Hoe vervang je een band van een elektrische step?

Laatst bijgewerkt door Joni op

Elektrische step band vervangen

Een spijker op de weg, door een te diepe kuil rijden of slijtage. Het zijn slechts enkele mogelijke oorzaken van een lekke band.

Als je e-step een lekke band heeft, is het zaak om deze zo snel mogelijk te vervangen.

Kun je dit zelf? Ja, je kunt zelf het wiel van een elektrische step vervangen. Dit is een vrij simpele elektrische step reparatie, waarover we je hieronder meer vertellen.

Wat heb je nodig om een band te vervangen?

Estep band vervangen tools

Voor het vervangen van een band heb je in ieder geval een nieuwe band nodig. Ga daarom goed na of de binnen- of buitenband van de step lek is.

Vervolgens kun je op zoek naar een geschikte vervangende band. Het soort band dat onder de elektrische step zit, is hiervoor uiteraard bepalend. Gaat het om massieve banden of om luchtbanden?

Vervolgens heb je schroevendraaiers, een bandenlichter, een klem en het nodige geduld nodig.

Hoe kun je een band vervangen?

Voor het vervangen van een elektrische step kun je onderstaande stappen opvolgen:

 • Stap 1: zet je elektrische step bij voorkeur op een verhoging neer. Dit maakt het vervangen van de band een stuk makkelijker.
 • Stap 2: verwijder het voorwiel, de behuizing en de motor. Nadat je deze onderdelen verwijderd hebt, krijg je de gewenste toegang tot het wiel.
 • Stap 3: draai de schroeven van het wiel los. Om hoeveel en welke schroeven dit gaat, is per model e-step verschillend. Belangrijk is in ieder geval dat je dit met beleid doet, waarna je met een hamer het wiel voorzichtig los kunt tikken.
 • Stap 4: het is nu zaak om de band volledig leeg te laten lopen. Mogelijk is de band al volledig leeg.
 • Stap 5: je kunt nu de buitenband aan de zijkant lostrekken van de binnenband. Hoe je dit precies moet doen, hangt ook af van het soort elektrische step.
 • Stap 6: plaats de nieuwe band. Je kunt nu de nieuwe band onder de e-step plaatsen. Let hierbij goed op dat je de binnen- en buitenband op de juiste manier bevestigt.
 • Stap 7: je kunt nu alle elektrische step onderdelen weer terug op hun plek zetten. Doe dit met beleid en let er goed op dat je de kabels van de e-step niet beschadigt.
 • Stap 8: je kunt weer rijden. Als je de band op de juiste manier bevestigd hebt, kun je weer veel fijne en veilige kilometers afleggen.

Wil je dit stappenplan het liefste in beeld zien? Dan verwijzen wij je graag naar onderstaande video.

In deze video zie je precies hoe het voorwiel van een Xiaomi elektrische step vervangen wordt:

Band vervangen e-step: waar moet je rekening mee houden?

Ben je van plan om de band van je e-step te vervangen? Houd dan goed rekening met onderstaande punten:

 • Ga goed na wat voor banden er onder je e-step zitten. Mochten dit geen antilekbanden zijn, kun je de plaatsing van nieuwe antilekbanden overwegen.
 • Let goed op de inchmaat van de banden. Je moet uiteraard wel de juiste inchmaat banden onder je e-step monteren.
 • Bewaar je geduld. De kans is groot dat het vervangen van de band niet in één keer goed gaat. Mocht dat het geval zijn, is het vooral van belang om je geduld te bewaren. En kijk goed naar bovenstaande video.


Misschien ook interessant:

Categorieën: Blogs