Elektrische step huren in Veluwe? Ontdek alle info!

Laatst bijgewerkt door Kaz op

elektrische step huren in de Veluwe

De Veluwe is één van de mooiste gebieden van ons land. In dit natuurrijke gebied geniet je van prachtige vergezichten, landschappen én een serene rust.

Om optimaal van dit gebied te genieten, is het aan te raden om een elektrische step te huren. Met een elektrische step geniet je in de Veluwe van tal van voordelen.

Je verplaatst jezelf snel van plek A naar plek B, je bent de natuur niet tot last en je geniet van veel gemak. Een elektrische step huren in Veluwe is daarom een absolute aanrader.

Waar kun je een elektrische step huren in de Veluwe?

Een elektrische step huren in de Veluwe kun je bij meerdere aanbieders doen:

  • Outdoornunspeet. In de plaats Nunspeet kun je bij deze aanbieder een elektrische step huren. Het gaat hierbij niet om ‘normale’ e-steps, maar om een elektrische Fat Max Kickbike. Op zo’n step moet je zelf steppen, waarna er een stepondersteuning ingeschakeld wordt. Je rijdt hierdoor snel van plek A naar plek B in de Veluwe.
  • Veluwespecialist. Bij de Veluwespecialist kun je een zogeheten e-chopper huren. Dit is een combinatie van een elektrische step en fiets, maar dan in de vorm van een motor. Op dit elektrische vervoermiddel hoef je niks te doen en rijd je snel van plek A naar plek B.
  • Veluwestep.nl. Ook bij deze aanbieder kun je een elektrische step huren. Deze aanbieder biedt meerdere elektrische steps aan, maar doet dit alleen aan personen van 16 jaar en ouder.

Al met al heb je voldoende mogelijkheden om een step in de Veluwe te huren. Kijk goed naar het aanbod van de aanbieder, evenals naar het budget en de locatie van de verhuurder. Als je voor bijvoorbeeld Outdoornunspeet kiest, moet je je rit met de e-step aanvangen in Nunspeet.

Overigens blijft het niet alleen bij deze aanbieders. Ook bij Veluweactief, Yournextevent en Stepengo kun je een elektrische step op de Veluwe huren.

Waar moet je rekening mee houden?

Ten eerste is het goed om te weten dat je uit meerdere soorten e-steps kunt kiezen. Tussen bijvoorbeeld een elektrische Fat Max Kickbike en een e-chopper bestaan grote verschillen. Je moet daarom heel goed naar het aanbod van de verhuurder kijken.

Ten tweede moet je rekening houden met de geldende regels. Zo mag je op een legale elektrische step maximaal 25 kilometer per uur rijden.

Harder gaan de e-steps overigens ook niet, aangezien de maximale snelheid begrensd is. Verder stellen nagenoeg alle aanbieders de eis dat de bestuurder minimaal 16 jaar oud moet zijn.

Verder is er het ‘verzoek’ om rekening te houden met de natuur om je heen. Maak gebruik van de paden die aangelegd zijn en rijd niet dwars door de natuur heen.

En ga je ergens zitten en van de natuur genieten? Zet je e-step dan op een handige plek neer. Een plek waar de e-step andere mensen niet in de weg staat en waarmee je de natuur ook geen kwaad doet.

Tot slot moet je rekening houden met het mogelijk moeten dragen van een helm. Of dit daadwerkelijk verplicht is, hangt af van de aanbieder bij wie je de elektrische step huurt.

Mooie routes op de Veluwe

elektrische-step-huren-veluwe-routes

Dat de Veluwe één van de mooiste gebieden van ons land is, is onder meer aan de diversiteit te danken. In dit gebied kom je prachtige landschappen tegen, maar ook leuke dorpjes. Dorpjes waarin je ook van serene rust geniet, net zoals je dat op de Veluwe zelf doet.

Het advies is om op de Veluwe gewoon je neus achterna te rijden. Bepaal welke richting je ongeveer op wilt rijden en ga vervolgens gewoon rijden. Je komt vanzelf op de meest fraaie en indrukwekkende plekken uit.

Verder is het interessant om een fiets app te downloaden. Met zo’n app kun je uitgestippelde routes op de Veluwe volgen. Deze routes zijn voor fietsers uitgestippeld, maar je kunt deze routes uiteraard ook op de e-step rijden.

Een andere optie is om navraag te doen bij de verhuurder van e-step. Grote kans dat de verhuurder precies weet wat de mooiste routes in de Veluwe zijn.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Blogs