweg de beste keuze.

Je betaalt in dat geval elke maand hetzelfde bedrag; dit is vaak minder dan 50 euro. Je hoeft hierdoor dus niet in één keer met een flink bedrag op de proppen te komen.

Bijkomend voordeel: je kunt uit meer en meer e-steps en aanbieders kiezen. De kans dat je de perfecte elektrische step kunt leasen, is zodoende relatief groot.

Waar moet je rekening mee houden?

leasen_elektrische_step

Een elektrische step leasen klinkt interessant.

Dat is het ook zeker, maar je moet wel met enkele belangrijke zaken rekening houden:

  • Contractduur: wat is precies de contractduur? De contractduur moet echt volledig op je wensen en situatie aansluiten. Daarbij moet je ook goed kijken naar een eventuele opzegging. Is het mogelijk en wat zijn dan de voorwaarden?
  • Verzekering: je moet ook goed kijken naar de verzekering van de elektrische step. Wat gebeurt er precies als je een ongeluk krijgt met de step? En wat moet je doen als de step gerepareerd moet worden? Check goed de voorwaarden van de verzekering van de e-step.
  • Rente: bij het leasen van een elektrische step betaal je uiteraard rente. Ga goed na wat deze rente is en of je dit de moeite waard vindt. Het gezegde luidt in ieder geval niet voor niets ‘Geld lenen kost geld’.

Bij welke aanbieders kun je een elektrische step leasen?

Het leasen van een elektrische step is bij steeds meer aanbieders mogelijk.

Zo kun je kiezen voor de firma Steppi. Deze firma is in zowel ons land als in België actief en heeft veel ervaring.

Op het moment dat de e-steps vanaf 2023 mogelijk in ons land legaal zijn, gaat Steppi zich méér op ons land richten. Bij deze aanbieder is het vervolgens mogelijk om voor ongeveer 6 tientjes een e-step te leasen.

Dit kun je ook doen bij Spark Mobility. Ook deze firma is vanaf 2023 mogelijk op grote voet in ons land actief.

Zij bieden vanaf dat moment allerlei e-steps aan die in ons land legaal zijn. Men heeft hierbij al aangekondigd dat ze zich eerst op de stad Rotterdam richten.

Maar, al snel kun je door het gehele land bij Spark Mobility een elektrische step leasen.

Is het leasen van een elektrische step verstandig?

e-step_leasen

Er valt absoluut iets te zeggen voor het leasen van een elektrische step. Tegelijkertijd moet je ook met enkele nadelen rekening houden.

Zo betaal je elke maand een bepaald bedrag voor de step, maar je wordt nooit eigenaar van de step. Na de contractduur zit de leasemaatschappij met de e-step; zij kunnen deze mogelijk verkopen.

Geef je echter liever niet graag grote bedragen uit? Dan kun je het beste wel kiezen voor het leasen van een elektrische step.

Je voorkomt hiermee een grote aankoop, terwijl je wél de beschikking over een gloednieuwe e-step krijgt.

Maak voor jezelf daarom een goede afweging. En kijk ook zeker naar de mogelijkheden om een nieuwe elektrische step te kopen of te huren!

Toch liever een elektrische step kopen? Klik hieronder voor het beste aanbod:
Bekijk ook:

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *