Elektrische steps voor kinderen kopen (3-12 jaar en ouder)

Laatst bijgewerkt door Joni op

Elektrische step voor kinderen

Elektrische steps worden steeds populairder. De meeste mensen denken bij het woord e-step het eerste aan die volwassene die in de stad makkelijk en snel zijn weg vindt in het drukke stadsverkeer.

Best vreemd, want de step was ooit toch echt ontworpen voor kinderen.

Je zal er dus vast niet van opkijken dat ook de elektrische kinderstep steeds meer wordt gekocht.

Maar wat is nu een goede elektrische step voor je kind? Waar moet je op letten bij het kopen van een e-step kind, en vanaf welke leeftijd kan een kind eigenlijk e-steppen?

We nemen je mee in onze ontdekkingsreis in de wereld van de elektrische steps voor kinderen.

Wat is de beste elektrische step voor een kind?

De vraag welke e-step voor je kind het beste is, is niet makkelijk te beantwoorden. Dit hangt bijvoorbeeld af van de eisen die jij aan de elektrische kinderstep stelt.

Ook speelt jouw budget een rol. Wil je een elektrische step voor kinderen in het hoogste en dus ook duurste segment? Of is jouw budget wat lager, en wil je voor dat geld toch een goeie elektrische step?

Daarnaast maakt het ook nog uit hoe oud jouw kind is. Voor een kind van 13 jaar zoek je waarschijnlijk een andere e-step kind dan voor een kind van 5 jaar.

We geven je daarom per leeftijdscategorie een voorbeeld van een goede elektrische step voor jouw kind.

1. E-step voor kids van 5-7 jaar – Razor Power Core E100S

Razor Power Core E100S Elektrische step

Een elektrische step voor een kind die goede beoordelingen krijgt, is de Razor Power Core E100S. Dit is een elektrische step met zadel.

Hij is prima geschikt voor kinderen uit de jongste leeftijdscategorie voor elektrische steps, maar ook wat oudere kinderen kunnen hier goed mee uit de voeten.

Zijn maximaal belastbare gewicht is 54 kg. Hij heeft massieve banden. Jouw kind kan er zo’n 10 tot 20 kilometer mee steppen voordat hij opnieuw opgeladen moet worden.

Zijn maximale snelheid is 17 km per uur, jouw kind heeft dus geen reden meer om niet op tijd op school te zijn.
2. E-step voor kind van 6-8 jaar – BluMill E-step

BluMill Elektrische step budget

Is jouw kind net iets ouder, dan is de BluMill E-Step een goede keuze.

Hij heeft een actieradius van 15 kilometer, en maakt daarbij weinig geluid. Zijn maximaal belastbare gewicht van 70 kg geeft al aan dat hij ook geschikt is voor de niet al te zware volwassene.

Ook deze BluMill is voorzien van een zadel. Het opstap oppervlak is anti-slip, dat voorkomt dus uitglijden (en vallen) tijdens het opstappen voor een volgende rit.

Door zijn voetstandaard is hij makkelijk overal te parkeren. Tot slot is hij eenvoudig in te klappen, waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt.
3. E-step voor kind van 10-12 jaar – Denver SCK-5300

Denver SCK-5300 BLACKMK2 Elektrische step

Ook voor kinderen van pakweg 10 tot 12 jaar zijn er goede elektrische steps te vinden.

Zo is een merk als Razor behoorlijk populair als beste elektrische step. Maar ook met de Denver SCK-5300 maak je elk kind heel erg blij.

Goed om te weten: het maximaal belastbare gewicht is wat lager dan de vorige twee genoemde e-steps kinderen, namelijk 50 kg. Zijn maximale snelheid is 6 km per uur, en zijn actieradius ook 6 km.

Hij is dus vooral bedoeld voor kortere ritjes en speelplezier. Echter: binnen twee uur is hij alweer opgeladen!

Extra handig is de mogelijkheid om hem in te klappen en makkelijk mee te nemen. Dus ook bijvoorbeeld op bezoek bij oma kan er lekker elektrisch worden gestept.
4. E-step voor kind van 12 jaar en ouder – Doogo X8

Doogo X8 Elektrische step 25 km per uur

Gaat jouw kind al langzaam richting puberteit? Geen nood, ook voor deze leeftijdscategorie zijn er kwalitatief goede elektrische steps kind te krijgen.

We zitten met onze keuze wel in een andere prijscategorie, maar je krijgt er dan ook een topstep voor.

De Doogo X8 elektrische step wordt ook wel een e-scooter genoemd.

Deze step is een echte step, want hij heeft geen zadel. Hij heeft luchtbanden en een handrem.

Let op: zijn maximale snelheid is maar liefst 25 km per uur. Zo komt jouw kind snel van A naar B. Zijn actieradius is ruim 20 km.

Is de accu bijna leeg? Doogo heeft het je makkelijk gemaakt: je haalt simpelweg de accu van de step en koppelt hem aan de oplader.
Waar let je op bij een elektrische kinderstep?

Het kan bijna niet anders dan dat er een groot verschil is tussen waar jouw kind op let als hij een elektrische step wil, en waar jouw oog het meeste op valt.

Jouw kind wil het liefste een snelle elektrische step, die een enorme actieradius heeft en ook nog eens supersnel weer is opgeladen. Maar jij als ouder vindt hele andere dingen belangrijk.

Veiligheid

Veiligheid elektrische kinderstep

Jouw kind wil er niets over horen, maar bij jou staat het waarschijnlijk bovenaan de lijst: de veiligheid van de aan te schaffen e-step kind.

Want allemaal leuk en aardig met die snelheid, maar je kan een flinke smak maken met een elektrische step, ook als kind.

Daarom is een helm ook absoluut aan te raden. Kniebeschermers kunnen ook flinke wonden voorkomen.

Jouw kind lekker e-steppen? Jij vindt het prima, als het maar veilig gebeurt.

Af te leggen afstanden

Waar gaat jouw kind zijn e-step voor gebruiken? Is hij alleen bedoeld voor de dagelijkse ritjes naar school, of wordt hij vaker per dag gebruikt?

Dan is het aan te raden om zeker te kijken naar de actieradius, om te voorkomen dat je kind ergens stil komt te staan.

Is hij vooral bedoeld om mee te spelen en naar vriendjes in de buurt te steppen, dan is het vast niet erg als hij af en toe even opgeladen moet worden.

Dat kan natuurlijk ook ’s nachts. Wel ’s avonds aan denken, papa of mama!

Maximale gewicht

Elektrische step kinderen

Het is ook verstandig om je af te vragen of je deze elektrische kinderstep vooral koopt voor deze leeftijd.

Of moet jouw zoon of dochter er over een paar jaar ook nog gebruik van kunnen maken? Of jijzelf af en toe?

Kijk dan zeker naar het maximale gewicht, om teleurstellingen te voorkomen.

Het zou jammer zijn als je eerder dan gepland een nieuwe e-step kind moet kopen, al zal jouw zoon of dochter dat vast niet erg vinden.

Stuurhoogte

Verstelbare elektrische step

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar ook de hoogte van het stuur is belangrijk om op te letten.

Want als het stuur te laag staat, dan biedt de step minder weerstand bij bijvoorbeeld hobbels in de weg.

Het stuur moet maximaal 2 tot 5 centimeter onder de navel van jouw kind zitten. Vanwege de groei van jouw kind, is een verstelbaar stuur dus eigenlijk wel een must.

Prijs/kwaliteit

En natuurlijk kijk je ook naar de prijs van die nieuwe elektrische step kind. Want in vergelijking met de gemiddelde e-step voor volwassenen zijn sommige aardig aan de prijs.

Maar besef dat een e-step kind deels ook in de plaats komt van een fiets (die daardoor minder wordt gebruikt en dus langer mee kan). En kwaliteit heeft altijd een prijs.

Bepaal jouw budget, schat ook in hoe lang jouw kind er gebruikt van maakt en koop een elektrische step voor jouw kind waar ook jij blij van wordt.

Vanaf welke leeftijd is een e-step aangeraden?

Kind elektrische step met zadel

Goed en veilig kunnen e-steppen heeft onder andere met motoriek te maken. Daarom is het bij de meeste kinderen verstandig om te wachten tot ze 7 à 8 jaar zijn.

Het is aan jou om te beslissen of je jouw kind al eerder of juist wat later een elektrische step voor kids geeft. Over de regelgevingen omtrent de leeftijd lees je meer in dit artikel.

Wat zijn de regels?

De regels zijn eigenlijk niet zo ingewikkeld. In principe mag jouw kind niet met zijn e-step op de openbare weg.

Wil je het zeker weten, vraag het dan na bij de fabrikant, om boetes te voorkomen. Voor sommige elektrische steps geldt dat je ermee op de openbare weg mag als je een passend rijbewijs hebt.

Ook hiervoor geldt: zoek dit van tevoren uit. Het bespaart je ergernissen en mogelijke boetes.

Het verschil tussen kinder e-steps en steps voor volwassenen

Het grootste verschil tussen een elektrische step voor volwassenen en een e-step voor een kind is natuurlijk het maximale draaggewicht.

De uitvoering van een volwassen e-step is ook wat robuuster en degelijker. Het gaat hier immers vooral om comfortabel elektrisch van A naar B te kunnen steppen.

Terwijl een kinder e-step vooral is bedoeld voor speelplezier en kleine afstanden overbruggen.

Een e-step voor volwassenen heeft daarom ook meestal een grotere actieradius.

Veelgestelde vragen

Er worden veel vragen gesteld over elektrische step kids. We zetten de meest gestelde voor je op een rijtje.

Kunnen 2 kinderen samen op één e-step?

In principe kunnen twee kinderen best op één step, maar dat is af te raden. Dit heeft niet alleen te maken met het maximaal belastbare gewicht, maar ook met veiligheid. Want iedereen begrijpt dat je evenwicht bewaren met z’n tweeën niet bepaald makkelijk is. Hoe zonde zou het zijn als de elektrische step van je kind kapot gaat of, erger nog, jouw kind gewond raakt?

Kan je samen met je kind op één step?

Als je de vorige alinea hebt gelezen, dan begrijp je vast dat het zeker geen goed idee is om samen met je kind op een step te gaan staan. Op een e-step voor volwassenen zou het qua gewicht kunnen, en het kan veel plezier geven. Maar bedenk dat je flinke verwondingen oploopt als je je evenwicht verliest en met een flinke snelheid op de grond valt. Hier vind je meer info over het rijden met z’n tweeën op een e-step.

Zijn er elektrische kindersteps met zadel?

Een redelijke grote groep mensen zoekt voor hun kinderen een elektrische step met een zadel. En ja, die zijn volop verkrijgbaar. Dus kijk hier zeker naar als jij dat voor jouw (wat jongere kind) fijner en veiliger vindt.

Categorieën: koopgidsen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *