Elektrische step 80 km per uur

Laatst bijgewerkt door Franziska op

elektrische_step_80

Met een auto mag je op provinciale wegen vaak 80 kilometer per uur rijden. In een auto is dit erg veilig, maar het is niet altijd even uitdagend.

Wil je het een stuk uitdagender voor jezelf maken? Dan is de aanschaf van een elektrische step die 80 km/u gaat een aanrader.

Op zo’n step ga je gigantisch hard, geniet je van veel gemak en ben je vrij uniek.

Voor wie is een elektrische step 80 km/u geschikt?

elektrische_step_80_km

Op een elektrische step 80 kilometer per uur rijden? Het lijkt onbegonnen werk te zijn, maar het is toch echt mogelijk.

De e-steps die zo’n snelheid behalen, beschikken over hele krachtige accu’s. Dankzij deze krachtige accu zit je binnen mum van tijd op een snelheid van 80 km/u per uur.

Deze snelheid is echter niet voor iedereen weggelegd. Zo is het levensgevaarlijk om je kind op zo’n step rond te laten rijden.

Een kind heeft nog niet het gewenste verkeersinzicht en is uiteraard relatief licht. De kans dat je kind op zo’n step uit balans raakt, is dan ook vrij groot.

Uiteraard is zo’n step ook niet geschikt voor angsthazen.

Alleen de echte waaghalzen beleven veel plezier op zo’n step. Je rijdt immers ongekend hard; het is zelfs mogelijk om auto’s in te halen op je stepje.

Zeker als je dagelijks flinke afstanden af moet leggen, lijkt zo’n step ideaal te zijn.

Woon je bijvoorbeeld op 30 kilometer van je werk af? Op je fiets zou je hier ruim 2 uur over moeten doen. En het is toch wel erg prijzig om dagelijks 60 km in je auto af te leggen.

Als je een elektrische step hebt die 80 kilometer per uur gaat, doe je nog geen halfuurtje over deze afstand. En het enige dat je moet betalen, is de energie voor het opladen van de e-step.

Voor de flinke afstanden is zo’n elektrische step dus ideaal. Wil je vooral kortere afstanden afleggen? Dan kun je wellicht beter voor een e-step kiezen die iets zachter gaat.

Waar moet je rekening mee houden?

elektrische_step_80_km_per_uur

Op een elektrische step 80 km per uur rijden is niet voor iedereen weggelegd.

Lijkt het jou echter helemaal geweldig? Dan moet je goed met enkele punten rekening houden:

  • Andere weggebruikers. Als je met je e-step op het fietspad 80 kilometer per uur rijdt, ben je een gevaar voor andere weggebruikers. Niemand verwacht immers dat je zó hard op het fietspad rijdt. Pas daarom altijd je snelheid aan op andere weggebruikers; houd hierbij rekening met het feit dat een gemiddelde fietser slechts 12 km/u rijdt. Probeer daarom zo ver mogelijk vooruit te kijken en goed te anticiperen.
  • Je eigen veiligheid. Een elektrische step heeft slechts 2 bandjes waar je op rijdt. Je kunt je vast voorstellen dat je hierdoor vrij kwetsbaar bent. Houd daarom rekening met je eigen veiligheid, bijvoorbeeld door geen onnodige risico’s te nemen. En draag altijd een helm.
  • Actieradius. Rijd je voortdurend 80 km/u op je e-step? Dan gaat de accu ongetwijfeld snel leeg. Mogelijk is het daarom handiger om iets zachter te rijden.

Is er een groot aanbod e-steps die 80 km/u gaan?

Je kunt (nog) uit niet al te veel e-steps kiezen die 80 km/u gaan. De meeste elektrische steps die je nu kunt kopen, gaan tussen de 20 en 40 kilometer per uur.

Het ligt echter wel in de lijn der verwachtingen dat er in de toekomst meer snelle e-steps op de markt gebracht worden.

Dit is te danken aan de legalisering, maar ook aan de technologische ontwikkelingen. Uit kleine accu’s kan steeds meer kracht/power verkregen worden, waardoor de e-steps alleen maar sneller kunnen.

Beste elektrische step 80 km per uur kopen

Heb je interesse om een elektrische step te kopen die 80 km per uur kan? Check dan onderstaande producten en aanbieders:Meer snelheden:

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *