Elektrische step Action: wel of niet kopen? (Review & Test)

Laatst bijgewerkt door Kaz op

elektrische step action

Bij de discountketen Action vind je een ongekend divers aanbod. Bij deze keten zit je goed voor huishoudelijke artikelen, voor speelgoed, voor fitnessapparaten en voor elektrische vervoermiddelen.

Binnen het aanbod van elektrische vervoermiddelen vallen de e-steps op. Deze e-steps zijn betaalbaar, maar zijn ze het kopen ook waard? Je leest het in dit artikel.

Wat voor e-steps verkoopt Action?

Het is allereerst goed om te weten dat Action geen vast aanbod van e-steps heeft. Het aanbod varieert en kent een vrij hoge omloopsnelheid.

De ene week heb je mogelijk uit meerdere e-steps de keuze, waarna je de week erop uit geen enkele elektrische step meer bij Action kunt kiezen.

Wat ook goed om te weten is, is dat Action via twee kanalen de e-steps te koop aanbiedt. Men doet dit in de winkels, maar ook via de webshop.

In de webshop vind je actuele aanbiedingen die je makkelijk kunt bestellen. Vervolgens laat je de e-step thuis bezorgen, waardoor je in de basis nergens omkijken naar hebt.

De steps die Action aanbiedt, zijn van verschillende merken. Zo biedt Action regelmatig steps van het merk Denver aan. Heb je wel eens naar het aanbod van Bol.com gekeken?

Dan heb je mogelijk de naam Denver ook wel eens voorbij zien komen. De e-steps van dit merk wordt door zowel Action als Bol.com aangeboden.

In de afgelopen periode heeft Action meerdere steps van Denver aangeboden. Onder meer de Denver SCK-5300, de Denver SCK-5310 en de Denver SEL-80130 zijn door Action verkocht. Dit gebeurde in de winkels en via de webshop.

Zou je eventueel een elektrische step bij Action willen kopen? Dan kun je het beste deze tips opvolgen:

  • Houd de webshop van Action in de gaten óf meld je aan voor de nieuwsbrief. Met de nieuwsbrief van Action blijf je op de hoogte van de actuele aanbiedingen. In deze nieuwsbrief staat, als het zover is, ook een elektrische step.
  • Houd de folders van Action in de gaten. Je kunt uiteraard ook de (digitale) folders van Action in de gaten houden. Ook in deze folders hebben de elektrische steps een prominente plek.

Hoe is de kwaliteit van de Action e-steps?

Voor pure kwaliteit hoef je niet bij Action te zijn. Dit merk richt zich vooral op goedkope producten en dat is duidelijk terug te zien in het huidige aanbod.

Alle producten zijn scherp geprijsd en dit geldt ook voor e-steps. Daarbij geldt dat de e-steps van Action niet van de hoogste kwaliteit zijn.

De kwaliteit van de e-steps valt eerlijk gezegd zelfs een beetje tegen. Het merk Denver is namelijk eveneens een merk dat zich vooral op het prijskaartje richt.

Het doel is om goedkope e-steps aan te bieden en niet zozeer om kwalitatief hoogwaardige steps aan te bieden.

Dit merk je onder meer aan de samenstelling van de e-steps. Voor de steps worden bijvoorbeeld niet de beste materialen gebruikt.

Ook worden voor de e-steps niet de meest krachtige accu’s/motoren gebruikt. Dit merk je onder meer aan de maximale snelheid en de actieradius.

Wat zijn de ervaringen?

Voor het kopen van een e-step kun je bij tal van aanbieders terecht. Eén van de aanbieders die zich puur op het prijskaartje richt, is dus Action.

Dat de keten zich hoofdzakelijk op het prijskaartje richt, blijkt wel uit de kwaliteit én ervaringen van kopers. Lang niet alle ervaringen zijn namelijk even positief.

Opvallend is vooral dat de ervaring uiteenlopen. Sommige mensen lopen weg met een e-step van Action, terwijl andere mensen online hun beklag hier over doen.

Het belangrijkste is in ieder geval dat je vooraf de juiste verwachtingen hebt. Als je een step bij Action koopt, ben je niet van een jarenlange levensduur of de beste kwaliteit verzekerd.

Nee, je bent wel verzekerd van een step die het leuk doet, maar daar blijft het in veel gevallen dan ook bij.

Her en der zijn ook zeker positieve beoordelingen te lezen. Zo benoemen kopers dat het prijskaartje interessant is, dat de steps makkelijk inklapbaar zijn en dat de steps over goede banden beschikken.

Onze mening over de elektrische steps van Action

Wil je zo min mogelijk geld aan een nieuwe e-step uitgeven? Dan is het aan te raden om het aanbod van Action in de gaten te houden.

De e-steps die Action aanbiedt, zijn namelijk erg betaalbaar. Wel is het belangrijk om niet al te hoge verwachtingen te hebben.

Mede daarom raden wij je het volgende aan: koop de e-step bij voorkeur niet bij Action. Indien je van de step gebruik gaat maken, merk je direct op dat de kwaliteit niet waanzinnig is.

De step voelt niet helemaal fijn aan, het voetenplankje trilt nogal en de maximale snelheid valt erg tegen.

Dit heeft puur te maken met de focus van Action. Deze firma doet er alles aan om goedkope steps te leveren, net zoals Lidl dit doet.

Alternatieven voor een elektrische step van de Action

In plaats van shoppen bij één van deze ketens raden wij je het volgende aan:

  • Richt je pijlen op een goedkope elektrische step van een A-merk. Deze steps vind je bijvoorbeeld bij onze partner Bol.com. Deze webshop biedt heel veel soorten steps aan, waaronder steps van de beste merken. Dat deze steps niet altijd duur hoeven te zijn, blijkt uit het huidige aanbod van Bol.com. Met zo’n step van een A-merk ben je wél van de gewenste kwaliteit verzekerd.
  • Houd de elektrische step aanbiedingen in de gaten. Meerdere van onze partners stunten regelmatig met interessante aanbiedingen. Door van een elektrische step fiets aanbieding te profiteren, geniet je van een flinke besparing. Een besparing die extra fijn is, aangezien de betreffende step wél van de gewenste kwaliteit. Dat is althans het geval als je de step bij één van onze partners koopt.

Met andere woorden: een elektrische step van Action is prijstechnisch interessant, maar daar houdt het bij op.

De steps voldoen niet aan de gewenste kwaliteitseisen en bieden weinig extra’s. Mocht je voor je kind een elektrische step aan willen schaffen, kun je overigens wél prima bij Action shoppen.
Misschien ook interessant:

Categorieën: Blogs