Elektrische step 40 km per uur kopen? Aanbod & Aandachtspunten!

Laatst bijgewerkt door Franziska op

elektrische_step_40

Als je op een racefiets stevig doortrapt, fiets je tussen de 30 en 40 km/u. Hiervoor moet je echter wel alle kracht zelf leveren.

Ben je liever van iets meer gemak voorzien? Dan sluit een elektrische step met een maximale snelheid van 40 kilometer per uur beter op je wensen aan.

Met zo’n e-step behaal je een flinke snelheid, geniet je van veel gemak en kom je snel van plek A naar plek B.

Voor wie is een elektrische step 40 km/u geschikt?

elektrische_step_40_km

Meer en meer mensen kiezen tegenwoordig voor een elektrisch aangedreven step.

Daarbij gaat de voorkeur steeds meer uit naar elektrische steps die een flinke snelheid behalen. Daaronder valt ook zeker een e-step die 40 km per uur rijdt.

Zo’n step is vooral geschikt voor mensen die snel van plek A naar plek B toe willen.

Moet je bijvoorbeeld dagelijks 15 kilometer enkele reis naar je werk afleggen? Met je auto is dit behoorlijk duur, terwijl het op je (stads)fiets net iets te ver is.

Een uitkomst is in dat geval een e-step met een maximale snelheid van 40 kilometer per uur.

In dit voorbeeld zou je nog geen halfuurtje over je reis doen. Belangrijk voordeel is ook dat je de e-step vervolgens op je werk op kunt laden.

Als je aan het einde van de dag weer naar huis gaat, ben je wederom minder dan een halfuurtje onderweg. Ideaal.

Een dergelijke step gaat hard, maar niet overdreven hard. Als je nóg harder wilt gaan, moet je voor een nog snellere elektrische step kiezen. Er zijn zelfs elektrische steps die meer dan 120 kilometer per uur gaan.

De elektrische steps die 40 km/u gaan, zijn niet voor kinderen geschikt. Je kind op zo’n step laten rijden, is simpelweg gevaarlijk. Kies daarom voor je kind(eren) altijd voor een speciale elektrische step voor kinderen.

Waar moet je rekening mee houden?

elektrische_step_40_km_per_uur

Een e-step die 40 km per uur rijdt, biedt talloze voordelen.

Tegelijkertijd moet je op zo’n step bijzonder goed opletten:

  • Je moet opletten voor andere weggebruikers. Andere weggebruikers verwachten niet dat je op een step een dergelijke snelheid rijdt. Pas je snelheid daarom aan op de andere weggebruikers. Houd hierbij ook goed rekening met het gigantische snelheidsverschil.
  • Je moet aan je eigen veiligheid denken. Als je op je e-step 40 kilometer per uur rijdt, ben je behoorlijk kwetsbaar. Je rijdt immers slechts op 2 bandjes en er zijn talloze gevaren. Draag daarom altijd een helm en pas je rijstijl op de omstandigheden aan. Als het nat is, is het niet verstandig om hard door een bocht te rijden.
  • Je moet rekening met de actieradius houden. Rijd je op je elektrische step alleen maar 40 kilometer per uur? Dan gaat de accu vrij snel leeg. Door ook afstanden op lagere snelheden af te leggen, voorkom je dat de accu snel leeg gaat. Uiteraard is dit iets dat je proefondervindelijk moet leren.

Is er een groot aanbod e-steps die 40 km/u gaan?

Het aanbod van elektrische steps die 40 km/u gaan is op dit moment beperkt. De verwachting is wel dat er in de toekomst veel meer dergelijke steps uitgebracht worden.

In onze ogen zou dit twee belangrijke oorzaken hebben. Ten eerste de legalisering van de e-steps; vanaf 2023 gaan de regels voor de elektrische steps mogelijk veranderen.

En ten tweede nieuwe ontwikkelingen. De accu’s worden steeds krachtiger én kleiner, waardoor fabrikanten meer mogelijkheden krijgen.

Beste elektrische step 40 km per uur kopen

Wil je graag op je elektrische step 40 kilometer per uur kunnen rijden? Check dan zeker onderstaande elektrische steps/aanbieders. Op deze steps leg je op een aangename manier een flinke afstand snel af:
Meer snelheden:

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *