Elektrische step met grote wielen? Voordelen & Beste aanbod

Laatst bijgewerkt door Kaz op

elektrische step grote wielen

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen: elektrische steps met grote wielen. 

Wat typisch is voor deze e-steps is dat je niet hoeft te trappen als je dat niet wil. Met de elektrische ingebouwde motor ga je vanzelf vooruit. En dankzij de grote wielen ben je super stabiel. Handig!

Ben je ook op zoek naar een elektrische step voor volwassenen met grote banden? Dan wil je vast weten wat de beste is. Dat vertellen we je in dit artikel. 

Ook gaan we in op de redenen waarom je een e-step met zadel en grote wielen wil hebben. En natuurlijk voor wie de step geschikt is.

Nieuwsgierig? Lees gauw verder!

Wat is een elektrische step met grote wielen?

Wat is een e-step met grote wielen precies? 

Een grote elektrische step is een step waarmee je automatisch vooruit gaat, zonder te hoeven steppen. Soms zit er een zadel op (of kun je die erbij kopen) zodat je lekker kan zitten. Dan wordt het een soort fiets. 

De grote banden (van gemiddeld 16-20 inch) zorgen ervoor dat je veilig de weg op kan en stabiel bent. De e-step met dikke banden is bijvoorbeeld ideaal voor wie makkelijk door de stad van A naar B wil komen.

5 pluspunten van een elektrische step met dikke banden

pluspunten-elektrische-step-met-grote-wielen

Waarom wil je een elektrische step met grote wielen hebben? Daar hebben we wel wat redenen voor!

1: Je rijdt vliegensvlug de stad door

Woon je in de grote stad? Zoals Rotterdam of Amsterdam? Of in een kleinere stad, en wil je makkelijk van A naar B komen? 

Dan is een elektrische step voor volwassenen met zadel en grote wielen ideaal. Je bent heel flexibel, want je rijdt makkelijk door kleine zijstraatjes heen.

Een step met grote banden is comfortabeler voor het maken van ritjes door de stad dan een e-step met kleine banden. Met kleine wieltjes moet je goed uitkijken dat je niet achter een tegel blijft haken.

Of je voelt de hobbels van de weg heel erg. Daar heb je met een grote step voor volwassenen geen last van.

2: Geschikt voor elke portemonnee

Er is voor ieder budget wel een e-step te vinden. Je hebt goedkope e-steps met grote banden en dure. Daarin zit veel verschil. 

Ga je naar de Action of een winkel die erop lijkt, dan kom je met een goedkoper product thuis dan wanneer je naar de Mediamarkt gaat bijvoorbeeld. 

Ook hangt de prijs af van wat de elektrische step met grote banden allemaal kan. Hoe meer functies die heeft (zoals verschillende snelheden) hoe duurder de step. Ook het merk en type materiaal speelt mee. 

3:  Je bent goed voor het milieu

milieu-elektrische-step-grote-banden

Met de e-step met grote banden maak je het leuk om milieubewust te leven. Je rijdt elektrisch en dus groen. Geen uitlaat, uitstoot of andere ecologische voetafdruk die je achterlaat. 

Goed voor het milieu zijn is nog nooit zo makkelijk geweest! 

4: Makkelijk de hond uitlaten

Heb je een hond? Dan neem je die tijdens het uitlaten mee op de e-step met grote banden. Want zo’n elektrische step heeft genoeg ruimte voor jouw viervoeter om op te staan. Tenzij je een grote hond hebt natuurlijk.

Samen maak je gezellig een tochtje naar het park. Wil jouw hond toch liever naast je rennen? Dat kan natuurlijk ook. Plezier voor allebei verzekerd!

5: Je voelt je veilig en stabiel

Een kleine elektrische step is handig en compact. Maar ook wat instabieler. Als je over een randje heen rijdt, voel je de impact.

Dat heb je niet op een e-step met grote banden. De wielen van een grote e-step absorberen de stootjes en schokken. Waardoor je comfortabel doorrijdt. 

Daarnaast word je minder snel over het hoofd gezien op een grote elektrische step. Hierdoor voelen veel mensen zich op een step met grote wielen veiliger dan op een kleine e-step.

De beste elektrische steps met grote wielen van dit moment

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de voordelen van een grote elektrische step? En wil je nu ook een e-step met dikke wielen kopen? Snappen we heel goed! 

Wij helpen je graag met het uitzoeken van het perfecte exemplaar. Hieronder vind je een lijst met de beste e-steps van dit moment.

1. E-step met dikke banden – Kugoo B2 Pro

Deze elektrische opvouwbare step neem je overal mee naartoe. Ja, ondanks dat het een e-step is met grote banden, is hij toch makkelijk mee te nemen! 

Het opvouwbare design is niet het enige wat deze elektrische step voor volwassenen met grote banden ideaal maakt. De slimme achterlampen gaan vanzelf branden als je remt, zodat anderen weten wat jij in het verkeer gaat doen. Zo rijd je veilig op de weg.

Er zit een krachtige motor in de Kugoo B2 Pro van 400W en 48V waarmee je vliegensvlug de straten door zoeft.

Maar alleen als je zo snel wil gaan natuurlijk. Want je kan op de Kugoo B2 Pro ook op je gemakje de hond uitlaten of rustig genieten van een rondje door het park. 

Ben je moe geworden van het steppen? Druk dan het gaspedaal in en rijd automatisch vooruit tot 25 km/uur. In totaal kan je tot wel 40 km rijden met deze e-step met dikke banden. 
2. Elektrische step voor volwassenen met grote wielen – Windgoo B20

Windgoo-B20-elektrische-step-volwassenen-grote-wielen

Deze populaire grote e-step is de nieuwste elektrische step met grote wielen van Windgoo. 

De motor is heel krachtig: met 350 Watt en 36V haal je met gemak 25 kilometer per uur. Als je haast hebt druk je de gashendel in, en ben je voor je het weet op je bestemming. 

De grote wielen van deze e-step zijn gevuld met lucht wat zorgt voor extra comfort. 

De batterij is snel opgeslagen en gaat wel 17 tot 25 kilometer mee. Zodat je zeker weet dat je op één dag genoeg batterij hebt om de stad door te steppen!

Ook is deze e-step met grote wielen opvouwbaar, zodat je hem met gemak meeneemt in de tram of trein. 
Elektrische step met grote wielen kopen? Hierop moet je letten

aandachtspunten-elektrische-step-met-grote-banden

Je bent er klaar voor: je gaat een e-step met grote banden kopen. Maar hoe kies je er één uit die geschikt is voor jou? 

Vandaag de dag zijn er allerlei soorten elektrische steps op de markt. Want de één wil misschien alleen ‘voor de leuk’ rondjes rijden en de ander wil echt lange afstanden maken.  

Elektrische steps met verschillende bandenmaten, snelheden, functies, ze komen allemaal voorbij. Grote, kleine, dure, goedkope, noem maar op.

Jouw ideale e-step met dikke banden kies je door op een paar dingen te letten. Zoals de grootte van de wielen en de maximumsnelheid. Wil je weten waarop nog meer? Je leest het hieronder!

1. Bedenk waar je de grote e-step voor wil gebruiken

Hier begint het allemaal mee.

Als je niet goed weet waar je de e-step voor volwassenen met grote wielen voor gebruikt, kom je straks misschien met een exemplaar thuis waar je eigenlijk niet blij mee bent.

De step met grote wielen is bijvoorbeeld niet stevig genoeg om ook jouw hond of boodschappentas op mee te nemen.

Bedenk dus van tevoren goed waar je de step voor wil hebben.

Is dat om:

  • Naar de sportschool te steppen?
  • Mee naar je werk te rijden?
  • De hond mee uit te laten?
  • Grote boodschappentassen mee te vervoeren? 

Bij elk doel heb je weer andere features nodig. Als je naar je werk wil rijden moet de e-step met grote wielen die afstand wel kunnen afleggen. En als je een zware tas mee wil dragen, wil je een elektrische step hebben die dat gewicht aankan. 

2. Hoe groot moeten de banden zijn?

bandgrootte-elektrische-step-grote-wielen

Je wil niet voor niets een elektrische step met grote banden hebben. Maar hoe groot is groot voor jou? 

Je hebt al grote e-steps met banden van 14 inch. Dat is redelijk groot. Je hebt ook wielen van maar liefst 25 inch. Hoe groter de wielen, hoe steviger je rijdt. Maar grotere wielen nemen natuurlijk ook meer ruimte in. 

Wat is voor jou ideaal?

3. Luchtbanden of harde wielen? Kies je favoriet

Bij een luchtband zit er – jawel – lucht in de wielen. 

Omdat de lucht wordt samengeperst wordt de druk groter. Hierdoor worden de banden stevig. Ook de vering is bij luchtbanden goed. Rijd je over een hobbel heen, dan heb je nergens last van. 

Er bestaan ook massieve grote banden. Die hebben geen luchtdruk. Het materiaal waar de band mee is gevuld, is rubber of schuim.

Deze banden zijn vergeleken met luchtbanden best zwaar en stijf. Het voordeel is wel dat je er weinig omkijken naar hebt! Luchtbanden moet je zo nu en dan oppompen, harde massieve banden niet. 

4. Let op de batterijduur, snelheid en motor

batterijduur-elektrische-step-volwassenen-grote-wielen

Als je weet waar je de elektrische step met zadel en grote wielen voor wil gebruiken, en je hebt een keuze gemaakt voor de banden, dan kijk je naar de technische specificaties. 

De meeste mensen weten niet veel van de specificaties van een e-step met dikke banden af. Daarom kan het lezen van deze blog je al een heel eind op weg helpen. Want eigenlijk is het niet zo ingewikkeld – zolang je maar weet waar je op moet letten

Batterijduur

De batterijduur zegt iets over hoe lang je met de e-step met dikke banden kan rijden. 

Je hebt batterijen die 15 kilometer meegaan, maar ook van 40 kilometer. Of zelfs meer. Dit staat altijd op de website vermeld waar je de e-step kunt kopen. 

Hoe ver wil jij kunnen rijden?

Snelheid

De meeste elektrische steps hebben een maximale snelheid van 25 kilometer per uur, maar niet allemaal. 

Ook optrekken speelt mee. Hoe lang duurt het voordat je de maximale snelheid bereikt? Hoe hard ga je vooruit bij een stoplicht?

Als je dit soort dingen belangrijk vindt raden we je aan altijd een professional van de e-step winkel of online shop te vragen naar meer informatie. 

Motor

Eigenlijk niet zozeer het type motor – dat is gewoon een elektrische – maar vooral het vermogen van de motor is belangrijk om naar te kijken.

Het vermogen zegt iets over hoe makkelijk je optrekt. Dit hangt dus samen met de snelheid waarover we je net vertelden.

Rijd je veel offroad, of op zandweggetjes, kies dan voor een e-step voor volwassenen met grote wielen met een motor met veel vermogen. 

Is een elektrische step met grote wielen iets voor mij?

voordelen-elektrische-step-met-zadel-en-grote-wielen

Dat is een hele persoonlijke vraag met een persoonlijk antwoord. Waar de één liever op een elektrische step met grote wielen rijdt, heeft de ander liever een kleine.

Toch zijn er een paar dingen die, als jij je erin herkent, laten zien dat een elektrische step met grote wielen geschikt voor jou is. 

Namelijk:

  • je wil graag comfortabel kunnen rijden
  • je wil makkelijk kunnen bewegen door de stad (en door kleine straatjes)
  • je wil een hond of grote tas mee kunnen nemen
  • je wil de perfecte combinatie vinden tussen steppen en ‘relaxen’
  • je wil je veilig voelen op de e-step

Herken jij jezelf hierin? Dan is een grote e-step echt iets voor jou!

Categorieën: koopgidsen