Elektrische step 100 km per uur

Laatst bijgewerkt door Franziska op

elektrische_step_100

Sinds enkele jaren mag je op de Nederlandse snelwegen slechts 100 km per uur rijden. Voor een auto is dit natuurlijk geen snelheid.

Maar, wist je dat je zo’n snelheid óók op een e-step kunt behalen? Met een e-step die maximaal 100 kilometer per uur gaat, rijd je net zo snel als een auto.

Vrij uniek, uitdagend en leuk!

Voor wie is een elektrische step 100 km/u geschikt?

elektrische_step_100_km_per_uur

Maar liefst 100 km per uur op een e-step rijden; het is iets dat je moet durven. Als je geen echte waaghals bent, is het wellicht beter om voor een tragere step te kiezen.

Dat is sowieso het geval als je voor je kind op zoek naar een elektrische step bent. Kies in dat geval voor een elektrische step met een maximale snelheid van 20 km per uur.

Op een step die 100 kilometer per uur gaat, reis je gigantisch snel. Je bent snel van plek A op plek B en je geniet hierbij ook nog van veel gemak.

Op een dergelijke e-step hoef je namelijk zelf geen arbeid te leveren. Je hoeft alleen maar gas te geven, te sturen en goed op het overige verkeer te letten.

Woon je op pakweg 20 kilometer bij je werk vandaan? Op je fiets doe je hier wellicht te lang over, terwijl met de auto de kosten al snel fors oplopen.

De beste oplossing is dat geval is een elektrische step die 100 kilometer per uur gaat.

Op zo’n step doe je slechts 12 minuutjes over een afstand van 20 kilometer. Ervan uitgaande dat je uiteraard overal de maximale snelheid kunt rijden.

Verre afstanden leg je dus snel en comfortabel af. Maar, ook voor de kortere afstanden is een dergelijke snelle e-step ideaal.

Er zijn weinig andere vervoermiddelen zo snel, efficiënt en voordelig.

Waar moet je rekening mee houden?

elektrische_step_100_km

Op een elektrische step 100 kilometer per uur rijden; dat is een behoorlijke belevenis.

Om deze belevenis zo veilig mogelijk te laten verlopen, moet je met enkele punten goed rekening houden:

  • Andere weggebruikers. Andere weggebruikers verwachten niet dat je met 100 kilometer per uur langs hen heen stept. Pas daarom je snelheid op de andere weggebruikers aan. Ter vergelijking: gemiddeld fietst een fietser ongeveer 12 kilometer per uur. Je gaat dus ruim 8 keer zo snel.
  • Je eigen veiligheid. Als je met 100 kilometer per uur over straat rondrijdt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Zeker als je ten val komt, zijn de gevolgen niet te overzien. Neem daarom nooit onnodige risico’s, anticipeer goed en pas de snelheid op de omstandigheden aan. Zeker als het behoorlijk nat is, is het onverstandig om hard te rijden. Je rijdt immers op slechts 2 bandjes.
  • Actieradius. Rijd je voortdurend 100 kilometer per uur? Dan gaat de accu relatief snel leeg. Als je juist een langere actieradius hebt, is het verstandiger om de snelheid iets naar beneden bij te stellen. Op die manier geniet je van een langere actieradius. En een snelheid van bijvoorbeeld 60 kilometer per uur is alsnog behoorlijk snel.

Is er een groot aanbod e-steps die 100 km/u gaan?

In het huidige aanbod zijn weinig e-steps te vinden die 100 km per uur rijden. De meeste elektrische steps die nu aangeboden worden, rijden gewoonweg een stuk langzamer.

De redenen hiervoor zijn op zich logisch: zo’n snelheid is enigszins gevaarlijk en weinig accu’s zijn in staat om een dergelijke snelheid te leveren.

Waarschijnlijk gaat dit op termijn veranderen; de accu’s worden namelijk steeds beter en krachtiger.

Beste elektrische step 100 km per uur kopen

Lijkt het je wel wat om zó hard op een e-step rond te scheuren? Wij hebben de beste producten/aanbieders alvast voor je op een rijtje gezet:
Meer snelheden:

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *