De beste elektrische step kopen

Elektrische steps zijn geweldig om te rijden. Ze zijn snel, makkelijk te gebruiken en geven een hoop plezier. De steps winnen dan ook aan populariteit, je ziet er steeds meer mensen mee rijden. Maar met die populariteit stijgt ook het aanbod aan apparaten. Wat is de beste elektrische step? Uiteindelijk wil je niet je geld verspillen aan iets dat niet leuk en comfortabel rijdt. Ik ga je helpen en heb de beste elektrische steps geselecteerd waarvan ik denk dat je hier geen miskoop aan doet.

Veel verschillende elektrische steps te koop

De E-step is een nieuw vervoersmiddel dat sterk in opkomst is. Elke maand komt er wel een nieuwe producent bij of wordt er weer een nieuw model geïntroduceerd door een bestaand merk. Veel van die merken zijn ook nog eens onbekend in Europa. Ik snap dat zoveel apparaten en keuzes overweldigend zijn. Ik heb dat bij mijn eigen zoektocht naar een goede elektrische step ook meegemaakt. Je moet veel onderzoek doen om de steps te vergelijken. Je moet onder andere kijken naar de topsnelheid, oplaadtijd, prijs, comfort, rijeigenschappen, design en of de step opvouwbaar is of niet.

Als je dit artikel gelezen hebt kun je een beslissing nemen over welke elektrische step goed is voor jou.

De beste elektrische step kopen

In dit artikel heb ik mijn ervaringen gedeeld om jouw keuze voor de beste elektrische step makkelijker te maken. Ik heb hier verschillende topmodellen genoemd die erg populair zijn in het buitenland en ook in Nederland steeds vaker verkocht worden. Bij elk model heb ik mijn bevindingen en review gedeeld.

Ik adviseer je om modellen te kopen van bekende merken zoals Xiaomi, Segway-Ninebot en Razor. Dat zijn de merken die internationaal goed bekend staan om hun bouwkwaliteit en veiligheid. Deze twee merken zijn ook in Nederland verkrijgbaar, naast een aantal veel minder bekende merken die ik nog niet heb getest. Ik weet niet wat de kwaliteit is van die onbekendere merken en durf je geen advies te geven om die merken wel of niet te kopen. Ik hoop ze snel te kunnen testen! Tegelijkertijd hoop ik dat meer bekende merken, waarin ik wel direct vertrouwen heb, naar Nederland komen. Dit zijn onder andere de merken Glion Dolly, de GOTRAX en de swagtron.

Samenvatting

Ik heb de in Nederland twee best verkochte elektrische steps gereviewd. Ik heb daarbij gelet op eigenschappen als hoe snel de step rijdt, wat de accuduur is en hoe comfortabel dat was. De resultaten van die reviews heb ik hieronder weergegeven. Scrol verder naar beneden voor meer informatie over elke step en waarom ik deze heb geselecteerd.

Degelijk, betrouwbaar, snel, lange accuduur, lichtgewicht en opvouwbaar. De Xiaomi is wat mij betreft de beste elektrische step van dit moment.

Voor wie op zoek is naar een stijlvol, snel en gemakkelijk op te bergen voertuig voor zowel korte als de wat langere ritten. De actieradius van de ES4 met 45 KM is indrukwekkend.

Xiaomi M365 elektrische step

Xiaomi is van oorsprong een producent van smartphones en tablets. In 2019 was Xiaomi de op vier na grootste smartphonefabrikant ter wereld. Sinds enkele jaren produceert het bedrijf ook smart devices, waaronder de in Nederland zeer populaire elektrische step Xiaomi M365.

  Actieradius Laadtijd Motor Max. snelheid Gewicht Belastbaar
Xiaomi M365 30 km 5-6 uur 250 w 25 km per uur 12.5kg 110 kg

Accu en actieradius

De step heeft een actieradius van 30 kilometer, maar als je continu op topsnelheid rijdt gaat de accu minder lang mee.  Die topsnelheid is bij de M365 maximaal 25 km/u. Net als andere E-steps is het apparaat stil. De gemiddelde laadtijd van de accu is ongeveer 5-6 uur. Dat is prima, maar wel iets aan de lange kant. Niet geheel onbelangrijk in ons klimaat is dat de step veilig gebruikt kan worden in de regen.

Smarthphone

Een smartphoneproducent als Xiaomi kan natuurlijk niet een smart divice produceren zonder daarvoor een app beschikbaar te stellen. Met de app verbind je jouw E-step met je mobiel. Via de app kun je onder andere de status van de batterij in de gaten houden, hoe ver je nog kunt rijden en wat je gemiddelde snelheid is. Het meest interessant vind ik echter dat je de snelheid kunt limiteren via de app. Dit is de cruise control functie. Op die manier kun je een constante snelheid rijden en de accu sparen.

Rijeigenschappen

Ik vind de Xiaomi M365 erg goed rijden. De step heeft een degelijke constructie en zo voelt dat ook bij het rijden. Het is een step waar vrijwel iedereen direct vertrouwen in heeft. De step werkt intuïtief. Je kunt er vanaf het eerste moment goed en veilig mee rijden. Rijden is licht, stabiel en wendbaar.

Voor wie de step mee wil nemen in huis, kantoor, op reis of in het openbaar vervoer heb ik goed nieuws. De step is eenvoudig om te vouwen tot een compact apparaat. Met een gewicht van minder dan 12.5 kilo is de step goed draagbaar en wat betreft formaat kun je hem makkelijk onder je stoel of bureau kwijt.

Design

Als je een scooter wilt die er geweldig uitziet, dan is dit misschien de juiste voor jou. De Xiaomi M365 elektrische sstep staat bekend om zijn moderne, intelligente ontwerp en is bekroond met de prestigieuze Red Dot “Best of the Best” Award, evenals een iF Design Award 2017.

Veiligheid

De Xiaomi M365 E-step heeft een voor- en achterlicht. Daarnaast beschikt deze step over een dubbel remsysteem. De step remt zowel op het voor als achterwiel en heeft ABS. De step remt uiteraard ook uit zichzelf, zodra  je de gashendel loslaat. Daarnaast heeft de step grote en brede luchtbanden die het rijden op oneffen en hobbelige wegen soepeler maken.

Conclusie

Degelijk, betrouwbaar, snel, lange accuduur, lichtgewicht en opvouwbaar. De Xiaomi is wat mij betreft de beste elektrische step van dit moment. Een step waar je geen spijt van krijgt. Wat ik er goed aan vind:

  • Snelle step met een goede actieradius: geschikt voor langere afstanden. De cruise control functie maakt de langere afstand fijn rijden.
  • Weegt slechts 12.5 kilo en is opvouwbaar wat betekent dat het draagbare ontwerp gemakkelijk te vervoeren en op te bergen is
  • Dubbel remsysteem en degelijke constructie geeft een veilig gevoel
  • Makkelijk in gebruik en snel te leren
  • Fijne smartphoneapp om batterijstatus, afstand en snelheid in te stellen en te monitoren

Degelijk, betrouwbaar, snel, lange accuduur, lichtgewicht en opvouwbaar. De Xiaomi is wat mij betreft de beste elektrische step van dit moment.

Segway Ninebot Kickscooter ES2 en ES4

Ninebot is het dochterbedrijf van het welbekende merk Segway. De segway Ninebot is het model dat de startup BIRD gebruikt voor hun deelsteps. Als je al eens op een van deze stepjes hebt gereden, weet je hoe dit model presteert. Er zijn twee modellen te koop: de Es2 en de Es4.

  Actieradius Laadtijd Motor Max. snelheid Gewicht Belastbaar
ES2 20-25km 5-6 uur 300 w 25 km/u 12.5 kg 100 kg
Es4 35-45 km 6-7 uur 300 w 30 km/u 14 kg 100 kg

Accu en actieradius

Segway Ninebot Kickscooter ES2 heeft een actieradius van 25km. Wil je nog verder rijden? Dan koop je de Es4, die maar liefst 45 KM lang zonder te laden kan rijden op de accu. De elektrische step is instelbaar van 5 tot en met 30 kilometer maximum snelheid per uur. De oplaadtijd bedraagt 5-7 uur (korter voor de ES2).

Smarthphone

Met de bijgeleverde app kun je alles uitlezen over de Step: Tempratuur, Snelheid, Actieradius. Daarnaast kun je met de step het alarm op de step aanzetten en de step vergrendelen. Je kunt er dan niet meer rijden en als je de step toch probeert weg te nemen gaat het alarm af (de step begint te piepen).

Rijeigenschappen

De step beschikt over schokdempers voor en achter, wat het rijden erg comfortabel maakt. Het frame is stevig en voelt heel sterk en degelijk aan. Tijdens het rijden trilt de step nauwelijks en je staat er heel comfortabel op. De beste functie vind ik echter de cruise control functie, zodat je niet continu je hand belast bij het indrukken van de gashendel. Dat is vooral lekker als je net als mij wat langer moet rijden.

Design

De step heeft een strak design, een LED-scherm en kan sfeerverlichting in verschillende kleuren onder de step weergeven. De step is opvouwbaar via een one touch opvouwsysteem. In enkele seconden is de step opgevouwen en kun je hem dragen en opbergen. Het gewicht bedraag 12.5 tot 14 kg.

Veiligheid

Heeft apparaat heeft verschillende rijmodi, waaronder de snelheidslimiet modus, standaard modus en een snelle sport modus. De step heeft een remlicht en een voor- en achterlicht. De sfeerverlichting zorgt er voor dat je extra opvalt in het verkeer in de avond. De maximale snelheid van 30 kilometer per uur vind ik zelf wat hoog, maar gelukkig kun je dat instellen. De step maakt gebruik van een combinatie tussen een elektrische en een mechanische rem, om op die manier veilig te kunnen remmen.

Conclusie

Voor wie op zoek is naar een stijlvol, snel en gemakkelijk op te bergen voertuig voor zowel korte als de wat langere ritten. De actieradius van de ES4 met 45 KM is indrukwekkend. De Segway Ninebot KickScooter ES2 en ES4 zijn een van de beste elektrische steps die op dit moment in Nederland verkrijgbaar zijn. Wat ik er goed aan vind:

  • De snelste elektrische scooter met snelheden tot 19 mph
  • Lange actieradius / batterijduur, zowel voor de ES2 als de ES4, tot wel 45 KM.
  • Cruise control
  • Anti diefstal alarm

Voor wie op zoek is naar een stijlvol, snel en gemakkelijk op te bergen voertuig voor zowel korte als de wat langere ritten. De actieradius van de ES4 met 45 KM is indrukwekkend.

Welke elektrische step koop jij?

Beide steps zijn stevig en solide. Ze hebben wat grotere, bredere wielen, een goede accu en stevigheid. Dat is naar mijn idee ook wat je moet zoeken in een step. Persoonlijk voel ik mij namelijk minder prettig op de wat fragiele stepjes die her en der ook te koop zijn. Beide steps zijn bovendien makkelijk en snel opvouwbaar. Daardoor zijn ze goed mee te nemen in de trein of bus, of naar binnen. Met zowel de Xiaomi als de Ninebot doe je geen miskoop. De Xioami M365 is iets goedkoper dan de Ninebot, de laatste heeft echter mee functies, waarbij de fijne cruise control en de lange accuduur van 45 kilometer bij het model ES4 erg interessant zijn!

Welke elektrische step kies jij?

Geef een reactie

Sluit Menu