Elektrische step 20 km per uur

Laatst bijgewerkt door Franziska op

elektrische_step_20

Tijdens het wandelen behaal je een gemiddelde snelheid van pakweg 6 km/u. En als je je fietst pakt, rijd je ongeveer 12 kilometer per uur gemiddeld.

Wil je graag langere afstanden sneller afleggen? Dan is het aan te raden om eens naar een elektrische step te kijken.

Zeker een elektrische step die 20 km per uur rijdt, is een ideale e-step.

Voor wie is een elektrische step 20 km/u geschikt?

elektrische_step_20_km

Een elektrische step met een maximale snelheid van 20 km per uur is voor jong en oud geschikt.

Voor kinderen is dit een prima elektrische step; het gaat absoluut niet té hard. Ook voor volwassenen brengt een dergelijke e-step de nodige voordelen met zich mee.

Belangrijk voordeel is dat je snel gaat, maar niet té snel. Dat is wel anders als je voor een elektrische step zou kiezen die bijvoorbeeld 50 kilometer per uur gaat.

Met een e-step die 20 km/u gaat, rijd je slechts 8 km/u harder dan de gemiddelde fietser. Het snelheidsverschil is relatief klein, waardoor zo’n e-step relatief veilig is.

Bijkomend voordeel is dat je een e-step met deze maximale snelheid voor korte- én lange ritten kunt gebruiken.

Woon je op bijvoorbeeld 10 kilometer afstand van je werk? Op je fiets duurt deze tocht zo’n 45 tot 60 minuten. Als je voor een e-step kiest, doe je hier slechts 30 minuutjes over.

Tijdens het steppen geniet je bovendien van veel gemak. Je hoeft zelf geen arbeid te leveren; de accu/motor van de elektrische step doet al het werk. Je kunt dus rustig om je heen kijken, goed op het verkeer letten en sturen.

Ideaal om naar school of werk mee te gaan, om een kleine boodschap te doen of om naar een vriend(in) toe te rijden.

Waar moet je rekening mee houden?

elektrische_step_20_km_per_uur

Als je e-step maximaal 20 km per uur gaat, valt het snelheidsverschil ten opzichte van andere weggebruikers mee. Toch is het aan te raden om ver vooruit te kijken en goed te anticiperen.

Dit komt onder meer doordat weinig weggebruikers gewend zijn aan de aanwezigheid van een e-step. De kans dat bijvoorbeeld een automobilist je over het hoofd ziet, is vrij groot.

Daarnaast moet je oppassen met natte/gladde omstandigheden. Een step heeft immers twee vrij dunne bandjes, waardoor de grip niet altijd even goed is. Zeker op gladde ondergronden hebben de bandjes soms enige moeite.

Verder moet je rekening met je eigen veiligheid houden. Rijd je 20 km/h en kom je ten val? Dan kan dit forse schade aan lichaam en/of hoofd opleveren.

Je doet er daarom verstandig aan om een helm te dragen en eventueel kniebeschermers.

Tot slot moet je rekening met de actieradius van de e-step houden. Dit begint al bij het uitkiezen van een geschikte e-step; kies een e-step uit waarvan de actieradius op je wensen aansluit.

Als je bijvoorbeeld dagelijks 25 kilometer wilt rijden, moet de actieradius minimaal 25 á 30 kilometer zijn. Door op een net iets lagere snelheid te rijden, kun je overigens acculading besparen.

Is er een groot aanbod e-steps die 20 km/u gaan?

Ja, het aanbod van e-steps die 20 km/u gaat is bijzonder uitgebreid. Je kunt uit tientallen soorten elektrische steps kiezen, waardoor je altijd een geschikte variant kunt vinden.

Let daarbij goed op onderstaande aandachtspunten:

  • Actieradius: zoals hierboven al aangegeven is de actieradius van cruciaal belang.
  • Oplaadtijd: ga goed na hoelang het opladen van de accu precies duurt.
  • Soort step: wil je de step voor jezelf aanschaffen of voor je kind? Voor je kind kun je het beste voor een speciale elektrische kinderstep kiezen.
  • Veiligheid: een elektrische step moet heel erg veilig zijn. Ga daarom goed na over welk remsysteem de step beschikt, of de step verlichting heeft en of de step over een bel beschikt.
  • Merk: kies altijd voor een elektrische step van een A-merk. De merken Ninebot by Segweay, Razor, Xiaomi en Denver leveren prima én betaalbare elektrische steps die 20 km/u gaan.

Beste elektrische step 20 km per uur kopen

Lijkt een elektrische step 20 km per uur het perfecte vervoermiddel voor je? Check dan direct onderstaande producten/aanbieders:
Meer snelheden:

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *