Elektrische steps voor 2 personen? Dit moet je weten

Laatst bijgewerkt door Kaz op

elektrische step 2 personen

De elektrische step is ontworpen voor één persoon, net zoals je vroeger als kind alleen op jouw step stond.

Een vraag die regelmatig wordt gesteld: zijn er eigenlijk ook e-steps voor twee personen?

Speelt die vraag ook door jouw hoofd? Onderstaand beantwoorden we jouw vraag over een elektrische step voor 2 personen.

Twee kinderen op een e-step?

Je ziet het wel eens: twee kinderen die samen veel plezier hebben op één step. We hebben het als kind vast allemaal zelf wel eens gedaan.

Ja, dat was lachen. Maar de controle over het stuur, en dus over je step houden, was niet heel erg makkelijk. Dus was de lol voor 2 kinderen op één step al snel voorbij.

Je merkt het al; wij raden dit niet aan in verband met de veiligheid.

Twee volwassenen op één step?

mag je met 2 personen op een elektrische step

We kunnen ons goed voorstellen dat je ook als volwassene wel eens met z’n tweeën op één e-step wil.

Geinig. Maar we moeten je teleurstellen: wettelijk is het verboden om met 2 personen op een e-step te staan.

Sterker nog: mocht je een ongeluk krijgen, terwijl je samen met iemand anders op een 1-persoons e-step staat, dan ben je niet verzekerd. Beter voorkomen dus.

Echter: het goede nieuws is dat er wél elektrische steps voor 2 personen zijn!

Wil je net iets veiliger met twee mensen op één e-step? Kies dan voor een e-step met zitje. Elektrische steps met een zitje zijn veel beter geschikt voor 2-persoons stepplezier dan gewone e-steps.

Meteen begrijp je dan ook waarom elektrische steps ook wel e-scooters worden genoemd. Ze beschikken namelijk over een zitje, waar je met z’n tweeën op kunt plaats nemen.

Zit dat comfortabel voor langere ritten? Nee, maar daar zijn ze ook niet voor bedoeld. Zo heeft EVO een leuk model, ontworpen voor stadsverkeer.

Gezadeld elektrisch steppen

Als je voor het eerst een elektrische step voor volwassenen met een zadel ziet, dan is dat wellicht wat verwarrend.

Is deze e-step voor met zitje voor ouderen bedoeld? Is het eigenlijk wel een elektrische step? Ja hoor, we hebben het hier over volwaardige e-steps met een zadel.

De voordelen van een elektrische step voor 2 personen

voordelen-elektrische-step-2-personen

Waarom zou je kiezen voor een e-step met een zitje? Heel simpel, een elektrische step met een zadel heeft verschillende voordelen:

Samen op 1 e-step

Ben je een stel, een echtpaar, een setje? Dan heb je geen twee elektrische steps voor volwassenen nodig. Eén e-step voor 2 personen volstaat, en dat zorgt dus voor een besparing.

Ook nog eens extra gezellig, zo samen op een e-step met een zitje. Ook Razor kan voldoen aan jouw wens om samen op één elektrische step te kunnen.

Comfortabel lang e-steppen

Sommige mensen vinden lang op een elektrische step staan op een gegeven moment wel vermoeiend. Zeker op een route met nogal wat bochten, drempels et cetera vraagt het ook nogal wat van je.

Hoe heerlijk is het dat je op ieder moment kunt besluiten om te gaan zitten op je elektrische step met een zadel? Comfort dient ook al e-steppend de mens.

Met of zonder zadel elektrisch steppen

Dat is dus heel erg handig, een zitje op jouw meer of iets minder goedkope e-step. Maar ook weer niet altijd. Soms wil je gewoon stoer staand e-steppen, en verwens je dat zadel misschien zelfs af en toe.

Daar is natuurlijk over nagedacht door ontwerpers en producenten van elektrische steps voor 2 personen.

Bij veel van dit soort e-steps kan je het zadel namelijk losschroeven, en lijkt jouw elektrische step dus weer net iets meer op een e-step dan op een elektrische scooter.

Draagvermogen en gewicht

Draagvermogen elektrische step 2 personen

Bedenk wel dat een elektrische step met een zitje een stuk robuuster is dan een gewone e-step. Uiteraard niet alleen vanwege de constructie met een zadel, die op een doorsnee elektrische step ontbreekt.

Nee, de hele e-step met zitje is ontworpen om twee personen veilig te kunnen vervoeren. En dus is hij een heel stuk zwaarder dan andere elektrische steps.

Wil je hem dus achter in je auto meenemen om elders te e-steppen, dan heb je elkaar echt nodig om hem erin te tillen. Wel extra leuk om ook op een andere plek samen op je e-step te zitten.

Check wel wat het draagvermogen van jouw elektrische step met een zitje is. Tel jullie gewichten bij elkaar op en vergelijk dat met het getal dat als maximum draagvermogen in de beschrijving van jouw e-step wordt genoemd.

Opvouwbare e-steps met een zitje voor 2 personen?

Wil je je elektrische step voor 2 personen graag meenemen om hem elders te gebruiken? Kijk dan van tevoren of hij opvouwbaar is. Zo neemt hij veel minder ruimte in.

E-steppen met kenteken

Elektrische steps met een zitje worden overigens vaak geleverd met een kenteken. Het voordeel hiervan is dat je ze kunt verzekeren. Zo step je samen veilig en onbezorgd veel kilometers op jouw e-step met een zadel.

Benieuwd naar het beste aanbod e-steps voor 2 personen? Klik dan hieronder:


Categorieën: Blogs