Elektrische step 50 km per uur

Laatst bijgewerkt door Franziska op

elektrische_step_50

Heb je wel eens 50 km per uur gefietst? Dan weet je ongetwijfeld al dat dit onwijs snel gaat.

Je bent een stuk sneller dan andere weggebruikers en je legt snel flinke afstanden af. Op een fiets moet je hier echter zelf arbeid voor leveren.

Op een elektrische step hoeft dit gelukkig niet. En er bestaan tegenwoordig zelfs elektrische steps die 50 km per uur rijden!

Voor wie is een elektrische step 50 km/u geschikt?

elektrische_step_50_km_per_uur

Een elektrische step die 50 kilometer per uur gaat, is absoluut niet voor iedereen geschikt. Als je bijvoorbeeld een beetje angstig aangelegd bent, is het advies om niet op zo’n step te stappen.

Daarnaast is het advies om een kind nooit op zo’n snelle step te laten rijden.

Een e-step die 50 km/u rijdt, is echter voor veel mensen wél geschikt. Dat is bijvoorbeeld het geval als je dagelijks flinke afstanden af moet leggen.

Als je dagelijks bijvoorbeeld 20 kilometer af moet leggen, is dit op een normale fiets wellicht te ver. En met een auto is het bijna niet (meer) te betalen om dit dagelijks te doen.

Een prima oplossing is in dat geval een e-step die 50 kilometer per uur rijdt.

Overigens is dit niet eens de snelste e-step waar je voor kunt kiezen. Er zijn ook elektrische steps die bijvoorbeeld 80 kilometer per uur of zelfs 120 kilometer per uur rijden.

Op die steps gaat het nóg een stuk harder, waardoor het rijden op de e-step een stuk gevaarlijker is.

Een elektrische step die 50 kilometer per uur gaat, is eigenlijk de ‘sweet spot’. Een snelheid van 50 km per uur is lekker hard, maar het is niet levensgevaarlijk. En je komt dus snel van plek A naar plek B.

Waar moet je rekening mee houden?

elektrische_step_50_km

Op een elektrische step 50 kilometer per uur rijden? Het gaat behoorlijk hard en is niet zonder risico’s. De step beschikt immers over slechts 2 bandjes, waardoor je vrij kwetsbaar bent.

Houd daarom goed rekening met het wegdek waar je op rijdt. En pas hier je snelheid op aan.

Ook moet je je snelheid op andere weggebruikers aanpassen.

Rijd je met je e-step bijvoorbeeld 50 kilometer per uur op een fietspad? Dan haal je met een gigantisch snelheidsverschil bijvoorbeeld fietsers en wandelaars in.

Kijk daarom ver vooruit, pas je snelheid aan en neem geen onnodige risico’s. Op een e-step 50 km per uur rijden, kan immers ook voor andere mensen gevaarlijk zijn.

Tevens moet je met je eigen veiligheid heel goed rekening houden. Zoals hierboven al aangegeven, zou je je snelheid op de omstandigheden aan moeten passen.

Daarnaast zou je ook een veiligheidshelm moeten dragen en eventueel knie- en elleboogbeschermers. Hiermee bescherm je je hoofd en lichaam bij een mogelijke val.

Al met al is enige voorzichtigheid geboden. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de andere weggebruikers.

Is er een groot aanbod e-steps die 50 km/u gaan?

Als je een e-step wilt kopen die 50 km/u gaat, moet je behoorlijk goed zoeken.

Het aanbod van snelle elektrische steps is namelijk nog relatief beperkt. Het ligt wel in de lijn der verwachting dat dit aanbod alleen maar uitgebreider wordt.

Waarom? Dit heeft onder meer met de legalisering te maken.

Vanaf 2023 zijn e-steps in ons land waarschijnlijk legaal, waardoor fabrikanten hier hun steps perfect op aan kunnen passen. Belangrijk voordeel hierbij zijn ook de technologische ontwikkelingen.

De accu’s worden steeds krachtiger, waardoor de e-steps steeds harder kunnen rijden.

Beste elektrische step 50 km per uur kopen

Op een elektrische step 50 kilometer per uur rijden is een ware belevenis. Wil je deze belevenis zelf ervaren? Wij hebben de beste producten/aanbieders alvast voor je op een rijtje gezet:Meer snelheden:

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *