Elektrische step in Eindhoven – Kopen of Huren

Laatst bijgewerkt door Kaz op

elektrische step eindhoven

De stad Eindhoven leent zich prima voor een gezellig dagje uit. Om deze stad zo gemakkelijk mogelijk te ontdekken, zou je eigenlijk een e-step moeten huren.

Hoe je dit precies kunt doen, lees je in dit artikel. Verder vertellen wij je in dit artikel ook meer over het kopen van een elektrische step in Eindhoven.

Zijn er e-step winkels in Eindhoven?

Dat Eindhoven een grote stad is, blijkt uit het aanbod van elektrische steps. Bij meerdere partijen in deze stad kun je een nieuwe elektrische step kopen.

Dit doe je bijvoorbeeld bij de Decathlon in Eindhoven. Deze vestiging is te vinden in winkelcentrum Piazza en biedt meerdere elektrische steps aan.

Dit geldt ook voor de vestiging van de MediaMarkt in Eindhoven. Deze winkel vind je op de Boschdijktunnel 1 te Eindhoven. In deze vestiging kun je de e-steps bekijken en de gewenste e-step direct kopen en mee naar huis nemen.

E-step huren in Eindhoven

E-step huren in Eindhoven

Om de stad Eindhoven te ontdekken, is het advies om een e-step te huren. Dit huren doe je niet zoals in andere steden middels een app.

Deze apps zijn nog niet in ons land actief en daarmee ook nog niet in Eindhoven. Als in 2023 hopelijk de wet gaat wijzigen, verandert dit mogelijk direct.

Neemt niet weg dat je nu alsnog op meerdere manieren een e-step in Eindhoven kunt huren. Dit doe je bijvoorbeeld via de website e-chopperfun.nl.

Via deze website huur je niet een ‘normale’ elektrische step, maar een zogeheten e-chopper. Dit is een combinatie van een elektrische fiets, step en motor. Op dit vervoermiddel ontdek je in ieder geval probleemloos Eindhoven en het gebied rondom deze stad heen.

Kun je je e-step laten maken in Eindhoven?

In Eindhoven zijn geen speciaalzaken voor het laten repareren van je e-step. Iets wat je wel kunt proberen, is om bij een fietsenmaker in de buurt langs te gaan. Zeker als de fietsenmaker in elektrische fietsen gespecialiseerd is, kan hij/zij mogelijk je e-step repareren.

Heb je je e-step bij MediaMarkt of Decathlon in Eindhoven gekocht? Ga dan goed na of de step nog in de garantieperiode zit.

Mocht dat het geval zijn, kun je via de verkopende winkel een reparatieverzoek indienen. In Eindhoven zijn in ieder geval geen speciaalzaken actief, zoals in bijvoorbeeld Amsterdam en Rotterdam wel het geval is.

Is een e-step legaal in Eindhoven?

elektrische-step-kopen-eindhoven

Op dit moment is een elektrische step nog niet legaal in Eindhoven. De overheid heeft echter aangekondigd dat de wetgeving mogelijk vanaf 2023 gaat wijzigen.

Vanaf dat moment zouden de elektrische steps dus wel legaal in Eindhoven zijn. Wij houden deze wetgeving in de gaten en vullen dit artikel aan, indien er eenmaal meer duidelijkheid is.Meer steden:

Categorieën: Blogs