Elektrische step 60 km per uur

Laatst bijgewerkt door Franziska op

elektrische_step_60

Een elektrische step die 60 kilometer per uur gaat. Het was lange tijd ondenkbaar, maar het is nu echt werkelijkheid.

Op zo’n step rijd je razendsnel, waardoor je snel van plek A op plek B bent. Hierbij moet je uiteraard wel met je eigen snelheid rekening houden; in de bebouwde kom kun je bijvoorbeeld harder rijden dan auto’s.

Voor wie is een elektrische step 60 km/u geschikt?

elektrische_step_60_km_per_uur

Op een e-step 60 km/u rijden is waanzinnig om eens mee te maken. Het is echter niet voor iedereen weggelegd.

Ben je bijvoorbeeld enigszins angstig aangelegd? Dan kun je beter maar niet op zo’n elektrische step stappen. Met een snelheid van 60 km per uur rondscheuren is namelijk écht hard.

Je kunt het je vast al voorstellen, maar een dergelijke step is ook niet voor kinderen geschikt.

Een kind zou alleen op een step moeten stappen die maximaal 20 kilometer per uur gaat. Bij hogere snelheden is het gewoonweg levensgevaarlijk.

Een elektrische step die 60 km/u gaat, is gelukkig wel voor volwassenen geschikt.

Moet je bijvoorbeeld dagelijks een flinke afstand afleggen naar je werk? Dan is een elektrische step die 60 kilometer per uur gaat ideaal.

Een afstand van maar liefst 30 kilometer heb je immers binnen een halfuurtje afgelegd.

Woon je bijvoorbeeld op 20 kilometer bij je werk vandaan? Dan zou je over deze tocht met je fiets al snel anderhalf- tot twee uur doen. Op een e-step ben je in slechts 20 minuten op je werk.

Dankzij een dergelijke step bespaar je dus veel tijd. Bijkomend voordeel is dat je op de elektrische step zelf ook geen arbeid hoeft te leveren.

Je hoeft alleen maar te staan, sturen en goed om je heen te kijken. Snelheid en gemak gaan op een dergelijke snelle step prima hand in hand met elkaar.

Waar moet je rekening mee houden?

elektrische_step_60_km

Een gemiddelde fietser fietst met zo’n 12 kilometer per uur over het fietspad. Als jij daar op je e-step vol gas rijdt, behaal je een snelheid van 60 kilometer per uur. Dit betekent dat je vijf keer zo hard gaat als de gemiddelde fietser.

Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat dit erg gevaarlijk kan zijn. Het advies is daarom om je snelheid altijd aan te passen op de overige weggebruikers.

Fietsers en wandelaars verwachten gewoonweg niet dat je met 60 km/u over het fietspad heen komt scheuren. Kijk daarom ver vooruit en rem voor de zekerheid (flink) af.

Ook moet je goed met je eigen veiligheid rekening houden. Mocht je met 60 km/u ten val komen, levert dit vervelende verwondingen op.

Draag daarom altijd een e-step helm en eventueel ook beschermers op je knieën en ellebogen.

Verder is het advies om geen onnodige risico’s te nemen. Is het wegdek bijvoorbeeld nat? Pas hier dan je rijstijl en je snelheid op aan.

Tevens moet je rekening houden met de actieradius. Rijd je op je e-step voortdurend met 60 km per uur? Dan gaat de accu ongetwijfeld snel leeg.

Om van een (iets) langere actieradius te genieten, zou je voor een iets lagere snelheid moeten kiezen. Hier kom je na verloop van tijd achter wat het handigst is.

Is er een groot aanbod e-steps die 60 km/u gaan?

Nee, er zijn weinig e-steps die een snelheid van 60 km/u behalen.

De varianten die dit wél halen, zijn allemaal op hun eigen manier uniek. Je zou daarom binnen het huidige aanbod een goede vergelijking moeten maken.

Overigens verwachten we op termijn meer van deze e-steps. De elektrische vervoermiddelen worden gelegaliseerd, waardoor fabrikanten veel duidelijke(re) richtlijnen krijgen.

Grote kans dus dat je over een x aantal jaar uit meer snelle e-steps kunt kiezen.

Beste elektrische step 60 km per uur kopen

Snel van plek A naar plek B. Met een elektrische step die 60 km/u gaat, is dit mogelijk.

Zeker als je voor onderstaande producten/aanbieders kiest, doe je volgens ons een prima aankoop:
Meer snelheden:

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *