BluMill elektrische step: Het kopen waard? (Review)

Laatst bijgewerkt door Joni op

BluMill elektrische steps

Een elektrische step is een handig vervoersmiddel. Zonder ook maar iets te hoeven doen, rijd je op een duurzame manier van plek A naar plek B.

Dit is voor volwassenen mogelijk, maar ook voor kinderen. Voor kinderen kan een e-step een perfect alternatief voor een fiets zijn.

Is de BluMill elektrische step daar een geschikte optie voor? Je leest het in deze BluMill elektrische step review!

Onze bevindingen met de BluMill elektrische step

Deze BluMill elektrische step review hebben we uiteraard niet zomaar kunnen schrijven. Nee, voordat we deze review konden schrijven, moesten we uitgebreid en nauwkeurig naar deze e-step kijken.

Daarbij werden wij eigenlijk al snel blij. De BluMill elektrische step is een step die goed aangeschreven staat; wij begrijpen maar al te goed waarom.

Deze elektrische step heeft veel te bieden, is ideaal voor kinderen en beschikt over een paar handige extra’s. Daarbij doelen we onder meer op het handige zadel.

De belangrijkste specificaties van de BluMill elektrische step

BluMill-Elektrische-Step-elektrische-step-met-zadel-opvouwbaar

Heb je meerdere e-steps voor je kind op een verlanglijstje staan? Om tussen deze steps de juiste vergelijking te maken, zou je goed naar de specificaties moeten kijken.

Daarvoor hebben wij de belangrijkste specificaties van de BluMill elektrische step alvast voor je op een rijtje gezet:

  • Motorvermogen: 120 Watt
  • Max. snelheid: 12 kilometer per uur
  • Max. actieradius: 15 kilometer
  • Hoogte van het stuur: 82 – 93 centimeter
  • Hoogte van het zadel: 50 – 60 centimeter
  • Max. gebruikersgewicht: 70 kilogram
  • Gewicht van de step: 10 kilogram
  • Oplaadduur: 5 tot 8 uur


De belangrijkste voordelen van de BluMill elektrische step

Is de BluMill elektrische step een aanrader? Ja, wat ons betreft is dat wel het geval. Voor kinderen biedt deze e-step een paar belangrijke voordelen, waarover wij je hieronder graag alles vertellen.

Voor veel kinderen geschikt

BluMill estep kinderen

Het maximale gebruikersgewicht van de BluMill elektrische step is 70 kilogram. Dit maakt deze elektrische step uiterst geschikt voor veel kinderen.

De step is alleen geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Wel geeft BluMill daarbij aan dat ze aanbevelen de step pas vanaf 12 jaar te gebruiken.

Verstelbaar naar wens

De BluMill elektrische step is ook nog naar wens verstelbaar. Zo kun je zowel het stuur als het zadel van de elektrische step verstellen. Dit stelt je kind in staat om altijd op een aangename (en veilige) manier op deze e-step te zitten.

Het feit dat je kind op de BluMill elektrische step kan zitten, is uiteraard ook een groot voordeel. Door het zadel is deze e-step een stuk comfortabeler, maar ook een heel stuk veiliger.

Prima snelheid & actieradius

BluMill estep met zadel

Ook over de snelheid en actieradius zijn wij te spreken. Met een maximale snelheid van 12 kilometer per uur is je kind in staat om snel van plek A naar plek B te rijden.

Het gaat echter niet té hard, waardoor je over de veiligheid niet in hoeft te zitten.

De actieradius van maximaal 15 kilometer is ook naar onze wens. Met name als je kind kortere afstanden af moet leggen, is de BluMill elektrische step hier uiterst geschikt voor.

De belangrijkste nadelen van de BluMill elektrische step

De BluMill elektrische step biedt voldoende voordelen, zoals je in deze BluMill elektrische step review kunt lezen.

Maar, wij moeten ook aangeven dat je met een paar nadelen rekening moet houden:

  • Matige kwaliteit. De kwaliteit van de BluMill elektrische step is niet uitmuntend. Als je naar de reviews van andere gebruikers kijkt, zie je kritische woorden over de kwaliteit naar voren komen. Zo geven meerdere gebruikers aan dat bijvoorbeeld het zadel, het handvat en andere onderdelen niet van de gewenste kwaliteit zijn.
  • Opladen duurt relatief lang. Je moet er ook rekening mee houden dat het opladen van de accu relatief lang duurt. Dat je tot wel 8 uur lang op het opladen van de accu moet wachten, is niet al te praktisch.

Wat kost de BluMill elektrische step?

Voor de BluMill elektrische step betaal je een bedrag van ongeveer €140.

Dat is niet al te duur voor een elektrische step voor kinderen, maar je moet dus wel rekening houden met de kwaliteit. De kwaliteit is iets minder, maar het prijskaartje is wel prima te noemen.

Onze conclusie over de BluMill elektrische step

estep BluMill ervaring

De BluMill elektrische step is naar onze mening een prima elektrische step voor kinderen. Deze step is voor veel kinderen geschikt, is naar wens te verstellen en is op een handige manier samengesteld.

Onder meer het verstelbare stuur en zadel is volledig naar onze wens. Dit geldt ook voor de snelheid, actieradius en de overige specificaties.

Wel moet je even goed naar de kwaliteit kijken. Weet je van je kind dat hij/zij niet al te zuinig is? Dan is dit wellicht een iets minder geschikte elektrische step. Maar goed, voor slechts €140 kun je de gok wel wagen voor de BluMill elektrische step!


Categorieën: Reviews