Beste e-steps voor lange mensen

Laatst bijgewerkt door Franziska op

elektrische_step_lange_mensen

Ben je ruim 1,90 meter? Dan loop je in het leven letterlijk en figuurlijk wel eens tegen beperkingen aan. Zo kun je niet overal onder doorlopen, zonder hierbij je hoofd te stoten.

Ook bij het aanschaffen van producten moet je rekening met je lengte houden. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een nieuwe e-step wilt kopen.

Kun je lukraak voor elk soort e-step kiezen? Nee, dat is niet het geval. Als je lang bent, moet je heel goed naar specifieke punten kijken.

Om welke punten het precies gaat, bespreken we graag in dit artikel.

Elektrische step voor lange mensen kopen: waar moet je op letten?

Bij het kopen van een elektrische step voor lange mensen moet je goed op de volgende punten letten:

  • Afmetingen van de step: als je lang bent, heb je hoogstwaarschijnlijk ook grote(re) voeten. Om je voeten op het voetenbord van de step kwijt te kunnen, moet dit voetenbord bovengemiddeld lang zijn. Kies daarom altijd voor een relatief grote step.
  • Stuur: het stuur van een elektrische step moet voor je in hoogte verstelbaar zijn. Als dat niet mogelijk is, is het niet mogelijk om op een aangename manier te sturen. Zeker niet als je ruim 2,00 meter lang bent.
  • Maximaal belastbaar gewicht: de meeste mensen die vrij lang zijn, zijn zwaarder dan gemiddeld. Hierom moet je ook goed naar het maximaal belastbare gewicht van de step kijken.
  • Zadel: je zou goed voor jezelf na moeten gaan of je een e-step met of zonder zadel wilt hebben. Mocht je voorkeur naar een e-step met zadel uitgaan, moet het zadel ook in hoogte verstelbaar zijn.

Niet alleen deze punten zijn van belang, maar ook alle gangbare punten. Daarbij hebben we het onder meer over de maximale snelheid, actieradius, veiligheid en het comfort.

De beste elektrische steps voor lange mensen

Wil je als lang persoon een nieuwe elektrische step kijken? Dan zou je dus kritisch naar bovenstaande punten moeten kijken.

Om je met deze zoektocht een extra handje te helpen, zijn wij alvast op zoek gegaan. De drie onderstaande elektrische steps zijn ideaal voor lange(re) mensen.

Suotu R1

suotu_r1_elektrische_step

De Suotu R1 is een prima elektrische step voor lange mensen. Dit komt onder meer doordat je dit stuur in hoogte kunt verstellen.

Dat de maximale hoogte hierbij 140 centimeter is, biedt veel mogelijkheden voor een langer persoon.

Voor zware mensen is dit echter wel een minder fijne step; het maximaal belastbare gewicht is slechts 100 kilogram. Ga daarom goed na hoeveel je precies weegt.

Deze elektrische step voldoet verder aan onze wensen. De step is veilig, gaat maximaal 25 km/u en heeft een actieradius van 20 kilometer.
Windgoo M12

windgoo_elektrische_step

De M12 elektrische step van Windgoo is ook een prima optie. Deze elektrische step heeft een groot voetenbord, beschikt over stevige wielen en heeft een in hoogte verstelbaar stuur.

De maximale hoogte hiervan is 115 centimeter; voor de meeste lange mensen is dit meer dan voldoende.

Bij deze e-step valt het maximaal belastbare gewicht direct op; 120 kilogram. Dit betekent dat deze e-step meer voor zware mensen geschikt is dan de Suotu R1.

Prijstechnisch is de Windgoo M12 overigens sowieso een interessante e-step.
Suotu Pro Elektrische Step

suotu_pro_elektrische_step

Ben je bereid om veel geld uit te geven aan de beste e-step voor lange mensen? Kijk dan eens naar deze Suotu Pro Elektrische Step.

Deze step kost 500 euro, maar heeft wel een maximale stuurhoogte van 140 centimeter.

Daarnaast is de actieradius van deze e-step indrukwekkend. Op één acculading kun je een afstand van wel 55 kilometer afleggen.

Hierbij geniet je van veel gemak, van de fijne 10 inch wielen en van een handige app. Met deze app stel je bijvoorbeeld makkelijk de gewenste snelheid in!
Is een elektrische step voor lange mensen ook voor zware mensen geschikt?

Nee, een e-step voor lange mensen is niet per definitie voor zware mensen geschikt.

Voor zware mensen is het vooral van belang om naar het maximaal belastbare gewicht te kijken. Voor lange mensen is dit slechts één van de criteria waar opgelet moet worden.


Bekijk ook:

Categorieën: koopgidsen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *