Op de E-step naar het werk: woon- werk verkeer

Waarschijnlijk ga je op dit moment met de auto, openbaar vervoer, de fiets of een combinatie daarvan naar het werk.

Maar er is een leukere, snellere en handigere manier om je woon-werkverkeer af te leggen: de elektrische step.

Je ziet de steps steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. Wordt het tijd om de auto te parkeren, je fiets op slot te zetten en je wandelschoenen in de kast te laten staan? De e-step kan namelijk zomaar jouw toekomstig vervoersmiddel zijn voor woon-werkverkeer.

In dit artikel deel ik mijn ervaringen met de elektrische step, in het bijzonder hoe ik de elektrische step dagelijks gebruik om naar het werk te komen en weer terug naar huis te komen.

Waarom ik de e-step naar het werk gebruik

Ik woon ongeveer 10 kilometer van mijn werk in de stand Utrecht. Bij mooi weer pakte ik altijd de fiets, maar zelfs bij rustig fietsen kwam ik met een bezweette rug aan.

Niet handig en hygiënisch als ik nog de hele dag in overhemd / pak moet werken. Als alternatief kan ik de trein of bus naar het centraal station nemen en vanaf daar de metro of een andere bus naar kantoor.

Persoonlijk ben ik daar geen fan van, met veel mensen op elkaar gepakt in de bus of trein reizen.

Zowel de fiets als het openbaar vervoer nemen bij mij ongeveer 30-40 minuten in beslag. Ik kan ook de auto pakken, maar dan sta ik regelmatig in de file en moet ik ergens een parkeerplek vinden.

De E-step leek mij daarom een veelbelovend alternatief. Na de step op vakantie een keer uitgeprobeerd te hebben was ik verkocht. Ik heb er een voor mijzelf gekocht.

Daar rijd ik nu bijna dagelijks op naar het werk in minder dan 30 minuten.

Leuk, snel en handig

Ik kan je beloven, rijden op een elektrische step geeft enorm veel plezier. Ik krijg elke dag nog een glimlach op mijn gezicht als ik vertrek.

Het is ontzettend cool om zonder lawaai met een prima snelheid over het fietspad te rijden. Het heeft bovendien een enorme aantrekkingskracht op anderen. Ik krijg ontzettend veel positieve reacties. Maar leuk is één ding, ik vind de step ook erg praktisch.

Het is sneller dan fietsen en het kost weinig moeite om lange afstanden af te leggen. Een step is bovendien stil en stoot geen uitlaatgassen uit. De step die ik heb kan ik opvouwen en op het werk onder mijn bureau leggen.

Ook meenemen in de trein of bus is door het kleine formaat en de opvouwbaarheid geen probleem. De e-step is geschikt voor de kortere afstanden 1 tot maximaal 45 kilometer.

Fietsvergoeding elektrische step?

Een vraag die ik regelmatig krijg van lezers is of je met zo’n elektrische step fietsvergoeding krijg. Mijn werkgever betaalt medewerkers die op de fiets komen een fietsvergoeding van 19 cent per kilometer.

Met mijn leidinggevende heb ik afgesproken dat ik die vergoeding ook krijg als ik op de elektrische step komt. De reden om die vergoeding toe te kennen is dat ik door de step te gebruiken de spits ontwijk en daardoor bijdraag aan het verminderen van files en verkeer in de stad.

En dat is precies de reden waarom mijn werkgever de vergoeding betaalt. Het past dus binnen het beleid.

Mijn werkgever heeft helaas geen fietsplan om de aanschaf van een nieuwe fiets te bekostigen. Als dat wel zo zou zijn en een E-step zou niet onder de standaard regels vallen, dan denk ik ook daar dat met wat argumentatie de aanschaf van de step te verantwoorden is.

Het draagt immers bij aan duurzaamheidsdoelen en vermindering van files.

Mijn tip: maak het gebruik van de elektrische step kenbaar aan je leidinggevende en beargumenteer waarom je daar net als de auto of fiets recht hebt op een fietsvergoeding.

Opladen op het werk

Hoewel de accu van mijn step een heen en weer ritje prima kan halen, vind ik het prettig om de step tussentijds op te laden. Ik neem de step gewoon (opgevouwen) mee naar binnen, leg hem onder mijn bureau en sluit de accu aan op de lader.

Mijn werkgever doet daar vooralsnog niet moeilijk over, zolang ik de step (opgevouwen) meeneem naar mijn bureau.

Ik verwacht wel, dat als meer mensen dat doen, er een speciale plek in het gebouw wordt gereserveerd waar ze opgeladen kunnen worden. Mijn collega’s worden namelijk ook steeds enthousiaster.

De beste E-step voor woon-werkverkeer

Voor dagelijks woon werk verkeer, zeker als je de step ook een stukje in de bus of trein mee moet nemen, is een lichtgewichte step die je op kunt inklappen een aanrader.

Voor het kopen van een elektrische step moet je onder andere de topsnelheid, oplaadtijd, prijs en comfort overwegen. Veel steps zijn geschikt voor woon-werkverkeer, maar er zijn er maar een paar waarvan ik vind dat ze de beste zijn.

In het artikel: de beste elektrische step, ga ik verder in op wat ik de beste elektrische step vind.

Conclusie

Ik ben erg blij met mijn elektrische step. Het is een leuke manier om naar je werk te gaan, zonder daar in snelheid en tijd op te verliezen.

Zelf ben ik sneller op mijn werk dan met de fiets, auto of openbaar vervoer. De belangrijkste voordelen vind ik echter dat ik fris aankom op het werk en geen gedoe heb met files, parkeren of het halen van mijn bus of trein.

Ik zou zelfs zeggen dat de elektrische step een revolutie is voor het woon-werkverkeer.


Bekijk ook:

1 reactie

ElmerS. · op

Zeker in de stad zijn parkeerkosten hoog. Door de auto op een goedkopere plek te parkeren kun je de laatste kilometers snel afleggen met de step en bespaar je parkeerkosten uit. Mijn baas betaalt overigens geen vergoeding voor woon-werkverkeer. Wel als we naar klanten moeten.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *