Elektrische step met 3 wielen (elektrische driewieler step)

Laatst bijgewerkt door Kaz op

elektrische step 3 wielen

Elektrische steps worden op dit moment in allerlei soorten en maten aangeboden.

Zo kun je uit allerlei soorten steps met 2 wielen kiezen, terwijl je sinds kort ook voor een elektrische step met 3 wielen kunt kiezen.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over de elektrische steps met 3 wielen.

Wat is een elektrische driewieler step precies?

Een elektrische driewieler step is een step met twee wielen aan de voorzijde en één aan de achterzijde. De samenstelling is significant anders dan een ‘normale’ step, waardoor je met andere eigenschappen te maken krijgt. Sinds kort bestaan er ook varianten met twee wielen aan de achterzijde.

Voor wie is een elektrische driewieler step geschikt?

Vind je het enigszins beangstigend om op een step met 2 wielen te rijden? Dan sluit een elektrische step driewieler perfect op je wensen aan. Zo’n step is namelijk erg veilig, is stabieler en is hierdoor fijner om op te rijden.

Bijkomend voordeel: er zijn meer en meer soorten driewielers die op de markt komen. Zo kun je kiezen voor een elektrische step met zadel met 3 wielen. En voor een elektrische step met drie grote wielen.

Wat zijn de voordelen van een elektrische driewieler step? ✅

Met een e-step met drie wielen geniet je van de volgende voordelen:

  • Veiliger en comfortabeler. Door het extra wiel aan de voorzijde ligt de step een stuk stabieler op de weg. Dit brengt de gewenste veiligheid met zich mee evenals het gewenste comfort. Tijdens het rijden heb je bijvoorbeeld een stuk minder last van oneffenheden in het wegdek.
  • Leuker. Volgens gebruikers van een driewieler is het ook leuker rijden. Dit komt onder meer doordat de besturing van zo’n step net iets anders is.
  • Beter te manoeuvreren. Door het derde wiel ben je met deze step beter in staat om te manoeuvreren. In bijvoorbeeld een drukke woonwijk komt dit goed van pas.

Wat zijn de nadelen van een elektrische driewieler step? ❌

Bij een dergelijke step moet je ook met enkele minpunten rekening houden:

  • De step is groter en zwaarder. Als je de step op wilt bergen, gaat dit hierdoor iets lastiger. Ook kan het lastiger zijn om met een step in een drukke stad te rijden, puur door de afmetingen. Zoals hierboven al gesteld, is het namelijk wel goed mogelijk om met zo’n step te manoeuvreren.
  • De step is duurder. Een e-step met drie wielen is in de basis duurder dan een ‘normale’ e-step. Dit is op zich logisch, aangezien de step over een extra onderdeel (het derde wiel) beschikt. Hier is een geheel ander onderwerp en andere vormgeving voor benodigd.

Elektrische step met drie wielen vs. e-step met 2 wielen

Wil je graag een geschikte elektrische step voor volwassenen aanschaffen? Dan kun je gerust eens kijken naar een variant met 3 wielen. Zo’n variant biedt immers talloze voordelen, terwijl de nadelen op zich goed te weerleggen zijn.

Ten opzichte van een normale step is zo’n step significant anders. Dat één extra wiel een dusdanig verschil kan maken, merk je direct tijdens het rijden.

De step is veel beter in balans, je staat erg comfortabel op de voetenplank en je bent een stuk minder kwetsbaar.

Ga maar eens na wat er zou gebeuren als er een steentje op de grond ligt. Als je hier met je normale e-step overheen rijdt, is de kans groot dat je voorwiel wegschuift. Bij een step met 3 wielen is de kans groot dat de step alsnog prima in balans blijft.

Wel is het zo dat een step met 2 wielen ook specifieke voordelen met zich mee brengt. Zo zijn die steps handzamer, veelal opvouwbaar en ook nog een stuk betaalbaarder.

Doordat je zo’n step op kunt vouwen, berg je ‘m een stuk makkelijker op. Bij een elektrische step met 3 wielen is dat een heel ander verhaal.

Je doet er daarom verstandig aan om een goede vergelijking te maken. Met onderstaand stappenplan doe je dit snel:

  • Stap 1: bepaal waar je precies naar op zoek bent. Zet voor jezelf op een rijtje waar je nieuwe e-step aan moet voldoen.
  • Stap 2: bekijk de voor- en nadelen van een elektrische driewieler step. Sluiten deze voordelen op je wensen aan? Dan is de keuze snel gemaakt.
  • Stap 3: check binnen het huidige aanbod de varianten met 3 wielen. Let hierbij in ieder geval goed op de samenstelling. Er bestaan varianten met 2 wielen aan de voorzijde, maar óók met 2 wielen aan de achterzijde.Categorieën: Blogs