Elektrische step accu – 5 Belangrijke Tips & Advies

Laatst bijgewerkt door Kaz op

elektrische step accu

Maak je regelmatig gebruik van je smartphone? Dan is de kans groot dat je je smartphone elke nacht op moet laden.

Dit geldt niet alleen voor je smartphone, maar ook voor je elektrische step. Als je ook dagelijks van je e-step gebruik maakt, is het zaak om elke dag de accu op te laden.

Maar, hoe kun je nou de accu van je elektrische step het beste opladen? En wat zijn verdere tips om de levensduur van de accu zoveel mogelijk te verlengen?

In dit artikel vind je de beste elektrische step accu tips. Volg deze tips op en geniet nóg meer van je elektrische step én accu.

5 tips voor de accu van je elektrische step

De accu vormt het hart van je elektrische step. Zonder accu is het niet mogelijk om te rijden en zonder accu is het dus niet mogelijk om gebruik van je e-step te maken.

Volg onderstaande tips op je accu – en daarmee ook je e-step – op de best mogelijke manier te gebruiken.

Laad de accu bij voorkeur binnen op

Het advies is om de accu, indien mogelijk, binnen op te laden. Een accu moet namelijk niet in een te koude omgeving opgeladen worden.

Ook is het wenselijk dat de accu níet met regen in contact komt. Alleen al om deze twee redenen kun je de accu het beste binnen opladen.

Tip: kijk naar de aanschaf van een elektrische step met uitneembare accu. Je kunt in dat geval de accu mee naar binnen nemen en veilig binnen de accu opladen.

Laad de accu voor het eerste gebruik helemaal op

Het advies is om de accu voorafgaand het eerste gebruik helemaal op te laden. De ervaring is dat dit de levensduur van de accu alleen maar ten goede komt.

Laat de accu nooit helemaal leeglopen

Het is niet verstandig om de accu helemaal leeg te laten lopen. Zit de accu nu op bijvoorbeeld 12%? Laad de accu dan zo snel mogelijk op en rijd ‘m niet leeg tot 0%. Het is sowieso aan te raden om de acculading nooit onder de 10% uit te laten komen.

Gebruik altijd een originele oplader

Het advies is om altijd een originele oplader te gebruiken. Met een originele oplader kun je van de aangegeven oplaadtijd uitgaan. Bovendien is de werking van een originele oplader veilig; bij een nagemaakte- of universele oplader is dit altijd maar afwachten.

Rijd regelmatig met de step

Dit komt de step zelf ten goede, maar ook de accu. Op het moment dat de step maandenlang niet aangeraakt wordt, ontlaadt de accu zichzelf. Dit gaat ten koste van de maximale accucapaciteit en daarmee ten koste van de maximale actieradius.

Hoe lang gaat de accu van een elektrische step mee?

Hoe lang de accu precies mee gaat, is per step verschillend. Er bestaan e-steps waarvan de accu slechts een paar kilometer mee gaat. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een e-step voor kinderen.

Bij de elektrische steps voor volwassenen loopt de actieradius flink uiteen. Bij sommige steps geniet je van een actieradius van 20 kilometer, terwijl andere steps hier nog een flink schepje bovenop doen.

Tip: stem de actieradius af op het gewenste gebruik van de e-step. Als je een nieuwe e-step uit gaat kiezen, moet je echt heel goed naar de actieradius kijken.

Kijk eveneens naar de oplaadtijd van de elektrische step batterij. Je wilt bij voorkeur van een zo’n kort mogelijke oplaadtijd verzekerd zijn.

Wat moet ik doen als mijn accu leeg is?

Als de accu van de elektrische step leeg is, haal je deze uit de step. Je kunt de accu nu makkelijk met de originele oplader opladen.

Is het zo dat je de accu niet uit de step kunt halen? Dan zou je je step naast een stopcontact neer moeten zetten en de oplader in de accu moeten pluggen.

Merk je op dat het opladen van de accu heel lang duurt? Of merk je op dat de accu wel heel snel leeg loopt? Dan is er mogelijk iets mis met de accu of met de oplader.

Bekijk goed het probleem en overweeg een reparatie van bijvoorbeeld de accu. Dat is in veel gevallen voordeliger dan het kopen van een compleet nieuwe accu.






Misschien ook interessant:

Categorieën: Blogs